USD/TRY: Dün ABD'de aralık ayına ilişkin TÜFE yıllık bazda %7 ile beklentilere paralel arttı. Veri sonrasında Dolar'da baskı belirginleşti ve Dolar endeksi (DXY) günü %0,7 oranında düşüşle tamamladı. Çoğu Gelişmekte Olan Ülke para birimi de pozitif bir görüntüyle günü kapattı. Bir süredir 13,80 seviyesi civarında hareket eden Dolar/TL ise piyasa kapandıktan sonra sert düşüş sergiledi ve aylık ortalamanın da bulunduğu 13,16'lı seviyelere kadar geriledi. Kapanış 13,22 seviyesinden gerçekleşti. Bu sabaha bakıldığında kurda 13,50'lilerin üzerinde hareketler gözleniyor. Yatay bandın kırılması sonrasında kurda oynaklık artışı tekrar gözlense de Dolar/TL'de 14,0 seviyesinin altındaki fiyatlamanın devam edebileceği görüşümüzü koruyoruz. Önemli ara direnç ise 13,82 seviyesinde. Diğer yandan, kurda 13,40 seviyesinin altına sarkma yaşanması durumunda 13,08 seviyesine kadar düşüş görülebilir. Bugünkü ajandaya bakıldığında; yurtiçinde TCMB tarafından haftalık DTH, rezerv ve sermaye hareketleri istatistikleri izlenecekken, ABD'de ÜFE verisi ve 8 Ocak haftasına ilişkin yeni işsizlik maaşı başvuruları verisi takip edilecek.
EUR/USD: ABD'de dün açıklanan enflasyon rakamına göre geçen sene tüketici fiyat endeksi 1982'den bu yana en yüksek seviyeye çıktı. Ayrıca St. Louis Fed Başkanı James Bullard bu yıl faizi dört kez artırmanın uygun göründüğünü söyledi. Bu iki önemli açıklamanın takip edildiği günde Dolar değer kaybederken, parite bir süredir yaptığı bant hareketinin üstüne çıktı ve 1,1455 seviyesine kadar yükseldi. Bu sabah ise hareketler sınırlı olsa da, güçlenen teknik göstergelerle bandın üzerinde kapanış yapılması paritede yükselişin devam etmesiyle sonuçlanabilir. Bu kapsamda, parite 1,1390 desteğinin üzerinde kalarak 1,1490 direncini kırmayı deneyebilir ki bu seviyenin geçilmesi durumunda 1,1525 yakın hedefine doğru ivmelenme gözlenebilir.
XAU/USD: ABD'de TÜFE yıllık bazda 1982'den beri en yüksek seviye olan %7'ye ulaştı ve veri martta Fed'in faiz artırma olasılığını destekledi. ABD TÜFE verisinin ardından ABD 10 yıllık tahvil faizinde anlamlı bir hareket gözlenmedi. Bugün piyasa katılımcıları ABD ÜFE verilerini izleyecek. Dolar endeksinde dün düşüş ön plana çıktı ve endeks %0,7 geriledi. Bu sabah bakıldığında 95 seviyesinin altında yatay seyrediyor. Kıymetli madende ise enflasyonist ortam potansiyel yükselişe katalizörlük edebilir ki şahin Fed'e karşın Dolar güçsüz. Önemli direnç seviyesi olan 1.830'a yakın seyreden Ons Altın'da bu seviyenin aşılması halinde 1.850 ve 1.870 hedeflerine yükseliş gözlenebilir. Öte yandan, olası düşüşlerde 1.815 ve 1.800 destek seviyeleri olarak takip edilebilir
Ziraat Yatırım Menkul Değerler
www.ziraatyatirim.com.tr
***
Yasal Uyarı
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.