Günlük Bülten (QNB Finansinvest)

BIST 100: Dün düşük hacimle belirgin bir geri çekilme gerçekleştiren endekste yataya yakın bir açılış bekliyoruz. 1351 destek seviyesi üzerinde 1368 direnç konumunda…
  TL Bonolar: Kısa vadeli tahviller yüksek enflasyon görünümü ile yukarıda kalırken, 10 yıllık tahvilde de kar satışları ile kısmi yükseliş yaşanmakta…
  USD/TL: Dolar kurunda yataya yakın bir seyir var, şu aşamada işlem gördüğü 8,58-8,80 bandı dışına doğru bir hareketlenme yok…
  EUR/USD: 1,1850 desteğini de aşağı yönde zorlayan endekste, sonraki destek olarak 1,1750 takip edilebilir. Tepki denemeleri oldukça sınırlı kalmakta…
  Günün Öne Çıkanları:

• Bugün itibarıyla kademeli normalleşme sürecinin üçüncü etabı başlıyor…

• İçeride yabancı para zorunlu karşılık oranları artırıldı…

• Almanya, Euro Bölgesi ve ABD’de Haziran ayı nihai PMI hizmet endeksleri açıklanacak.

• Euro Bölgesi’nde işsizlik oranı, ABD’de ISM hizmet endeksi, inşaat harcamaları, haftalık işsizlik maaşı başvuruları takip edilecek…

• ECB Başkanı Lagarde konuşma gerçekleştirecek…

Türkiye'nin 5 yıllık CDS risk primi 383 düzeyinde. Endekste dün yaşanan satışların ardından global piyasalarda yaşanan pozitif seyir ile beraber kısmi toparlanma çabası görebiliriz. Diğer yandan Hazine, yurtdışında %4,5 faizle, 6 yıl vadeli 1,5 milyar Euro tahvil ihraç etti

BIST 100 Endeksi satış baskısı altında kalırken, yurtdışı borsalardan negatif ayrıştı. Endeks akşam saatlerinde gelen satışların etkisiyle 1351 olan ana desteğine doğru geri çekildi. Bu sabah endeksin yataya yakın bir başlangıç yapmasını bekliyoruz. Endekste 1351'in üzerinde kalınması dip oluşumu açısından önemli. 1343 ikincil destek konumunda iken, 1368 ve 1378 direnç seviyeleri olarak takip edilebilir. Endekste dip oluşumu gerçekleşmeden yeni alım konusunda aceleci olunmamalı görüşündeyiz

   ABD tahvil faizlerinde belirgin bir değişiklik yok, Türkiye'nin 5 yıllık CDS risk priminde sınırlı bir yükseliş var. Eurobond piyasasında kısmi kar satışları gelebilir. Diğer yandan Hazine'nin euro cinsi eurobond ihracı dış finansman adına olumlu. TL tahvillerde ise yüksek enflasyon görünümü ile beraber kısa vadeli tahvillerde mevcut seviyeler korunmakta.


   Dolar endeksi 92,5 düzeyinde tırmanırken, EUR/USD paritesinde 1,1850 ve GBP/USD paritesinde de 1,3850 seviyeleri direnç haline gelmekte. Gelişmekte olan ülke para birimleri dolar karşısında sınırlı değer kayıpları yaşamakta. İçeride dolar kurunda 8,58 ve euro kurunda da 10,25 takip edilecek destek seviyeleri.


   Petrolde kar satışları sınırlı, Brent petrol 75 dolar varil seviyesi civarında. Değerli metal fiyatlarında toparlanma çabası var, gümüşte 26,20 dolar ons direnci önemli. Altında 1775 direncinin kalıcı olarak aşılması önemli. Gram TL bazında da 500 direnç olarak izlenecektir.

BIST 100 Endeksi'nde 1400 kritik eşik konumunda. Gösterge tahvil faizinde %19,00 destek seviyesi olarak takip edilebilir. Ağırlıklı olarak tahvil-bono yatırımı yaparak belli oranda hisse senedi riski almayı isteyen yatırımcılar ise bu dönemde değişken fonları tercih edebilir

 QNB Finansinvest
 https://www.qnbfi.com/
  
                                  ***
                               Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
JAPONYA'DA NİKKEİ 225 ENDEKSİ %0.29 DÜŞÜŞLE 28707,04 PUANDAN KAPANDI
JAPONYA BÜYÜK TOKYO BÖLGESİNDE KORONAVİRÜSÜN YAYILMASINI ÖNLEMEK İÇİN KISITLAMALARI EN AZ 2 HAFTA UZATABİLİR - KAYNAKLAR
RUSYA'DA MARKİT HİZMET PMI HAZİRAN'DA 49.2(ÖNCEKİ: 51.9 )
HİNDİSTAN'DA MARKİT HİZMET PMI HAZİRAN'DA 48.1 (ÖNCEKİ: 50.8 )
Emisyon hacmi 30.06.2021 itibariyle 213.90 milyar TL
Facebookta Paylaş