USD/TRY: Veri takvimi açısından yoğun geçecek haftada küresel borsalarda satıcılı bir görüntü gözlense de Dolar'da baskı sürüyor. Borsalardaki satış daha çok kar realizasyonu olarak duruyor. Cuma kapanışına göre, MSCI Gelişmiş Ülke ve Gelişmekte Olan Ülke endeksi kasım ayında sırasıyla %13,5 ve %11,5 oranında primliydiler. Bu kapsamda, borsalardaki satış dalgasının pariteler üzerinde önemli bir baskı unsuru olabileceğini düşünüyoruz. Geçen hafta orta vadeli ortalamalarının altına sarkan Dolar /TL ise bu sabah sakin. Görece yüksek koronavirüs vaka sayıları dikkate alındığında bugün saat 15.00'da başlayacak Kabine toplantısı öncesinde olası baskının yine daha çok hisse piyasalarında etkili olabileceğini öngörüyoruz. Normalleşme adımlarına yönelik kararların kur üzerinde aşağı yönlü riskleri artırdığını düşünüyoruz. Bu çerçevede kurun güçlü gözüken 7,92 - 7,93 ana direnç bölgesinin altında kalmasını beklerken, 7,77 -7,78 desteğinin kırılması durumunda 7,72 - 7,73 hedef olabilir. Veri tarafında; yurtiçinde bugün 3. çeyreğe ilişkin GSYH verisi takip edildi. Buna göre, Türkiye ekonomisi yılın üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre %6,7 büyüme kaydetti. Foreks anketinde beklenti %5,0 idi. Diğer yandan, salı günü kasım ayı ISO imalat PMI, perşembe günü de kasım enflasyon verileri izlenecek. Yurtdışında ise ABD'de istihdam verileri, Fed Başkanı Powell'ın sunumu, Çin dahil olmak üzere kasım ayına ilişkin küresel hizmet ve imalat PMI verileri, OPEC+ toplantıları, Brexit görüşmeleri, Euro Bölgesi öncü TÜFE ve OECD Ekonomik Görünüm Raporu haftanın öne çıkan gelişmeleri. Bugün ECB Başkanı Lagarde'nın konuşması, OPEC+ ve Euro Bölgesi Maliye Bakanlarının toplantısı izlenecek.
EUR/USD: Kasım ayında ciddi prim yapan borsalarda haftanın ilk işlem gününde kar realizasyonu olarak değerlendirilebilecek satışlar gözlense de özellikle aşı ile ilgili gelişmelerin genel risk algısındaki bozulmayı engellediği söylenebilir. Ons Altın'daki belirgin baskı da aşı ile ilgili fiyatlamaların sürebileceğini gösteriyor. Bu kapsamda, halihazırda Dolar'da da zayıflık sürerken, paritedeki yükseliş beklentimizi koruyoruz. Takip ettiğimiz 1,1920 seviyesinin üzerinde güç kazanan parite, söz konusu seviyenin üzerinde kalarak 1,2010 direncini zorlayabilir.
XAU/USD: Küresel borsalar haftaya satıcılı bir görüntüyle başlasalar da Dolar endeksi (DXY) 92 seviyesinin altında zayıf bir görüntü sergilemeye devam ediyor. Dolardaki zayıflığa rağmen değerli madendeki baskı ise belirgin. Cuma günü 200 günlük ortalamasını kıran ve bu sabah 1.765 seviyesine kadar gerileyen Ons Altın, böylece mart - ağustos dönemindeki yükselişin yarısını da geri vermiş oldu. Şu aşamada yaşanan düşüşlerin ardından aşırı satım bölgesine gelen teknik göstergelere bağlı olarak değerli maden 1.758 desteğinin üzerinde kalarak tepki niteliğinde yükselişler kaydedebilir. Sıralı dirençler 1.790 ve 1.800 seviyelerinde. Diğer yandan, 1.758 desteğinin kırılması durumunda 1.743 tepki gelebilecek destek olarak izlenebilir.
Ziraat Yatırım Menkul Değerler
www.ziraatyatirim.com.tr
***
Yasal Uyarı
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.