USD/TRY: Dün ABD'de bu yılın ilk çeyreğine ilişkin büyüme verisi, tüketim harcamalarındaki zayıflamanın etkisiyle aşağı yönlü revize edildi. Ek olarak Fed üyelerinin, olası faiz indirimlerine yönelik temkinli değerlendirmelerinin devam etmesiyle Fed'in para politikasına yönelik artan belirsizliğin etkisiyle risk iştahının zayıfladığı görüldü. Ülkemizde Merkez Bankası tarafından yayımlanan haftalık rezerv verisi takip edildi. TCMB'nin toplam rezervleri, 24 Mayıs haftasında 3,1 milyar USD'lik artışla 142,2 milyar USD seviyesine yükseldi ve böylece aralıksız son dört haftadaki toplam artış 18,2 milyar USD seviyesine ulaştı. Öte yandan, haftalık menkul kıymet istatistiklerinde yapancıların tahvillere ilgisinin sürdüğü gözlendi. Bu sabah ise TÜİK tarafından bu yılın ilk çeyreğine ilişkin GSYH büyüme verisi yayımlandı. GSYH geçen yılın aynı çeyreğine göre %5,7 arttı. Beklenti %5,8 idi. Bugün ABD tarafında, nisan ayına ilişkin Fed'in özellikle aylık bazdaki fiyat gelişmelerinin seyri kapsamında takip ettiği PCE deflatör nisan ayı verileri (Beklenti manşette yıllık %2,7, çekirdekte ise yıllık %2,8) ile kişisel gelirler ve harcamalar takip edilecek. Ayrıca Euro Bölgesi'nde mayıs ayına ilişkin öncü TÜFE verisi takip edilecek. Beklenti manşet enflasyonun yıllık %2,5, çekirdek enflasyonun ise yıllık %2,7 olarak gerçekleşmesi yönünde. Yurtiçinde ise Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın 3 Aylık İç Borçlanma Stratejisi Raporu yayımlanacak. Son olarak fiyatlamalara bakıldığında, Dolar/TL'de bant hareketi devam ediyor. Bu sabah da 32,30 civarında düşük oynaklık sergileyen kurda söz konusu seviye etrafında sınırlı hareketler günün geri kalanında sürebilir.
EUR/USD: ABD tarafında çeyreklik GSYH büyüme verisinin beklentilere paralel şekilde aşağı yönlü revize edilmesi ve işsizlik maaşı başvurularının hafif zayıf gelmesiyle, Dolar Endeksi (DXY) %0,4 civarında geriledi ve parite üzerindeki baskısı bir nebze azaldı. Bugün ABD'de açıklanacak PCE verisi piyasalar için önem arz etmekte. Dün akşam Fed üyesi Logan'ın da şahin tondaki açıklamalarının ardından bugün beklenti dışında gelebilecek bir veri Fed için oyun planı değiştirici etki yaratabilir. Öte yandan Avrupa tarafında her ne kadar değişim beklenmese de AB bölgesi TÜFE verisi yakından takip edilecek. Gelecek hafta gerçekleşecek olan ECB toplantısında faiz indirimine kesin gözüyle bakılırken, ECB üyeleri tarafından sonraki faiz kararlarına yönelik temkinli kalma mesajları öne çıkıyor. Parite tarafında teknik seviyelere bakıldığında verilerle yaşanabilecek bir oynaklıkta 50 günlük hareketli ortalamaya denk gelen 1,0770 noktası destek olarak izlenirken, yukarıda 1,0870 seviyesi direnç olarak takip edilebilir.
XAU/USD: Ons Altın geçtiğimiz son işlem gününü %0,2 artışla 2.343 seviyesinde tamamladı. Bugün ise özellikle Fed'in yakından izlediği PCE enflasyonu fiyatlamalarda belirleyici olabilir. Beklentilere yakın veya daha düşük bir veride değerli madenden yükseliş gözlenebilir. Öne çıkan direnç ise 2.360 civarında. Bu seviyenin kırılması durumunda 2.400 gündeme gelebilir. Öte yandan, beklentilerden yüksek bir veride 2.325 desteği kırılabilir ve 2.292 hedef olabilir. Söz konusu veri öncesinde Ons Altın bu sabah hafif baskı altında seyrediyor.
Ziraat Yatırım Menkul Değerler
www.ziraatyatirim.com.tr
***
Yasal Uyarı
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.