USD/TRY: Omikron varyantı ile ilgili haber akışı yakından izlenmeye devam edilirken, petrol fiyatlarındaki yükseliş büyümelerin varyant kaynaklı zarar görmeyebileceğine işaret ediyor. Dolayısıyla, düşük hacimlerin gözlendiği yılın son günlerinde risk iştahında olumlu görüntü sürebilir ki ABD on yıllık tahvili faizi de %1,55 seviyesine kadar yükselmiş durumda. Bugün ABD'de TSİ 17.45'te aralık ayına ilişkin Chicago PMI verisi takip edilecek. Ayrıca, TSİ 16.30'da 25 Aralık haftasına ilişkin yeni işsizlik maaşı başvuruları verisi açıklanacak. Yurtiçi haber akışına bakıldığında, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, kur korumalı TL vadeli mevduata katılımın 59,8 milyar TL'ye ulaştığını belirtti. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, 150 bin TL olan sigortaya tabi mevduat ve katılım fonu tutarı, 2022 takvim yılı başından geçerli olmak üzere 200 bin TL'ye yükseltildi. Fiyatlamalar tarafında ise kurda geçen hafta yaşanan sert düşüşün tepkisi devam ederken, Dolar /TL, 13,35 civarından geçen aylık ortalamasına kadar geldi. Burası aynı zamanda teknik olarak fibonacci düzeltme seviyesine denk gelmekte. Şu aşamada, «Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat» uygulamasının kurda daha fazla yükselişi engelleyebileceğini ve kurun 13,35 direncinin altında kalabileceğini düşünüyoruz ki Borsa İstanbul'un kurdaki yükselişin oldukça altında prim yapması piyasanın da kurdaki yükselişi sorguladığı düşünülebilir. Olası düşüşlerde 13,0 seviyesinin altında kalıcılık sağlanması durumunda da 12,60 seviyesine kadar düşüş gözlenebilir. Bugün TCMB tarafından haftalık rezerv ve sermaye hareketleri istatistikleri yayınlanacak.
EUR/USD: Piyasalarda düşük hacimli işlemler gözlenmeye devam ediyor. Yılın son günlerinde paritede yatay bir seyir izliyoruz. Dün 1,1370 - 1,1274 arasında hareket eden paritenin bu sabah 22 günlük ortalama olan 1,1300 etrafında dar bir bantta hareket ettiği gözleniyor. Paritede yatay bant hareketinin devam etmesi beklenebilir. Yukarı yönlü hareketlerde direnç seviyeleri olarak 1,1340 ve 1,1390 seviyeleri takip edilebilir. Olası geri çekilmelerde 1,1280 ve 1,1250 seviyeleri destek olarak karşımıza çıkabilir.
XAU/USD: ABD borsalarında küresel risk barometresi olarak da izlenen S&P500 endeksinin yine rekor kırması risk alma iştahının canlı kaldığını gösterirken, ABD 10 yıllık tahvil faizinin %1,55 seviyesine kadar çıkması da değerli maden tarafında baskıya yol açmış gözüküyor. Dün 21 günlük ortalamasının geçtiği 1.790 seviyesine kadar gerileyen ve buradan tepkiyle karşılaşan Ons Altın'da tepkinin güçlü olmadığını ve baskının sürdüğünü izliyoruz. Zayıflayan görüntüye bağlı olarak, Ons Altın 1.790 seviyesini tekrar test edebilir. Bu seviyenin kırılması durumunda ise 1.777 sonraki hedef olabilir. Diğer yandan, olası yükselişlerde 1.805 ve 1.813 sıralı dirençler olarak izlenebilir
Ziraat Yatırım Menkul Değerler
www.ziraatyatirim.com.tr
***
Yasal Uyarı
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.