FX Bülteni (Ziraat Yatırım)



USD/TRY: ABD'de ve Türkiye'de veri gündeminin sakin olduğu haftada yetkililerin yaptığı konuşmalar piyasa katılımcıları tarafından dikkatle takip ediliyor. ABD'de başkanlık seçimi yaklaşırken Cumhuriyetçi aday Donald Trump, doları rezerv para birimi olarak kabul etmeyen ülkelere karşı ambargo uygulayacağını ve ABD'li şirketleri ülkede üretim yapmaya teşvik edeceğini söyledi. Yurtiçi tarafta ise Dün konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, hizmet enflasyonunda katılığın kırılacağını ve enflasyonda düşüşü sağlanacağını belirtti. İstihdam tarafında bir sorun olmadığını söyleyen Şimşek, ekonomideki yavaşlamanın daralmaya dönüşmeyeceğini ifade etti. Piyasalara bakıldığında ise dün alıcılı bir görünümle günü tamamlayan ABD piyasalarında bu sabah yatay hareketler gözleniyor. Faiz indirimlerinde 25 baz puan ihtimalinin ağır basması da Dolar Endeksi'ni (DXY) güçlü tutmaya devam ediyor. ABD 10 yıllık tahvil getirileri ise dün %2 civarında gerileyerek bu sabah %4 civarında hareket ediyor. Fiyatlamalar tarafında ise net bir değişiklik yok. TL'de düşük oynaklık devam ederken, Dolar/TL'de sınırlı yükseliş isteği sürüyor. Kur bu sabah ise 34,22 seviyelerinde hareket ediyor.
 

EUR/USD: ABD'de 5 Kasım'da yapılacak olan başkanlık seçimleri öncesinde, Eski ABD Başkanı Donald Trump tekrar seçilmesi halinde uygulamayı planladığı tarifeleri ve ekonomi büyümesinin Fed ile doğrudan iletişim kurarak yapılacağını açıkladı. Ek olarak bir başkanın Fed 'e faiz oranlarının nasıl olması gerektiğini söylemesinin adil olduğunu belirtti. Trump'ın açıklamaları sonrasında dolar endeksi (DXY) güçlenerek son iki ayın en yüksek seviyesine yerleşti. Diğer taraftan Atlanta Fed Başkanı Bostic ekonomide yavaşlama öngördüğünü belirtti. Yarın gerçekleşecek ECB toplantısı öncesinde ise bu akşam ECB Başkanı Lagarde'nin açıklamaları takip edilecek. 200 günlük ortalamasında hareket eden paritede 1,0860 seviyesine kadar geri çekilme görülebilir. Olası yükselişlerde ise 1,0935 seviyesi direnç olarak izlenebilir.
 

XAU/USD: İşlem gününe tarihi zirvesinin hafif altında başlayan Ons Altın'da jeopolitik olaylar fiyatlamalarda destekleyici olmaya devam ediyor. Değerli maden dünkü işlem gününü %0,5 primli şekilde 2.663 seviyesinden tamamladı. Öte yandan güçlü gelen ABD makro verilerinin faiz indirimi beklentilerini törpülemesi fiyatlamalar üzerinde baskı oluşturan ana sebep olarak öne çıkıyor. Teknik olarak, değerli maden tarihi zirvesi olan 2.686 seviyesini aşması halinde 2.700 ve 2.750 seviyeleri hedeflenebilir. Diğer yandan, 2.640 ve 2.605 destek noktaları olarak takip edilebilir


 Ziraat Yatırım Menkul Değerler
 www.ziraatyatirim.com.tr

                                   ***
                               Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
TCMB, 23.10.2024 vadeli 1.00 milyar TL tutarlı repo ihalesi açtı
TCMB, 16 Ekim valörlü 1 hafta vadeli 750 milyon dolar tutarında döviz karşılığı TL swap ihalesi açtı
İtalya'da AB uyumlu nihai TÜFE Eylül'de aylık %+1.2 (Beklenti: %+1.2, Önceki: %+1.2)
İtalya'da nihai TÜFE Eylül'de aylık %-0.2 (Beklenti: %-0.2, Önceki: %-0.2)
AFAD: Saat 10:46'da merkez üssü Malatya/Kale olan 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi
Diyarbakır, Malatya, Elazığ'da hissedilen bir deprem meydana geldi - Habertürk
Türkiye Varlık Fonu'nun 5 yıl vadeli dolar cinsi sukuk ihracında ilk getiri beklentisi %7,5-7,625 oldu -BN/Bloomberg HT
Facebookta Paylaş