Günlük Bülten (İnvest AZ)

20 Kasım Günlük Bülten

Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği toplantısı, tarihinde ilk kez ortak açıklama konusunda anlaşmaya varılamadan sona erdi. ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’in, Çin'e yönelik sert eleştirileri nedeniyle, piyasalarda gelecek hafta gerçekleştirilecek G20 toplantısında ABD-Çin ilişkilerin iyileştirilebileceğine ilişkin iyimserlik azaldı. Ticaret anlaşmazlıkları küresel büyüme için tehdit unsuru olmayı sürdürüyor. Dolar endeksi küresel büyümenin yavaşlaması ve bu nedenle Fed'in sıkılaştırma temposunun da yavaşlatacağına beklentisiyle bir haftadan uzun bir sürenin en düşük seviyesine geriledi.

Dolar/TL kur yeni haftaya 5.33 seviyelerinde başlaması ardından gün içinde 5.36’ya kadar yükselse de kalıcılık sağlayamadı tekrar düşüşe geçerek 5.3050 seviyelerinde günü tamamladı. Petrol fiyatlarındaki düşüş ve ABD ile ilişkilerdeki normalleşme TL varlıklarında iyimserliğin korunmasını sağlıyor.

ABD Borsaları sert kayıpla kapandı. Dow Jones Endeksi yüzde 1,56 kayıpla 25.017 puana inerken S&P 500 Endeksi yüzde 1,66 azalışla 2.691 puana greiledi. Nasdaq Endeksi yüzde 3,03 düşüşle 7.028 puana indi. Bir yandan Brexit ve öte taraftan ABD - Çin ticaret savaşlarına yönelik endişelerin baskıladığı ABD Borsaları, konut piyasası endeksinin son 4 yılın en büyük düşüşünü kaydetmesiyle düşüşünü hızlandı.

Bugün yurt içinde önemli bir veri akışı bulunmazken, Almanya ÜFE verileri, İngiltere Enflasyon Raporu ile İngiltere Merkez Bankası Başkanı Carney’in açıklamaları takip edilecek. ABD tarafında ise İnşaat İzinleri ve Konut, İnşaat Başlangıçları verileri öne çıkıyor.

BIST100 Endeks - TL Varlıklar Artan İyimserlik ile Yükselişte / 92.800 Seviyesi Önemli Destek / Günlük Değişim % 1,02

Endeks haftanın ilk işlem gününde yüzde 1,02 değer kazancıyla 94.571 puandan kapanırken, toplam işlem hacmi 5,8 milyar lira olarak gerçekleşti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 3,88 ile madencilik, en çok gerileyen ise yüzde 1,57 ile metal eşya, makina oldu. Alış ağırlııklı bir seyir izleyen endeks 94.600 puana kadar yükseldi. Bugün yurt içinde önemli bir veri akışı bulunmazken, Almanya ÜFE verileri, İngiltere Enflasyon Raporu ile İngiltere Merkez Bankası Başkanı Carney’in açıklamaları takip edilecek. ABD tarafında ise İnşaat İzinleri ve Konut, İnşaat Başlangıçları verileri öne çıkıyor.

Dört saatlik grafikte 50 ve 100 periyotluk hareketli ortalamaların üzerine yükselen endeks için günlük pivot 94.250 seviyesi olarak takip edilirken yükselişlerde 94.900 - 95.300 ve 95.900 seviyeleri dirençler olarak değerlendirilebilir. Düşüşlerde 93.900 - 93.200 - 92.800 destek seviyeleri olarak takip edilebilir.
EURUSD - Kısa Vadeli Yükseliş Trendinde / 1.1550 Önemli Direnç Seviyesi /
Günlük Değişim % 0,32
Piyasalarda gelecek hafta gerçekleştirilecek G20 toplantısında ABD-Çin ilişkilerin iyileştirilebileceğine ilişkin iyimserlik azalması ile ticaret anlaşmazlıkları küresel büyüme için tehdit unsuru olmayı sürdürüyor. Dolar endeksi küresel büyümenin yavaşlaması ve bu nedenle Fed'in sıkılaştırma temposunun da yavaşlatacağına beklentisiyle bir haftadan uzun bir sürenin en düşük seviyesine gerilerken parite 1.1460 seviyesine kadar yükseldi. Ancak yine de Euro için Brexit ve İtalya konuları gündemdeki yerini korumaya devam ediyor.

