FX Bülteni(Ziraat Yatırım)

USD/TRY: Çarşamba günü kötü bir kapanış yapan ABD borsalarına karşın dün Asya piyasalarında stresin azalmaya devam etmesiyle piyasalarda kötümser hava dağılmaya başladı. ABD'de açıklanan haftalık işsizlik maaşı başvurularının beklentilerin altında kalması resesyon endişelerini hafifleterek yükselişe destek olurken S&P ve Nasdaq sırasıyla %2,3 ve %3,1 yükseldi. Bu sabaha bakıldığında vadeli piyasalar yatay seyrederken Dolar Endeksi (DXY) 103 seviyesinin hemen üzerinde. ABD 10 yıllık tahvil getirileri de dün %4 seviyesinin üzerine çıkmış olsa da bu sabah hafif gerileme izleniyor. Yurtiçinde ise dün önemli bir fiyatlamaya neden olmayan Enflasyon Raporu toplantısı (Enflasyon tahminleri değişmedi, sıkı duruşun korunacağının işaretleri verildi) takip edildi. Hafta başında 300 seviyesine kadar yükselen beş yıllık risk primimiz (CDS) ise gerilemeye devam ediyor. Veri gündemi sakinken kur tarafında 33,50 seviyesinin üzerindeki sınırlı hareketler gözlenebilir.

 

EUR/USD: Hafta boyunca gündemi meşgul eden resesyon senaryoları sonrasında dün ABD'de açıklanan işsizlik maaşı başvurularının beklenenden düşük gelmesi endişeleri azalttı. Fed'in şahin üyelerinden Schmid, işgücü piyasasının oldukça sağlıklı olduğunu vurgularken, son verileri Fed'in faiz indirimi kararı için cesaret verici olarak nitelendirdi. Hafta başında yaşanan volatilitenin ardından Dolar Endeksi (DXY) ve EURUSD'de yatay seyir devam ediyor. Teknik seviyelere bakıldığında ise, parite 1,0950 direncini aşıp kalıcılık sağlayabilirse tekrardan 1,10 seviyesini hedefleyebilir. Aşağı yönlü bir harekette ise 20 günlük hareketli ortalamaya denk gelen 1,088 ve 1,085 seviyesi destek olarak izlenebilir.

 

XAU/USD: Hafta başında gerçekleşen global piyasalardaki dalgalanmaların etkisi azalmış görünüyor. Ons Altın dünü %1,9 yükselişle 2.427 seviyesinde tamamladı. Dün ABD haftalık işsizlik maaşı başvurularının beklentilerin altında açıklanmasıyla resesyon endişeleri bir nebze de olsa hafifledi. Ayrıca, Kansas City Fed Başkanı Jeff Schmid, açıklanan son makro verilerin enflasyonun soğuma eğiliminde olduğunu işaret ettiğine değindi. Ek olarak, piyasalarda eylül ayında faiz indirimine gidileceği beklentileri hala mevcut durumda. Teknik seviyelere bakıldığında, 2.405-2.370 seviyeleri gün içi destek olarak öne çıkarken, 2.445-2.475 seviyeleri direnç konumunda.

 


Ziraat Yatırım Menkul Değerler
www.ziraatyatirim.com.tr

                                   ***
                               Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
Sanayi üretimi Haziran ayında mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış olarak aylık %-2.1 (Önceki: +1.7%)
Haziran ayında ithalat miktar endeksi yıllık -5.7% (Önceki ay: -11.2%) - TÜİK
Haziran ayında mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış ihracat miktar endeksi -3.0% (Önceki ay: +5.7%) - TÜİK
Haziran ayında mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış ithalat miktar endeksi +3.9% (Önceki ay: -13.0%) - TÜİK
Haziran ayında dış ticaret haddi 88.4 olarak gerçekleşti (Önceki ay: 86.5)- TÜİK
İsviçre'de 3. çeyrekte MD tüketici güven endeksi: -31.82 (Önceki:-39.35)
Çin'de Şanghay Bileşik Endeksi %0.3 azalışla 2862,19 puandan kapandı
Facebookta Paylaş