USD/TRY: Dün ABD'de açıklanan perakende satışlar aylık bazda kasımda %0,3 oranında artışın ardından aralıkta %0,6 oranında artışla beklentilerin (%0,4 artış) üzerinde artış kaydederek son üç ayın en güçlü seviyesinde gerçekleşti. Fed üyelerinin temkinli açıklamaları ile Fed'in marttaki faiz indirim beklentileri azalmıştı. Söz konusu veriyle bu beklentinin biraz daha azaldığı izlendi. ABD on yıllık tahvil faizi ise %4,10'lara kadar yükseldi. Bu da borsalarda baskıya neden oldu. Dolar endeksi ise hafif de olsa yükselişle günü tamamladı. Bu sabaha bakıldığında risk iştahındaki baskı sürüyor. Diğer yandan, yaşanan yükselişlerin ardından Dolar'da kar satışları var. Verilerin piyasa üzerindeki etkileri düşünüldüğünde, bugün ABD'de açıklanacak haftalık işsizlik maaşı başvuruları ve konut verileri oynaklık yaratabilir. Diğer yandan, ECB toplantı tutanakları ve Başkan Lagarde'nin konuşması da ajandada yer alıyor. Yurtiçi tarafta ise TCMB tarafından haftalık, DTH, rezerv ve sermaye hareketleri istatistikleri yayımlanacak. Fiyatlamalar tarafına bakıldığında ise Dolar/TL'de önemli bir değişiklik yok. Düşük oynaklığın devam ettiği kurda bu sabah dünkü kapanış seviyesi olan 30,13 civarında sakin hareketler gözleniyor. Günün geri kalanında söz konusu seviyenin hafif üzerinde bir seyir yaşanabilir
EUR/USD: Dün ABD'de açıklanan perakende satışlar verisinin beklentilerden daha iyi gelmesi sonrasında Fed'in martta faiz indirim yapma beklentisi biraz daha azaldı. Tahvil faizi ise %4,10'lara kadar çıktı. Buna karşın dün 1,0845 civarında bulunan 200 günlük ortalamasından destek alan paritede kapanış 1,0883 seviyesinden yatay gerçekleşti. Bugün ABD'de açıklanacak veriler dışında ECB toplantı tutanakları ve Başkan Lagarde'nin konuşması oynaklık yaratabilecekken, paritede 1,0910 seviyesinin kırılması durumunda 1,0945 bölgesine kadar toparlanma sürebilir. Öte yandan, aşağıda 1,0845 güçlü destek olarak izlenmeye devam edilebilir.
XAU/USD: Dün 2.028 seviyesinden belirgin satışlarla karşılaşan Ons Altın günü 2.006 seviyesinden %1,1 oranında kayıpla tamamladı. ABD tahvil faizlerindeki yükseliş, doların güçlenmesi ve mart ayında faiz indirimlerinin yapılması yönündeki beklentilerin zayıflaması değerli madende geri çekilmeleri tetikledi. Bugüne ise hafif tepki alımlarıyla başlansa da görünüm zayıf. Öğleden sonra ABD'de açıklanacak verilerin ekonomideki dirençli görüntünün sürdüğüne işaret etmeye devam etmesi durumunda psikolojik 2.000 seviyesinin kırılma riski oluşabilir ki bu seviye kırılırsa 1.973 hedefe girebilir. Öte yandan, olası yükselişlerde 50 günlük ortalamanın geçtiği 2.020 ilk önemli direnç. Sonraki direnç ise 2.033 seviyesinde.
Ziraat Yatırım Menkul Değerler
www.ziraatyatirim.com.tr
***
Yasal Uyarı
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.