FX Bülteni (Ziraat Yatırım)

USD/TRY: Tarım dışı istihdam verisinin izleneceği kritik haftada küresel piyasalar güne nötr risk iştahıyla başlıyor. Pariteler dar bir aralıkta yönsüz bir görüntü çizmekteler. Bu hafta ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam, Fed yetkililerinin konuşmalarını ve PMI rakamlarını vs. gölgede bırakabilecek bir veri. Güçlü mart verilerinin ardından daha yumuşak gelen nisan verileri sonrasında, mayıs ayındaki istihdam rakamları piyasada fiyatlamaları değiştirilebilir. Her ne kadar olası iyi bir veri büyüme için pozitif olsa da halihazırda Fed'in geçici enflasyon vurgusuna kuşkuyla bakan piyasa tapering beklentilerini öne çekebilir ki böyle bir senaryoda Dolar güçlenmesi görülebilir. Bu kapsamda, tarım dışı istihdam verisi öncesinde Dolar dirençli durabilir. Yurtiçinde ise perşembe günkü enflasyon rakamı öne çıkmakta. Yıllık enflasyonun %17'lerde kalması bekleniyor. Bugün ise ilk çeyrek büyüme verisi takip edilirken, Türkiye ekonomisi yılın ilk çeyreğinde yıllık %7 (Beklenti: %6,7) büyüdü. Ayrıca, bugün Kabine toplantısı var. Kabine'den kademeli normalleşme adımları sonrasında çeşitli sınırlamaların kalkması bekleniyor. Fiyatlamalara bakıldığında, geçen hafta %1,6 oranında değer kaybederek belirgin şekilde negatif ayrışan TL, bu sabah kayıplarını telafi etmeye çalışıyor. ABD ve İngiltere piyasasının kapalı olduğu bugün, Kabine toplantısı öncesinde TL varlıklarda potansiyel olumlu fiyatlamalar kurda kısmi düşüşe destek verebilir. Sıralı destekler 8,48 ve 8,42 seviyelerinde. Öte yandan, kurda yükselişin sürmesi ve 8,58 direncinin geçilmesi durumunda 8,65 tepki gelebilecek bir sonraki direnç olarak izlenebilir.
 
EUR/USD: Bu hafta ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam, piyasalardaki fiyatlamaları değiştirebilecek bir veri. Öncesinde Dolar'ın dirençli bir görüntü sergileyebileceğini düşünüyoruz. Avro tarafında, kısıtlamaların gevşetilmesi devam ederken büyüme tarafında ikinci çeyrek büyümesi ile ilgili olumlu beklentiler sürüyor. Diğer yandan, bazı ECB üyelerinin güvercin açıklamaları ECB ile ilgili şahin beklentileri biraz azaltmış gözüküyor. Bu durum, Avro'daki yükseliş trendini bir miktar törpüleyebilir. Bu çerçevede, paritenin tarım dışı istihdam verisi öncesinde 1,2310 direncinin altında kalabileceğini düşünüyoruz. Aşağıda ise 1,2050/70 ana destek konumunda. Öncesinde 1,2130 ara destek olarak izlenebilir. Bugün ise ABD ve İngiltere piyasanın kapalı olduğu günde parite 1,2160 - 1,2240 arasında bant hareketi yapabilir.


Ziraat Yatırım Menkul Değerler
www.ziraatyatirim.com.tr

                                   ***
                               Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
BAŞKENTGAZ YÖNETİM KURULU ÜYESİ İSMAİL KAZANÇ: ŞİRKETİMİZ BİRİKMİŞ FONU İLE YÜKSEK ORANLI TEMETTÜ DAĞITMA POTANSİYELİ TAŞIYOR -APARA
BAŞKENTGAZ YÖNETİM KURULU ÜYESİ KAZANÇ: SON ÜÇ YILDA DAĞITILABİLİR KARIN %100’Ü TEMETTÜ OLARAK DAĞITILDI -APARA
BAŞKENTGAZ YÖNETİM KURULU ÜYESİ KAZANÇ: MART AYI İTİBARİYLE NAKİT POZİSYONUMUZ 2 MİLYAR 718 MİLYON TL SEVİYESİNDEI -APARA
HONG KONG'DA HANG SENG ENDEKSİ %0.1 ARTIŞLA 29151,80 PUANDAN KAPANDI
İSPANYA'DA CARİ İŞLEMLER DENGESİ MART'TA -0.16 MİLYAR EURO (ÖNCEKİ: -1.71 MİLYAR EURO)
OECD, TÜRKİYE'DE 2021 ÇEKİRDEK TÜFE'DE % 16.3 ARTIŞ BEKLİYOR
OECD, TÜRKİYE'DE 2022 ORTALAMA TÜFE'DE % 12.8 ARTIŞ BEKLİYOR
OECD, TÜRKİYE'DE 2021 ORTALAMA TÜFE'DE % 16.0 ARTIŞ BEKLİYOR
OECD, TÜRKİYE EKONOMİSİNİN 2022 YILINDA % 3.4 BÜYÜMESİNİ BEKLİYOR (ÖNCEKİ TAHMİN: % 3.0)
OECD, TÜRKİYE EKONOMİSİNİN 2021 YILINDA % 5.7 BÜYÜMESİNİ BEKLİYOR (ÖNCEKİ TAHMİN: % 5.9)
OECD, FRANSA'NIN 2021 YILINDA % 5.8 BÜYÜMESİNİ BEKLİYOR (ÖNCEKİ TAHMİN: % 5.9)
OECD, ALMANYA'NIN 2022 YILINDA % 4.4 BÜYÜMESİNİ BEKLİYOR (ÖNCEKİ TAHMİN: % 3.7)
OECD, ALMANYA'NIN 2021 YILINDA % 3.3 BÜYÜMESİNİ BEKLİYOR (ÖNCEKİ TAHMİN: % 3.0)
OECD, HİNDİSTAN'IN 2022 YILINDA % 8.2 BÜYÜMESİNİ BEKLİYOR (ÖNCEKİ TAHMİN: % 5.4)
OECD, HİNDİSTAN'IN 2021 YILINDA % 9.9 BÜYÜMESİNİ BEKLİYOR (ÖNCEKİ TAHMİN: % 12.6)
Facebookta Paylaş