FX Bülteni (Ziraat Yatırım)

USD/TRY: Güney Afrika'da tespit edilen ve Omikron olarak adlandırılan yeni koronavirüs varyantı ile ilgili gelişmeler piyasalardaki fiyatlamalarda belirleyici olmaya devam ediyor. Haftaya toparlanma ile başlayan küresel piyasalar Biden'ın kapanmaya şimdilik ihtiyaç duyulmadığını belirtmesi ile gün içerisinde toparlanmasını sürdürdü. Bu sabaha ise kısmi iyimser tonda başlansa da endişelerin tekrar risk iştahını azalttığını izliyoruz. Bu sabah aşıların Omikron varyantı ile başa çıkmakta zorlanabileceğine dair haber akışının dalgalanmaya yol açtığını ve Asya seansında hafif alıcılı seyreden ABD vadelilerin eksiye geçtiğini gözlemliyoruz. ABD on yıllık tahvil faizi de %1,50'nin altında. Diğer yandan, varyantın Fed ile ilgili faiz artırım beklentilerini biraz ötelemesi Dolar'ı baskılamakta. Çin PMI verisinin tekrar genişleme bölgesine geçmesinin de etkisiyle çoğu Gelişmekte Olan Ülke (GOÜ) para birimi artı bölgede seyrediyor. TL'de ise baskı sürüyor. Şu aşamada bu sabah GOÜ para birimlerindeki hareket ile birlikte kur da direnç yaptığı 12,91 seviyesinin altında kalabilir. Bu seviyenin altındaki bir kalıcılıkta 12,64 seviyesine kadar bir geri çekilme yaşanabilir. Aksi durumda 12,91 direncinin üzerinde 13,15 hedefe girebilir. Yurtiçinde bu sabah üçüncü çeyrek büyüme verisi takip edildi. Buna göre Türkiye ekonomisi yılın üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre %7,4 büyüdü. Beklenti %7,6 idi. Yurtdışında ise bugün Fed Başkanı olmak üzere Fed yetkililerinin konuşmaları öne çıkarken, ikincil öneme sahip veriler de yakından izlenecek.
 
EUR/USD: Bu sabah aşıların Omikron varyantı ile başa çıkmakta zorlanabileceğine yönelik açıklamalarla ABD on yıllık tahvil faizi tekrar %1,50'nin altında. Diğer yandan, dün de Fed Başkanı Powell'ın bugün gerçekleştireceği Senato sunumu öncesi paylaşılan konuşmasında; yeni varyantın ortaya çıkmasının "istihdama ve ekonomik aktiviteye aşağı yönlü risk oluşturduğunu ve enflasyona yönelik belirsizlikleri artırdığını" söylediği görüldü. Omikron varyantı ile ilgili endişelerin sürmesi Fed'den faiz artırım beklentilerini öteliyor. Bu kapsamda, yaşanan düşüşlerin ardından paritede yükseliş isteği 1,1375 seviyesine kadar sürebilir. Ara direnç 1,1330 seviyesindeyken, aşağıda 1,1260 ve 1,1225 sıralı destekler olarak izlenebilir.
 
XAU/USD: Omikron varyantı ile ilgili yapılan açıklamalar piyasalarda dalgalanmaya yol açarken, endişelerin bir şekilde sürmesi Fed ile ilgili faiz artırım beklentilerini öteliyor. Şu aşamada genele yayılan belirgin bir satış dalgası da gözlenmezken, Ons Altın Fed faiz beklentilerinin biraz ötelenmesi ile destek yaptığı 1.780 bölgesinin üzerinde kalmaya devam edebilir. Olası yükselişlerde ise 1.800 seviyesinin kırılması durumunda 1.822 hedefe girebilir. Diğer yandan, 1.780 desteğinin altına sarkma yaşanması 1.765 seviyesine kadar bir düşüşü beraberinde getirebilir.


Ziraat Yatırım Menkul Değerler
www.ziraatyatirim.com.tr

                                   ***
                               Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
HONG KONG'DA HANG SENG ENDEKSİ %1.6 DÜŞÜŞLE 23475,26 PUANDAN KAPANDI
TCMB MİKTAR YÖNTEMİYLE 6 ARALIK VADELİ REPO İHALESİ AÇTI, TUTAR 26 MİLYAR TL
TCMB MİKTAR YÖNTEMİYLE 7 ARALIK VADELİ REPO İHALESİ AÇTI, TUTAR 70 MİLYAR TL
İSPANYA'DA PERAKENDE SATIŞLAR EKİM'DE YILLIK %-0.7 (ÖNCEKİ:%-0.1)
İSVİÇRE'DE KOF GÜVEN ENDEKSİ KASIM'DA: 108.5 (BEKLENTİ:109.0 ÖNCEKİ:110.7)
HİNDİSTAN MALİYE BAKANI: KRİPTOLARDA YASAK OLMAYACAK ANCAK DÜZENLEME YAPILACAK
Facebookta Paylaş