FX Bülteni (Ziraat Yatırım)

USD/TRY: Tutanakların ardından Fed'in politika değişikliği ihtimalinin piyasa üzerindeki etkisinin şu aşamada geçici olduğunu izlerken, ABD on yıllık tahvil faizinin %1,70'i geçmekte zorlandığı ortamda, arka planda durmaya devam eden büyüme hikayesi tekrar ön plana çıkmış gözüküyor. Dün MSCI Gelişmiş Ülke Endeksi dün %1 oranında değer kazandı. Diğer taraftan, ABD'de enflasyon korumalı tahvil ihalesine yönelik talebin beklentilerin altında kalması enflasyondaki yükselişin geçici olduğuna dair görüşleri güçlendirdi. Dolar endeksi (DXY) bu sabah 90 seviyesinin altında yakın diplerini zorluyor. Büyümenin tekrar ön plana çıkması ile bugün dünya genelinde açıklanacak mayıs ayı PMI verilerinin beklentileri aşması durumunda piyasa haftayı olumlu (iyi veri = iyi veri) bir görüntü ile tamamlayabilir ve Dolar'daki baskı da belirginlik kazanabilir. Yurtiçinde ise aşı ile ilgili olumlu haber akışı dışında günlük vaka sayılarının 10binin altına gerilemesi turizm sezonu ile iyimser beklentileri biraz daha artırıken, Dolar'daki halihazırdaki baskı ile birlikte bu gelişmeler de TL tarafında destekleyici olabilir. Bu kapsamda, kur 8,3250 desteğine kadar gerileyebilir ki emtiaların düşüş trendine girme eğiliminde olması da TL için olumlu. Olası düşüşlerde 8,3250 seviyesinin kırılması durumunda da 8,24 bir sonraki hedef olarak izlenebilir. Yukarıda ise sıralı dirençler 8,42 ve 8,47 seviyelerinde.
 
EUR/USD: Enflasyon endişelerinin bir miktar arka planda kaldığı diğer yandan büyümelerin tekrar ön plana çıktığı ortamda risk iştahının toparlanması pariteyi destekliyor ki büyüme konusunda Avrupa Bölgesi'nin, ABD'yi yakalayabileceği beklentileri devam ediyor. Almanya on yıllık tahvil faizindeki hareket de bunu yansıtıyor. ABD on yıllık tahvil faizi ise şu aşamada %1,70'i aşamıyor. Bu gelişmeler çerçevesinde paritedeki yükseliş eğilimini devam edebileceğini düşünüyoruz. Parite 1,22 yakın desteğinin üzerinde kalarak 1,2280 direncini hedefleyebilir. Söz konusu seviyelerin dışında ise yukarıda 1,2320 direnci., aşağıda 1,2160 desteği izlenebilir.
 
XAU/USD: ABD on yıllık tahvil faizinin %1,70'i geçmekte zorlandığı, Dolar endeksi (DXY) de 90 seviyesinin altında seyrettiği ortamda değerli maden, yaşanan primlere rağmen yükseliş isteğini koruyor. Dünya genelinde açıklanacak mayıs ayı PMI verilerinin izleneceği günde değerli madende yükseliş isteğinin devam edebileceğini düşünürken, Ons Altın 1.864 desteğinin üzerinde kalarak 1.890 direncini test edebilir. Söz konusu seviyelerin dışında ise yukarıda 1.906 direnci, aşağıda 1.852 desteği izlenebilir.


Ziraat Yatırım Menkul Değerler
www.ziraatyatirim.com.tr

                                   ***
                               Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
ÇİN'DE ŞANGHAY BİLEŞİK ENDEKSİ 0.6 DÜŞÜŞLE 3486,56 PUANDAN KAPANDI
MART AYINDA TARIMSAL GİRDİ FİYAT ENDEKSİ AYLIK +1,33% (ÖNCEKİ AY: +1.40%) - TÜİK
SANAYİ, İNŞAAT VE TİCARET-HİZMET SEKTÖRLERİ SAATLIK İŞGÜCÜ MALİYETİ ENDEKSİ 1.ÇEYREKTE YILLIK % 2,3 ARTTI (ÖNCEKİ: +12.4%)
KAPANAN ŞİRKET SAYISI NİSAN AYINDA 957 ADET (ÖNCEKİ AY: 973 ) - TOBB
MAYIS AYINDA GENEL EKONOMİK DURUM BEKLENTİSİ ENDEKSİ: 78.8 (ÖNCEKİ AY: 82.9) - TÜİK/TCMB TÜKETİCİ GÜVEN ENDEKSİ
SANAYİ, İNŞAAT VE TİCARET-HİZMET SEKTÖRLERİ SAATLIK KAZANÇ ENDEKSİ 1.ÇEYREKTE YILLIK % 1,2 ARTTI(ÖNCEKİ: +14.1%)
NİSAN AYINDA KAPANAN ŞİRKETLERİN SAYISINDA BİR ÖNCEKİ AYA GÖRE %1,6 AZALIŞ OLDU
Facebookta Paylaş