FX Bülteni (Ziraat Yatırım)

USD/TRY: Risk iştahında toparlanma devam ederken, dün de değer kaybeden ve günü %0,2 oranında düşüşle tamamlayan Dolar endeksinde (DXY) bu sabahki yükseliş isteği şu aşamada tepki niteliğinde. Teknik olarak DXY'de kısa vadeli grafiklerde gözlenen tepe formasyonu düşüşün biraz daha sürebileceğine işaret ediyor ki Ons Altın'ın da dirençli durması Dolar kaynaklı bir riskin en azından bugün için azaldığını gösteriyor. Bu arada risk iştahındaki toparlanmada dünkü sunumda Powell'ın enflasyondaki yükselişin geçici olduğunu vurgulamaya devam etmesi önemli bir etken oldu. Bununla birlikte özellikle istihdam piyasasında ''kayda değer ilave toparlanmaya'' yakın olunmadığına yönelik söylemler faiz artırımı için acele edilmeyeceği düşüncesini ön plana çıkarıyor. Yurtiçi tarafa baktığımızda, TCMB Başkanı Kavcıoğlu'nun, TL'nin değerini korumaya yönelik gerekli adımların atılacağını (zorunlu karşılık düzenlemelerinde değişiklik mesajı) ve yeni swap anlaşmaları konusunda iki merkez bankasıyla çok iyi noktaya geldiğini belirtmesi piyasada dün sepet bazında (1 USD 1 EUR ortalaması) %1,3 oranında değer kazanan TL lehine speküle fiyatlamaların devam etmesine neden olabilir ve Dolar / TL aylık ortalamanın da yakın bulunduğu 8,58 desteğine kadar geri çekilebilir. Sonraki destek ise 8,54 seviyesinde. Diğer yandan, olası yükselişlerde 8,6750 ve 8,71 sıralı dirençler olarak izlenebilir. Küresel imalat ve hizmet PMI verileri ile ECB ve Fed yetkililerinin konuşmaları bugünün önemli gelişmeleri.
 
EUR/USD: Fed yetkililerinin, enflasyonu yakından izledikleri ve muhtemelen enflasyondaki yükselişin geçici olacağını bekledikleri vurgusunu sürdürmeleri ve özellikle istihdam piyasasında ''kayda değer ilave toparlanmaya'' yakın olmadıklarını ifade etmeleri faiz artırımı için acele edilmeyeceği düşüncesini ön plana çıkarıyor. Bu da halihazırda toparlanma eğilimi gösteren risk iştahını desteklerken, Dolar üzerinde baskı oluşturuyor. Şu aşamada, bu fiyatlamaların devam edebileceğini ve paritede aşırı satım bölgesinden gelen tepki hareketinin sürebileceğini düşünüyoruz. Bu çerçevede, 1,1880 desteğinin altına sarkma yaşanmadıkça 1,20 seviyesine doğru tepki yükselişi sürebilir. Ara direnç 1,1955 seviyesinde. Diğer yandan, 1,1880 desteğinin kırılması durumunda paritede baskı tekrar belirginleşebilir ve 1,1835 seviyesine kadar bir geri çekilme yaşanabilir.
 
XAU/USD: Fed Başkanı Powell'ın enflasyondaki yükselişin geçici olduğunu vurgulamaya devam etmesi ve istihdam piyasasında kayda değer ilave toparlanmaya yakın olunmadığına yönelik söylemler halihazırda toparlanma eğilimi gösteren piyasaları destekliyor. Dolar ise baskı altında. Şu aşamada Dolar'da baskının sürmesini beklerken, değerli madende aşırı satım bölgesinden gelen tepkinin devam edebileceğini ve 1.772 desteğinin altına sarkma yaşanmadıkça 1.795 seviyesinin hedeflenebileceğini düşünüyoruz. Sonraki hedef ise 1.811 seviyesinde. Diğer yandan, değerli madende tekrar baskının görülmesi ve 1.772 desteğinin kırılması durumunda 1.752 seviyesine kadar bir geri çekilme yaşanabilir.


Ziraat Yatırım Menkul Değerler
www.ziraatyatirim.com.tr

                                   ***
                               Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
DRAGHİ: İTALYA EKONOMİNİN YENİDEN AÇILMASINI YAVAŞLATABİLECEK YENİ VE TEHLİKELİ KORONAVİRÜS VARYANTLARININ YAYILMASINI İZLEYECEK
DRAGHİ: ENFLASYON MUHTEMELEN GEÇİCİ ANCAK DİKKAT ETMEK GEREKİYOR
DRAGHİ: DAHA HIZLI BÜYÜME BORÇ YÜKÜNÜ AZALTACAK
İTALYA BAŞBAKANI DRAGHİ: İTALYA'NIN PANDEMİ SONRASI YÜKSEK BÜYÜME ORANLARINA ULAŞMASI İÇİN AB'DE GENİŞLETİCİ MALİYE POLİTİKASI ZORUNLU
İSVEÇ NIER 2021 MANŞET ENFLASYON TAHMİNİNİ %1.8'DEN %1.9'A YÜKSELTTİ
İSVEÇ NİER: TOPARLANMA İKİNCİ VE ÜÇÜNCÜ ÇEYREKTE HIZLANACAK
İSVEÇ NİER 2021 BÜYÜME TAHMİNİNİ %3.7'DEN %4.4'E YÜKSELTTİ
TAYLAND MERKEZ BANKASI BU YIL ÜLKEYE 0.7 MİLYON YABANCI TURİST GELMESİNİ BEKLİYOR
Facebookta Paylaş