Günlük bülten (QNB Finansinvest)

Küresel piyasalarda Fed’in faiz artırımlarında agresif tutumuna devam edeceğine yönelik beklentiler ile satış baskısı sürüyor. ABD borsaları kısa vadeli önemli destek seviyelerine gerilemiş durumda. Fed’in haftaya açıklanacak olan faiz kararına yönelik şahin beklentilerin toplantı öncesinde fiyatlamasının gerçekleştiğini belirtelim. Dolayısıyla da borsalar tarafında volatil seyir devam edebilir. Ancak ABD borsalarının mevcut seviyelerinden yukarı tepki göstermesi satış baskısının daha da derinleşmemesi için önemli. Endekste ise; bankacılık hisselerinde dip oluşumu ile toparlanma gerçekleşmesi yukarı hareketlerin kalıcı hale dönüşmesi için izlenebilir.


   BIST 100 Endeksi volatil seyrine devam ediyor. 3494’e yükselen endeks gelen satışlarla yeniden 3426 desteğinin altına geri çekildi. Dolayısıyla da gün içerisinde tepki denemeleri henüz yükselen trende dönüşmedi. Endeksin bu sabah tepki alımları ile yukarı yönlü başlangıç yapmasını bekliyoruz. 3426 direnç haline gelirken, bu seviyenin aşılması yükselişin 3494 olan sonraki direncine doğru ivme kazanması için öne çıkıyor. 3277 kısa vadeli dip olup, endeksin bu seviyenin üzerinde kalabilmesi önemli. 3277’nin üzeri mevcut trade pozisyonları için stop loss olarak izlenebilir.


   İçeride tahvil-bono faizleri belirgin değişim göstermedi. Gösterge tahvil faizinde %14,65 seviyesi destek olarak izlenebilir. 10 yıllık tahvilde ise %11,20 direnç. ABD 10 yıllık tahvil faizinde %3,47 seviyesi öne çıkıyor. Türkiye’nin 5 yıllık CDS risk primi 724 seviyesine yükseldi.


   Fed’e yönelik artan endişeler ile 1,00 desteğinin altına yönelen EUR/USD, yeniden bu seviyeye yöneldi. 1,00’in üzeri 1,01 direncine yönelim için takip edilebilir. Ancak Fed’den faiz artırım beklentileri nedeniyle yukarı yönlü hareketler sınırlı kalabilir. Paritenin 0,99 ana desteğinin üzerinde kalabilmesi kısa vadeli görünümü açısından önemli. Dolar kurunda yukarı yönlü baskı arttı. 18,37 tarihi zirve hedef direnç olarak izlenebilir. Kurun zirve seviyesinin altında kalması TL’de baskının ileri taşınmaması açısından öne çıkıyor. 18,13 ise ara destek seviyesidir.


   Kısa vadeli sıkışma içerisinde kalma çabası gösteren petrol fiyatları bant hareketinin altına yöneldi. Brent petrolde 86,90 dolar ana destek, 95,10 dolar ise direnç olarak izlenebilir. ABD tahvil getirilerindeki yükseliş altın onsta baskıya neden oluyor. 1681 dolar olan desteğinin de altına geri çekilen altın onsta ikili dip oluşum formasyonu gerçekleşemedi. 1681 dolar direnç haline gelirken, 1640 dolar destek olarak takip edilebilir. Gram altında; altın onsa bağlı olarak 984 TL desteğinin altına yönelimle kısa vadeli görünüm zayıfladı. 984 TL direncinin altında 965 TL ve 954 TL destek seviyeleri olarak öne çıkıyor.


   BIST 100 Endeksi’nde 3426 desteğinin üzerinde kalınması takip edilebilir. Ağırlıklı olarak tahvil-bono ile Eurobond yatırımı yaparak belli oranda hisse senedi riski almayı isteyen yatırımcılar ise bu dönemde değişken fonları tercih edebilir.



  QNB Finansinvest
  https://www.qnbfi.com/
 
                                  ***
                               Yasal Uyarı
 
  Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
ÇİN'DE KONUT FİYATLARI AĞUSTOS'TA YILLIK -1.3% (ÖNCEKİ: -0.9%)
ÇİN'DE KENTSEL YATIRIMLAR AĞUSTOS'TA YILLIK +5.8% (BEKLENTİ: +5.5% ÖNCEKİ: +5.7%)
ÇİN'DE SANAYİ ÜRETİMİ AĞUSTOS'TA YILLIK +4.2% (BEKLENTİ: +3.8% ÖNCEKİ: +3.8%)
ÇİN'DE PERAKENDE SATIŞLAR AĞUSTOS'TA YILLIK +5.4% (BEKLENTİ: +3.5% ÖNCEKİ: +2.7%)
ÇİN'DE KENTSEL BÖLGELER İŞSİZLİK ORANI AĞUSTOS'TA 5.3% (ÖNCEKİ: 5.4%)
ÇİN'DE YENİ İNŞAAT BAŞLANGIÇLARI AĞUSTOS'TA YILLIK -37.2% (ÖNCEKİ: -36.1%)
ÇİN'DE GAYRİMENKUL YATIRIMLARI OCAK-AĞUSTOS'TA YILLIK -7.4% (ÖNCEKİ: -6.4%)
Facebookta Paylaş