Gündem ve Teknik Yorum (A1 Capital)

Moody’s’in son dönemlerde yaptığı açıklamalara dün bir yenisini daha eklerken, not indirimini uzun vadeli fakat yerli para cinsi varlıklarında izledik. Yabancı para mevduat notlarında ise negatif izleme kararı var. Piyasa şimdilik seçim öncesinde bu yöndeki kararları sert fiyatlamaktan kaçınıyor. Nisan ve Mayıs ayındaki volatilite sonrasında kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye’ye ilişkin açıklamaları piyasanın bir süre sonra daha düşük tepki vermesini de sağladı. Fakat bu sınırlı fiyatlamanın bir nedeni de önümüzdeki seçim takvimi.
 
TCMB için piyasa fiyatlamasına etki edecek yeni bir yorum yok fakat son artırımların TL üzerindeki sıkılaştırıcı etkisi, mevduat faizleri yoluyla önümüzdeki çeyreklerde bankaları baskılayabilir. Bu arada TCMB’nin fonlama yapısı da değişiyor. Ortalama 100 - 130 milyar TL arası olan GLP fonlaması, 1 Haziran’daki faiz ayarlaması ile birlikte 6,7 milyar TL’ye kadar geriledi. Bu da gösteriyor ki fonlama tamamen artık repoya ve koridorun içerisinde kalacak. GLP, ekstra sıkılaşma niyetinde kullanılacak. Hal böyleyken, Dolar/TL’deki 4,54 üzeri hareketlerde isteksiz kalmamız normal.
 
Önümüzdeki hafta oldukça yoğun
• ABD’de
o Salı günü 15:30’de Mayıs ayı enflasyon
o Çarşamba günü 21:00’de Fed kararı ve 21:30’da Basın Toplantısı
• Euro Bölgesi
o Perşembe günü ECB Toplantısı var (Piyasada bu hafta içerisinde ECB’den varlık alımının sonlandırılmasına ilişkin madde olabileceği duyumu geldi)
• Türkiye’de
o Pazartesi Türkiye 2018 / 1Ç Büyüme verisi
o Nisan Ayı Ödemeler Dengesi
 
Fed tarafına gelince;
Haftaya yapılacak toplantıya ilişkin CME’de hesaplanan oranlara göre faiz artırım ihtimali %90’ların üzerinde. Haziran ayına ilişkin bir tartışma yok denecek kadar az fakat piyasa geçtiğimiz haftalarda Fed’in toplamda 4 faiz artırımı yapacağını fiyatlıyordu. O tarafta ise şu anda Fed’in toplamda 4 faiz artırım yapma ihtimali %33,7’ seviyesinde.
 
 
 
BİST100’e gelince;
98.500 direncine doğru hareket sonrasındda bugün gelen düşüşü olağan karşılayabiliriz. %2’lik hareketin tek gerekçesi tabii ki teknik değil. Endeksteki eksi %2,35’lerdeyken bankacılık endeksindeki düşüş %2,7 düzeyinde. Dönem dönem öne çıkardığım bir grafiği aşağıda yine paylaşıyorum. Grafik XBANK/XU100’ü gösteriyor. Yani Bankacılık Endeksini BİST100’e göre relative izliyoruz. Bu oran 2003’den bu yana en düşük seviyede. Bankalar halihazırda bu kadar ucuzken, endekse nispi olarak da bakarsak benzer resmi görüyoruz.
 
 
 
 
95.000’i kısa vadede ana destek olarak takip etsek de 91.500’ün önemine daha önce değinmiştik. 95.000’den gelen tepkiyi ise kısa vadede bir fırsat olarak yorumlamıştık ki fiyatlamalar bu yorumu destekliyor. Seçime iki hafta kaldı. Trade aralıklarının daha kısa vadeye ineceğinin altını çizelim.


 A1 Capital Menkul Değerler A.Ş.
 www.a1capital.com.tr
 

                                  ***
                               Yasal Uyarı
 
  Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmaanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
ŞİMŞEK:MERKEZ BANKASININ ATTIĞI ADIMLAR, YATIRIMCILARLA İYİ İLETİŞİM TÜRKİYE’NİN NİSBİ PERFORMANSINI ARTIRDI.
BDDK/ AKBEN: TÜRK BANKACILIK SEKTÖRÜ ULUSLARARASI NORMLARLA TAM UYUM İÇERİSİNDE-AA/BLOOMBERG HT
AKBEN: "MOODY'S KARARININ ZAMANLAMASI" TCMB İLE AYNI GÜN YAPILMASI GAYRİ AHLAKİ- BLOOMBERG HT
BDDK BAKANI AKBEN: TÜRK BANKACILIK SEKTÖRÜ GÜÇLÜ SERMAYEYLE YOLUNA DEVAM EDİYOR-AA/ BLOOMBERG HT
UKRAYNA MALİYE BAKANI: IMF İLE DERİN İŞBİRLİĞİ YAPMAYI UMUYORUM
FRANSA MALİYE BAKANI ALMANYA İLE EURO BÖLGESİ KONUSUNDA ORTAK POZİSYONU ELDE ETMEK İÇİN HALA GİDECEK YOLUMUZ VAR
Facebookta Paylaş