USD/TRY: Aşı tedarikinde gecikmeler, Brezilya ve Güney Afrika'da tespit edilen yeni mutasyonlu virüsün birçok ülkeye yayıldığının gözlenmesiyle risk iştahı zayıf seyrederken, ABD'de teknoloji hisselerindeki fiyatlamalar da endişelere yol açıyor. Risk iştahındaki zayıflıkla birlikte ABD on yıllık tahvil faizi %1'in altını görürken, Dolar endeksi (DXY) sert yükseliş göstererek tekrar 50 günlük ortalamasına geldi. Piyasalarda önemli bir katalizör işlevi gören ABD'deki mali teşvik paketine yönelik belirsizlik de sürerken, Dolar dirençli durmaya devam edebilir. Küresel çapta yaşanan fiyatlamalarla kısmi baskı altında kalan TL ise yılın ilk Enflasyon Raporunu bekliyor. Bugün TSİ 10.30'da TCMB, Enflasyon Raporu'nu paylaşacak ve TCMB Başkanı Naci Ağbal'ın açıklamaları izlenecek. Son toplantıda uzun bir müddet sıkı para politikası vurgusu yapan TCMB'nin bugünkü toplantısı TL'de hareketlilik yaratabilir. Teknik seviyelere bakıldığında, aşağıda 200 günlük ortalamanın bulunduğu 7,37 civarı destek olarak izlenebilir. Bu seviyenin altında 7,31 yakın destek. Diğer yandan, olası yükselişlerde 7,45 ve 7,52 sıralı dirençler olarak takip edilebilir.
EUR/USD: ABD'de teşvik paketinin zamanlamasına yönelik belirsizlik sürerken, aşı tedarikinde yaşanan gecikmeler, endişe kaynağı olan mutasyonlu virüs ve ABD'de teknoloji hisselerinde yaşanan hareketlilik Dolar'ı desteklemekte. Dolar endeksi (DXY) 50 günlük ortalamasını zorluyor. Diğer yandan, ECB yetkililerinden faiz indirimi ile ilgili açıklamalar kısmi oynaklık yaratırken, parite halihazırda 1,2120 seviyesinden geçen 50 günlük ortalamasının altında. Şu aşamada, risk iştahının zayıf seyrettiği ortamda Dolar dirençli durabilir. Teknik görünümün de zayıfladığı paritede Dolar'daki herekle düşüş eğilimi sürebilir. Sıralı hedefler 1,2055 ve 1,20 seviyelerinde. Diğer yandan, olası yükselişlerde 1,2120 direncinin üzerinde kalıcılık sağlanması durumunda 1,2170 hedef olabilir. Son olarak bugünkü ajandada ABD büyüme, işsizlik maaş başvuruları ile Almanya öncü TÜFE günün öne çıkan verileri.
XAU/USD: Küresel çapta risk iştahının belirgin şekilde bozulmasıyla Dolar yükseliş kaydederken, bir süredir güçsüz bir görüntü sergileyen değerli maden Dolar'daki hareketle birlikte baskı altında kalmaya devam etti. Şu aşamada, özellikle ABD'deki teşvik paketi ile ilgili belirsizliklerin devam ettiği ortamda Dolar'daki dirençli görüntü Ons Altın üzerinde baskı yapmaya devam edebilir ve değerli maden 1.848 direncinin altında kalarak 1.829 seviyesini hedefleyebilir. Bir sonraki hedef ise 1.810 seviyesinde. Öte yandan, olası yükselişlerde 1.848 direncinin üzerinde kalıcılık sağlanması durumunda 1.866 hedef olabilir.
Ziraat Yatırım Menkul Değerler
www.ziraatyatirim.com.tr
***
Yasal Uyarı
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.