FX Bülteni (Ziraat Yatırım)

USD/TRY: ABD on yıllık tahvil faizindeki düşüşle toparlanan risk iştahı, ABD'de majör bankaların beklentileri aşan finansalları ile devam ediyor. Borsalarda ralli havası varken, çoğu Gelişmekte Olan Ülke (GOÜ) para birimleri artı bölgede seyrediyor. ABD on yıllık tahvil faizinin yükseliş momentumunu kaybetmesinden GOÜ para birimleri destek bulmaya devam edebilir. Diğer yandan, enflasyondaki yükselişin kalıcılığı sorgulanmaya devam edilirken, önümüzdeki yılın sonlarına doğru oluşan faiz artırım beklentileri arka tarafta risk unsuru olarak durabilir. Bu kapsamda, Dolara endeksinde (DXY) 93,7 civarındaki desteğin altına sarkma yaşanmadıkça GOÜ para birimlerindeki yükseliş sınırlı kalabilir. Aksi durumda kısa vadeli yükseliş belirginlik kazanabilir. Bugün ABD perakende satışlar ile Michigan Üniversitesi tüketici güveni bu kapsamda yakından takip edilecek. Yurtiçi tarafta ise önümüzdeki hafta yapılacak TCMB toplantısında beklenen faiz indiriminin şiddetine yönelik belirsizlik TL tarafında stres yaratmaya devam ediyor. Kur 9,20'nin üzerinde. Kurda 9,17 - 9,18 desteğinin altına sarkma yaşanmadıkça 9,25 hedefte kalabilir. Ancak, kurdaki oynaklık düzeylerinde agresif hareketlerin gözlenmemesi ve arka tarafta riskler sürse de yurtdışı piyasalardaki pozitif hava yükselişlerin sınırlı kalmasına katkı sağlayabilir. Dolayısıyla, 9,25 direncinin geçilmesini beklemiyoruz. Diğer yandan, 9,17 - 9,18 destek bölgesinin altına sarkma yaşanması durumunda ise TL'de kısmi rahatlama görülebilir ve 9,11 seviyesine kadar düşüş görülebilir.
 
EUR/USD: ABD on yıllık tahvil faizindeki gerilemenin sürmesiyle paritenin 1,16 seviyesinin üzerinde tutunduğunu izliyoruz. Ancak, henüz aylık ortalamanın geçtiği 1,1630 bölgesinin kırılmadığını izliyoruz. ABD on yıllık tahvil faizindeki yükseliş momentumunun azalması ve %1,60'ın altında kalması pariteyi desteklemeye devam edebilir. Bu kapsamda, parite 1,1570 seviyesinin üzerinde kalarak 1,1630 direncini kırmayı deneyebilir ki bu seviyenin kırılması durumunda 1,1715 hedefe girebilir. Ara direnç olarak da 1,1670/85 bölgesi izlenebilir. Bugün ABD perakende satışlar ile Michigan Üniversitesi tüketici güveni izlenecek. Enflasyonist baskıların belirginleştiği bu dönemde güven endeksinin detaylarındaki 1 ve 5 yıllık enflasyon beklentilerin gelişimi de kayda değer olacaktır.
 
XAU/USD: Dün güçlü 1.800 civarını test eden değerli maden bu seviyeyi kıramadı. Kapanış 1.796 seviyesinden gerçekleşti. Bu sabah ise ABD on yıllık tahvil faizindeki sakin görüntüye karşın değerli madenin güçlü direncin geçilememesinin verdiği negatif algıyla hafif baskı altında seyrediyor. Şu aşamada, Dolar'da tekrar yükselme risk bulunsa da bu sabahki risk iştahında gözlenen toparlanmanın sürmesi, değerli madende Dolar kaynaklı bir baskı ihtimalini azaltıyor ki ABD on yıllık tahvil faizi de sakin. Bu kapsamda, Ons Altın'daki bu sabah gözlenen düşüşün sınırlı kalabileceğini ve değerli madenin 1.778 desteğinin üzerinde tutunabileceğini düşünüyoruz. Yukarıda ise 1.800 direnci önemini korumakta. Söz konusu seviyelerin dışında aşağıda 1.767 destek, yukarıda ise 1.820 direnç olarak izlenebilir


Ziraat Yatırım Menkul Değerler
www.ziraatyatirim.com.tr

                                   ***
                               Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
NOVAK: RUSYA'DA GAZ ÜRETİMİ MAKSİMUM KAPASİTEDE ÇALIŞIYOR
NOVAK: RUSYA GAZ DEPOLARININ DOLUMU TAMAMLANDIKTAN SONRA SPOT GAZ SATIŞLARINA DEVAM EDİLEBİLİR
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Bütçe açığının GSYH'ye oranı %3,5 olarak hedeflendi
EYLÜL AYINDA MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE GELİRLERİ 127.4 MİLYAR TL, GİDERLERİ 141.5 MİLYAR TL - HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI
MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE DENGESİ OCAK-EYLÜL DÖNEMİNDE -61.09 MİLYAR TL - HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI
MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE FAİZ DIŞI DENGESİ OCAK-EYLÜL DÖNEMİNDE +81.18 MİLYAR TL - HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI
OCAK-EYLÜL DÖNEMİNDE MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE GELİRLERİ 990.6 MİLYAR TL, GİDERLERİ 1 TRİLYON 51.7 MİLYAR TL - HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI
TCMB, 22.10.2021 vadeli 68.00 milyar TL tutarlı repo ihalesi açtı
MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE DENGESİ EYLÜL AYINDA -23.59 MİLYAR TL - HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI
MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE FAİZ DIŞI DENGESİ EYLÜL AYINDA -9.48 MİLYAR TL - HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI
ÇİN DEVLET BAŞKANI Xİ: ORTAK REFAHA 2050 CİVARINDA ULAŞACAĞIZ
Facebookta Paylaş