Günlük Bülten (DenizBank Özel Bankacılık)

Dünden Yansıyanlar
Çin ekonomisi 2017 yılı ilk çeyreğinde yüzde 6.9 büyüme gerçekleştirdi. Beklentiler yüzde 6.8 düzeyindeydi. Mart ayı sanayi üretim rakamları üç buçuk yılın en hızlı artışına işaret etti. Rakamlar yüzde 6.3 düzeyindeki beklentilerin üzerinde yüzde 7.6 düzeyinde açıkladı. Sabit sermaye yatırımları yıllık bazda yüzde 9.2 artış gösterdi. Perakende satışlar Mart ayında yıllık yüzde 10.9 artarken, yüzde 9.8 olan piyasa beklentisini aştı.

ABD'de TÜFE Mart ayında yüzde 0 olan piyasa beklentisinin aksine yüzde -0.3 düzeyinde gerçekleşti. Çekirdek enflasyonun aylık performansı da beklenti gerisinde, yüzde -0.1. Yıllık manşet enflasyon yüzde 2.7'den yüzde 2.4'e geriledi. Çekirdek TÜFE'nin yıllığı yüzde 2.2'den yüzde 2'ye geldi. Gıda dışı enflasyon yüzde 0.4. Enerji dışı enflasyon yüzde -0.1. Enerji enflasyonu yüzde -3.2. Hizmetler yüzde -0.1. Enerji dışı hizmet enflasyonu yüzde -0.1. Konut enflasyonu yüzde 0.1. Ulaştırma yüzde -1.4. Perakende satışlar aynı dönem içerisinde beklentiye paralel yüzde -0.2 oldu. Bir önceki ay verisi yüzde 0.1'den yüzde -0.3'e revize edildi. Oto hariç satışlar yüzde 0 ile değişim göstermedi. Çekirdek satışlar ise yüzde 0.5 arttı. Bir önceki ay verisi yüzde -0.2'ye revize edildi.

Merakla beklenen 16 Nisan halk oylamasında resmi olmayan sonuçlara göre evet kanadı oyların yüzde 51.4'ünü aldı ve yönetim şeklinin değişmesine onay verdi. Türkiye geneli açılan sandık yüzde 99.97 olurken, evet-hayır kanadı arasındaki oy farkı 1.379.846 düzeyinde gerçekleşti. Piyasa beklentileri açısından fiyatlamalarda şaşırtıcı bir durum olmasını beklemiyoruz. Türk lirası çapraz kur işlemlerinde 3.6400 desteği civarında denge arayışı işlem hacminin yurt dışı piyasalardaki tatil moduna paralel düşük olması nedeniyle ağır basabilir. İlerleyen günlerde ise erken seçim, kabine revizyonu, sistemin tüm vatandaşları kapsayacak şekilde yürürlüğe sokulması, değişecek olan diğer kanun maddeleri gibi başlıklara paralel haber akışı fiyatlama davranışlarında ağır basabilir. İlk etapta yatay-sınırlı pozitif duruşu, akabinde ise kar satışı ihtimaline analizlerimizde yer veriyoruz.

Yeni güne dair beklentilerimizi paylaştığımız raporumuza linkten ulaşabilirsiniz.
http://www.denizbank.com/daily-newsletter/13091/download.aspx

Para ve Sermaye Piyasaları
Gelişmekte olan ülke para birimleri ABD doları karşısında hafta kapanışında ağırlıklı olarak değer kaybı gösterdi. TRY en çok değer kaybeden para birimleri olurken, MXN, PLN ve ZAR değer kazanan grupta yer aldı. Asya seansı işlemlerinde euro/dolar paritesi 1.0620 seviyesinde bulunuyor.(09:28)

Tahvil Piyasaları
Yurtiçi tahvil ve bono piyasalarında 2 ve 10 yıl vadeli tahvil faizinde yükseliş görüldü. Gösterge nitelikteki 2 yıl vadeli tahvil faizinde 11.46 düzeyi ve 10 yıl vadeli tahvil faizinde 11.11 düzeyi takip edildi. ABD 2 ve 10 yıl vadeli tahvil faizinde düşüş gözlendi.

Günün Odak Noktası
Yurtiçi piyasalarda işsizlik oranı, merkezi hükümet bütçe rakamları ve TCMB Beklenti Anketi ön planda olaacak. Bugün Avrupa piyasaları tatil durumundan dolayı kapalı olacak.

Rapor için:
http://www.denizbank.com/daily-newsletter/13092/download.aspx



 DenizBank Özel Bankacılık
  denizozel.com

                                                       ***
                               Yasal Uyarı
 
  Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Facebookta Paylaş