FX Bülteni (Ziraat Yatırım)

kalan piyasalarda dün toparlanma vardı. Fed'e yönelik faiz indirim beklentileri Haziran'a ötelense de güçlü ekonomik görünüm borsalar için destekleyici olmaya devam ediyor. Bu sabah fiyatlamalara bakıldığında ise ABD vadelileri yatay seyrediyor. Pariteler tarafında, enflasyon verisi sonrasında riskten kaçış algısıyla yükseliş kaydeden Dolar endeksi (DXY) dün %0,2 oranında gerilerken, bu sabah sakin bir görüntü çiziyor. ABD 10 yıllık tahvil faizleri de enflasyondan sonra yükselişinin ardından geri çekilmeye devam ediyor. Bugünkü ajandaya bakıldığında; ABD tarafında, üretimin seyrine ilişkin olarak ocak ayı sanayi üretimi ve kapasite kullanım oranı verileri takip edilecek. Yurtiçinde ise ocak ayı Merkezi Yönetim bütçe dengesi verisi açıklanacak. Kur tarafında ise Dolar/TL'de düşük oynaklıktaki sınırlı yükseliş eğiliminde bir değişiklik yok. Dün günü 30,75 seviyesinden kapatan kurda bu sabah hafif yukarı yönlü hareketlilik var.

 

EUR/USD: ABD'de beklentilerin üzerinde gelen ocak ayı manşet ve çekirdek TÜFE verilerinin ardından Fed'e yönelik faiz indirim beklentileri Haziran'a ötelense de olumlu ekonomik görünüm ve açıklanan finansallar ardından risk iştahı toparlanmaya çalışıyor. Veri ardından Fed üyelerinden, faiz indirimlerine yönelik gelen temkinli açıklamalar gelirken, ABD 10 yıllık tahvil faizi, dün 8 baz puan yükselişle %4,26 seviyesinden günü tamamladı. Enflasyon verisi sonrasında riskten kaçış algısıyla yükseliş kaydeden Dolar endeksi dün %0,2 düşüşle 104,7 seviyesinden günü kapatmasının ardından bu sabah yatay seyretmekte. Şu aşamada parite tarafına bakıldığında ise 1,0685 destek - 1,0775 direnç seviyeleri arasında bant hareketi görülebilir.

 

XAU/USD: Dün 1.984-1.996 seviyeleri arasında işlem gören Ons altın günü 100 günlük hareketli ortalaması civarında 1.991 seviyesinde tamamladı. Salı günü açıklanan ABD enflasyon verisinin ardından tahvil faizlerinde ve dolar endeksinde görülen güçlenme değerli madeni baskılamaya devam ediyor. Bugün açıklanacak olan ABD verileri sonrası Ons Altın'daki hareketliliğin arttığını gözlemleyebiliriz. 1.985 ve 1.975 seviyeleri olası satışlar karşısında destek noktası olarak ele alınabilir. Öte yandan yükseliş halinde ise 2.000 seviyesi direnç bölgesi olarak öne çıkıyor.


Ziraat Yatırım Menkul Değerler
www.ziraatyatirim.com.tr

                                   ***
                               Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
Fransa 2024'te NATO'nun %2 harcama hedefine ulaşacak - Savunma Bakanı
İsviçre'de üretici/ithalat fiyatları endeksi Ocak'ta aylık %-0.5 (Önceki:%-0.6)
İsviçre'de üretici/ithalat fiyatları endeksi Ocak'ta yıllık %-2.3 (Önceki:%-1.1)
İngiltere Maliye Bakanı Hunt: Düşük büyüme sürpriz değil
İngiltere Maliye Bakanı Hunt: İngiltere ekonomisinin köşeyi döndüğüne dair işaretler mevcut
İngiltere Maliye Bakanı Hunt: Her ne kadar çoğu aile için zaman hala zor olsa da, plana sadık kalmalıyız
Bor Şeker/Dişli: Stok alanlarımızı büyütmeyi, verimliliği artırmayı planlıyoruz - Bloomberg HT
İngiltere'de Geçici GSYH (Yıllık) Aralık'ta %0.0 (Beklenti: %+0.3, Önceki: %+0.2)
İngiltere'de 4. çeyrekte iş dünyası yatırımları yıllık : %+3.7 (Önceki: % +2.3)
Norveç'te dış ticaret dengesi 1. çeyrekte: +73.90 myr kron (Önceki:+77.30 milyar)
Facebookta Paylaş