Gün Ortası (Bizim Menkul)

PİYASALARA ANALİTİK BAKIŞ
İlk Yarıda Ne Oldu…
BİST100 Endeksi %0,48 düşüşle 93.246 puandan açıldı. Sürekli müzayede işlemlerinin başlamasıyla satıcılı seyrini sürdüren endeks ilk yarıyı %0,73 düşüşle 93.016 puandan tamamladı. Dolar endeksi 96,6 seviyesinde yer alırken Euro/Dolar paritesi 1,14'ün üzerinde. Gelişmekte olan ülke para birimleri dolar karşısında karışık bir seyir izlerken TL nispeten pozitif ayrışıyor. Dolar/TL 5,32 seviyesinde başladığı günde 5,27'nin altına kadar sarktı. ABD 10 yıllık tahvil faizi %2,85 seviyesine geri çekilmişken, Türkiye'nin gösterge tahvil faizi %20,24'ten ve 10 yıllık tahvil faizi %17,34'ten işlem görüyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan GSYH tahmini, zincirlenmiş hacim endeksi olarak, bu yılın üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı çeyreğine göre %1,6 arttı. Beklenti büyümenin %2 olması yönündeydi. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış GSYH çeyreklik bazda %1,1 düştü. Üretim yöntemine göre cari fiyatlarla GSYH tahmini, bu yılın üçüncü 3 aylık döneminde geçen yılın aynı dönemine kıyasla %21,8 artarak 1 trilyon 13 milyar 453 milyon lira olarak gerçekleşti. GSYH'yi oluşturan faaliyetler incelendiğinde tarım sektörünün katma değeri %1, sanayi sektörünün %0,3 artarken, inşaat sektörünün ise %5,3 azaldı. Ticaret, ulaştırma, konaklama ve yiyecek hizmeti faaliyetlerinin toplamından oluşan hizmetler sektörünün katma değeri de %4,5 yükseliş gösterdi. 2018 2. çeyrek büyüme verisi %5,2'den %5,3'e, çeyreklik büyüme rakamı da %0,9 artıştan %0,6 artışa revize edildi. İhracat 3. çeyrekte %13,6 artarken ithalat yıllık bazda %16,7 daraldı. Hanehalkı nihai tüketim harcamaları 2018'in üçüncü çeyreğinde yıllık %1,1 arttı. Devletin nihai tüketim harcamaları %7,5 yükselirken, gayrisafi sabit sermaye oluşumu ise %3,8 azalış gösterdi.

İkinci Yarıda Ne Bekliyoruz…
İkinci yarının işlemleri başlarken Avrupa Borsaları'nda negatif bir seyir var. ABD Dow Jones vadeli endeksi %0,31 ekside seyrediyor. Brent tipi petrol varil başına 60,8 doolardan işlem görüyor. Altının onsu 1.246,7 dolar seviyesinde, gramı ise 212,2 TL seviyelerinde alıcı buluyor. Dolar/TL 5,2946, Euro/TL 6,0410 ve Euro/dolar 1,1404 seviyesinde işlem görürken %50 dolar ve %50 Euro'dan oluşan döviz sepeti 5,67 seviyesinde. İkinci yarıda TCMB beklenti anketinin sonuçları takip edilecek.

https://bmd.com.tr/page/rapor_detay/3194/gun-ortasi-10.12.2018.htm




 BMD Araştırma
 Bizim Menkul Değerler A.Ş.
 bmd.com.tr
 
                                  ***
                               Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun oolmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
ALBAYRAK: MALİ DİSİPLİNİN HASSASİYETLE KORUNMASI EN ÖNEMLİ ÖNCELİKLERİMİZDEN OLACAKTIR
ALMAN HÜKÜMETİ SÖZCÜSÜ : İNGİLTERE'NİN AB'DEN AYRILMASINI ÜZÜNTÜYLE KARŞILIYORUZ, BREXİT KONUSUNDA MAHKEME KARARINA SAYGILIYIZ VE KABUL EDECEĞİZ
ALBAYRAK: KISA SÜRE İÇİNDE ALTINA DAYALI TAHVİL İHRACI OLACAK
ALBAYRAK: GEÇİCİ PİYASA OYNAKLIĞINA KARŞI ÇOK SIKI VE CİDDİ ÖNLEMLER ALDIK
ALBAYRAK: GÖSTERGELERDEKİ NEGATİF SEYRİ KIRDIK
ALBAYRAK: İÇ BORÇ ÇEVİRME ORANI FİNANSAL SALDIRILARA RAĞMEN %95 SEVİYESİNDE PLANLANIYOR
ALBAYRAK: VDMK İHRACINA 118 FARKLI YATIRIMCIDAN TALEP GELDİ
ALBAYRAK: HAZİNE İHRACI DUYULAN GÜVENİN GÖSTERGESİ AÇISINDAN ÖNEMLİ
ALBAYRAK: İÇ BORÇ ÇEVİRME ORANI FİNANSAL SALDIRILARA RAĞMEN %95 SEVİYESİNDE PLANLANIYOR
ALBAYRAK: HAZİNE BORÇLANMA GEREKSİNİMİ AZALTILDI
ALBAYRAK: "2019'DA BÜTÇEDEN YATIRIMLAR İÇİN 65,1 MİLYAR LİRA, REEL KESİM DESTEKLERİ İÇİN 32,8 MİLYAR LİRA KAYNAK AYIRIYORUZ
ALBAYRAK: BRÜT BORÇ STOĞUNUN FAİZ ORANINA OLAN DUYARLILIĞI ÖNEMLİ ÖLÇÜDE AZALTILDI
Facebookta Paylaş