Bugün Almanya ÜFE verileri, İngiltere Enflasyon Raporu ile İngiltere Merkez Bankası Başkanı Carney’in açıklamaları takip edilecek. ABD tarafında ise İnşaat İzinleri ve Konut, İnşaat Başlangıçları verileri öne çıkıyor.

Dört saatlik grafikte 200 periyotluk hareketli ortalamayı da aşan parite için günlük pivot noktası 1.1450 olarak takip edilirken yükselişlerde 1.1480 - 1.1510 - 1.1550 direnç seviyeleri olarak test edilebilir. Düşüşlerde 1.1410 - 1.1365 - 1.1340 destekleri takip edilebilir.

USDTRY - ABD ile Yaşanan Gelişmeler TL Varlıkları Destekliyor / 5,4200 Önemli Direnç
Seviyesi / Günlük Değişim % -0.10
Kur yeni haftaya 5.33 seviyelerinde başlaması ardından gün içinde 5.36’ya kadar yükselse de kalıcılık sağlayamadı tekrar düşüşe geçerek 5.3050 seviyelerinde günü tamamladı. Petrol fiyatlarındaki düşüş ve ABD ile ilişkilerdeki normalleşme TL varlıklarında iyimserliğin korunmasını sağlıyor. Bugün yurt içinde önemli bir veri akışı bulunmazken, Almanya ÜFE verileri, İngiltere Enflasyon Raporu ile İngiltere Merkez Bankası Başkanı Carney’in açıklamaları takip edilecek. ABD tarafında ise İnşaat İzinleri ve Konut, İnşaat Başlangıçları verileri öne çıkıyor.

Dört saatlik grafikte hareketli ortalamaların altında fiyatlanan kurda günlük pivot noktası 5.3600 olarak takip edilirken yükselişlerde 5.3500 - 5.3900 ve 5.4200 dirençler olarak yeniden gündeme gelebilir. Düşüşlerde 5.3000 - 5.2800 - 5.2500 destekler olarak takip edilebilir.


ALTIN - Dolar Endeksinin Gerilemesi ilr Yatay Kaldı / 1233 Önemli Direnç Seviyesi /
Günlük Değişim % 0,21
 
Altın fiyatları, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’in, Çin'e yönelik sert eleştirileri nedeniyle, piyasalarda gelecek hafta gerçekleştirilecek G20 toplantısında ABD-Çin illişkilerin iyileştirilebileceğine ilişkin iyimserlik azalması ile yatay kaldı. Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği toplantısı, tarihinde ilk kez ortak açıklama konusunda anlaşmaya varılamadan sona erdi. Ticaret anlaşmazlıkları küresel büyüme için tehdit unsuru olmayı sürdürüyor. Dolar endeksi küresel büyümenin yavaşlaması ve bu nedenle Fed'in sıkılaştırma temposunun da yavaşlatacağına beklentisiyle bir haftadan uzun bir sürenin en düşük seviyesine geriledi.

Bugün yurt içinde önemli bir veri akışı bulunmazken, Almanya ÜFE verileri, İngiltere Enflasyon Raporu ile İngiltere Merkez Bankası Başkanı Carney’in açıklamaları takip edilecek. ABD tarafında ise İnşaat İzinleri ve Konut, İnşaat Başlangıçları verileri öne çıkıyor.

Dört saatlik grafikte hareketli ortalamaların üzerine yükselen değerli madende günlük pivot 1222 altında düşüşlerde 1219 - 1215 ve 1212 seviyeleri destekler olarak değerlendirilebilir. Yükselişlerde 1226 - 1229 - 1233 dirençleri takip edilebilir.

 

 İnvest AZ Menkul Değerrler A.Ş.
  www.investaz.com.tr
 

                                  ***
                               Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.