FX Bülteni (Ziraat Yatırım)

USD/TRY: Şahin Fed'e karşın geri çekilme eğilimi gösteren Dolar endeksi (DXY) dün %0,5 oranında değer kaybetti. Bu fiyatlama, Fed'in iyi iletişimi dışında belirsizliğinin azalması ve varlık alımı azaltımı ile önümüzdeki yıl beklenen düşük miktardaki faiz artışının piyasanın absorbe edebileceği ile açıklanabilir. Bununla birlikte, Fed öncesinde diğer merkez bankalarının da önden aksiyon alması ve Evergrande olayının sistematik bir riske dönüşebileceği endişesinin azalması ile risk iştahının toparlanması da piyasada oynaklığın düşük kalmasına ve Dolar'ın değer kaybetmesine neden olmuş olabilir. Ancak, Dolar'daki düşüşün sınırlı kalacağını düşünüyoruz ki ABD on yıllık tahvillerinin %1,45'e kadar yükseldiğini izliyoruz. Diğer yandan, Evergrande olayının sistematik bir riske dönüşebileceği endişesi azalsa da konu ile ilgili ara ara olumsuz haber akışı oynaklığı biraz artırıyor. Güne yatay başlayan Çin borsası eksi bölgede günü kapattı. Ons Altın da yükseliyor. Bu riskler çerçevesinde TCMB'nin faiz kararı sonrasında 8,80 zirvesini direnç yapan Dolar / TL'nin bu sabah söz konusu seviyenin üzerine çıktığını izliyoruz. Dün Merkez Bankası, çekirdek enflasyon vurgusuyla birlikte politika faizini 100 baz puan indirimle %18 seviyesine çekmişti. Şu aşamada yılın geri kalanında daha fazla indirim potansiyeli kurda yukarı yönlü risklerin gündemde kalmasına neden oluyor ki şahin Fed sonrasında ABD on yıllık tahvil faizindeki yukarı yönlü hareket ve petrol fiyatlarındaki ısrarlı yükseliş de risk unsurları olarak izleniyor. Bu kapsamda, kur 8,80 seviyesinin üzerinde kalarak 8,91 direncine yönelebilir.
 
EUR/USD: Çin gayrimenkul sektörüne yönelik gelişmeler ve Fed toplantısı gibi önemli olayların izlendiği haftada paritede önemli bir kırılım gerçekleşmedi. Almanya seçimleri öncesinde de bu görece dar banttaki hareketin sürebileceğini ve paritenin bugün 1,17 - 1,1755 seviyeleri arasında dalgalanabileceğini düşünüyoruz. Söz konusu seviyelerin dışında aşağıda 1,1685 ve 1,1665 sıralı destek olarak izlenebilir. Yukarıda ise 1,1790 direnç konumunda. Bugünkü ajandada Almanya IFO ve Fed yetkililerin konuşmaları öne çıkıyor.
 
XAU/USD: Pozitif risk ortamında değerli maden dün %1,5 oranında değer kaybederek günü 1.742,5 seviyesinden kapattı. Bu sabah ise borsalarda baskı gözlenirken, Evergrande olayının sistematik bir riske dönüşebileceği endişesi azalsa da konu ile ilgili ara ara olumsuz haber akışı oynaklığı biraz artırıyor. Değerli maden de alıcılı. Ancak, şahin Fed sonrasında ABD on yıllık tahvil faizindeki yükseliş nedeniyle değerli madendeki yukarı yönlü hareketin sınırlı kalabileceğini düşünüyoruz. Öne çıkan direnç 1.764 seviyesi. Buranın aşılması durumunda ise 1.772 tepki gelebilecek direnç olarak izlenebilir. Diğer yandan, Ons Altın'da tekrar baskı gözlenmesi ve 1.749 yakın desteğinin altına sarkma yaşanması durumunda 1.738 hedef olabilir. Ana destek ise 1.724 seviyesinde.


Ziraat Yatırım Menkul Değerler
www.ziraatyatirim.com.tr

                                   ***
                               Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
IFO EKONOMİSTİ: ARZ KRİZİ EN AZINDAN YIL SONUNA KADAR SÜRECEK
ALMANYA/İFO: İNŞAAT SEKTÖRÜNDE YUKARI YÖNLÜ TREND DEVAM EDİYOR
HONG KONG'DA HANG SENG ENDEKSİ %1.3 DÜŞÜŞLE 24192,16 PUANDAN KAPANDI
IFO EKONOMİSTİ: SANAYİ SEKTÖRÜNDE ARZ KITLIĞI EYLÜL'DE KÖTÜLEŞTİ
IFO EKONOMİSTİ: KITLIĞIN RAHATLAYACAĞINA DAİR İŞARET YOK
TÜRKİYE'YE GELEN YABANCI ZİYARETÇİLER AĞUSTOS AYINDA YILLIK +119.44 % (ÖNCEKİ: +367.45 %)
TÜRKİYE'YE GELEN YABANCI ZİYARETÇİLER OCAK-AĞUSTOS DÖNEMİNDE YILLIK +93.44% (ÖNCEKİ: +85.44 %) - K.TURİZM BAKANLIĞI
İSVEÇ'TE ÜFE AĞUSTOS'TA AYLIK:%+2.0 (ÖNCEKİ:%+2.7)
Facebookta Paylaş