Dün ekonomik takvim açısından sakin bir gün geçirilirken, ABD başkanlık seçimleri sonrası Trump’ın uygulayacağı politikalar, özellikle gümrük tarifeleri, piyasalarda etkisini sürdürdü. Dolara olan talep yüksek kalmaya devam ederken, G10 ve gelişmekte olan para birimlerinde genel olarak satış baskısı hâkim oldu. Bugün piyasalar, gelecek dönemdeki mali politikalar ve Fed’in faiz indirimi kararları açısından kritik öneme sahip olan ABD TÜFE verilerine odaklanmış durumda. Ekim ayında enflasyon, %2,9’a gerileyerek dört yılın en düşük seviyesini gördü. Veri öncesinde Fed yetkililerinden gelen açıklamalar takip edilmeye devam etti. Minneapolis Fed Başkanı Kashkari, aralık ayında faiz indirimi için enflasyon verilerinin önemli olacağını belirtirken, görünümü dramatik şekilde değiştirebilmek için enflasyonda sürpriz bir gelişme olması gerektiğini yineledi. Richmond Fed Başkanı Barkin ise ABD ekonomisinin güçlü bir noktada olduğunu ve merkez bankasının borçlanma maliyetlerini düşürmesine olanak sağlayacak bir ortamın oluştuğunu ifade etti. Fed’in enflasyon verisi öncesinde, Aralık ayında 25 baz puanlık faiz indirimi piyasalarda yaklaşık %62 ihtimalle fiyatlanıyor. Çin’de ise Trump’ın önerdiği %60’lık gümrük tarifesi, baskı oluştururken, piyasalarda nasıl bir tepki verileceği merakla bekleniyor. Dolar endeksi, artan taleplerle dün 106,17 seviyesine kadar yükselirken, günü hafif bir gerilemeyle 105,94 seviyesinden tamamladı. Bugün ise benzer seviyelerin hemen üzerinde açılış yapan endeks, 106 seviyesinin üzerinde hareket etmeye devam ederek, 2022’den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.
EURUSD paritesi dün 1,0657 seviyelerinden başlangıç yaptığı günde satıcılı seyir izleyerek %0,6 düşüş göstererek 1,0598 seviyesini gördü ve hafif alımlarla seansı 1,0625 seviyesinde tamamladı. Bugün benzer seviyeler açılış yapan parite 1,06 seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlamaya devam ediyor. Teknik olarak 1,06 psikolojik destek olurken, aşağı yönlü hareketlerin hızlanması durumunda 1,0594 ikinci destek olarak takip edilebilir. Yukarı yönlü hareketlerde kısa vadede %23,6 Fibonacci seviyesi 1,0648 direnç olarak takip edilebilir.
Ons altın dün $2619 seviyesinden başlangıç yaptığı güne geri çekilmeler devam ederek en düşük $2590 seviyesini gördü. Hafif alımlarla birlikte seansı $2598 seviyesinden tamamladı. Bugün benzer seviyelerden açılış yapan altın $2600 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlamaya devam ediyor. Teknik olarak aşağı yönlü hareketlerde %76,4 Fibonacci seviyesi olan $2592 destek olarak takip edilebilir. Yukarı yönlü hareketlerde $2620 direnç olarak takip edilebilir. Bugün açıklanacak ABD enflasyon verisi altının yön arayışı için önemli olacaktır.
Ons gümüş 30,67 seviyesinden başladığı güne seans içinde 30,18 seviyesine kadar geri çekilse de hafif alımlarla 30,70 seviyesinden günü tamamladı. Bugün benzer seviyelerden açılış yapan gümüş, pozitif seyrin hakim olduğu gümüşte 31,00 seviyesine kadar yükseliş kaydetti. Teknik olarak aşağı yönlü hareketlerde 50 günlük hareketli ortalama seviyesi olan 31,54 seviyesi destek olarak takip edilebilir. Yukarı yönlü hareketlerde ise ilk direnç 31,10 ve %76,4 Fibonacci seviyesi olan 31,84 ikinci direnç olarak takip edilebilir.
Detaylı bilgi almak, İş Yatırım’ın güncel raporlarına ulaşmak için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz.
https://arastirma.isyatirim.com.tr/2024/11/13/fx-teknik-analiz-raporu-13-11-2024/
İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
www.isyatirim.com.tr
***
Yasal Uyarı
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.