FX Bülteni (Ziraat Yatırım)

USD/TRY: Bu sabah Asya'daki satış baskısının küresel piyasalardaki risk iştahına sınırlı etki yaptığını izliyoruz. Çin'in kredi büyümesinde yavaşlamaya gidebileceği endişeleri, Dolar güçlenmesi ve son zamanlarda Asya genelinde görülen vaka sayıları Çin'in negatif ayrışmasına yol açmış ancak özellikle ABD borsalarında yükseliş eğilimi devam etmişti. Halihazırda ABD ekonomisine yönelik iyimser beklentiler sürüyor. Diğer yandan, Avrupa'da bürokratik ve arz kaynaklı sorunlar nedeniyle aşıya ulaşım konusunun yavaş yavaş aşılmaya başlandığı gözleniyor ki vaka sayılarındaki kısmi düşüş işaretleri de olumlu bir gelişme. Dolayısıyla, Avrupa Bölgesi için de kötümserliğin sonuna gelindiği söylenebilir. Bu kapsamda risk iştahındaki görüntünün Dolar'a destek vermesini beklemiyoruz ki yukarıda belirttiğimiz gibi Avrupa'daki aşı vs. kaynaklı olumsuz fiyatlamaların geride kalmış olabileceğini düşünüyoruz. Dolayısıyla, DXY kaynaklık kur üzerinde bir baskı beklemiyoruz. Bu haftaki TCMB toplantısını (Politika faizinde bir değişiklik beklenmiyor) bir süredir bekleyen Dolar /TL'de de bekleme modunun devam edebileceğini ve kurda 8,12 - 8,25 arasında bant hareketi yaşanabileceğini düşünüyoruz. Ek olarak, yurtiçinde salı günü gerçekleşmesi beklenen Kabine Toplantısı da yakından izlenecektir.
 
EUR/USD: Fed Başkanı'nın konuşması dışında ABD TÜFE ile perakende satışlar ve Almanya ZEW endeksi bu haftanın öne çıkan verileri iken, Avrupa'da aşı tedariğinde yaşanan sıkıntıların yavaş yavaş aşılması ve vaka sayılarındaki kısmi düşüş eğilimi parite tarafında Avro'nun etkisini hissettirmesiyle sonuçlanabilir. Bu kapsamda, bu sabah paritede yaşanan hafif düşüş eğiliminin sınırlı kalabileceğini ve paritenin 1,1840 desteğinin üzerinde tutunabileceğini düşünüyoruz. Aksi durumda, 1,1795 tepki gelebilecek destek olarak izlenebilir. Öte yandan, olası yükselişlerde 1,1915 ve 1,1940 sıralı dirençler olarak takip edilebilir.
 
XAU/USD: Fed Başkanı Powell'ın ABD ekonomisinin çok daha hızlı büyümeye başlayacağını söylemesi zaten ekonomideki toparlanma beklentileri ile belirgin bir şekilde güçlenmeyen değerli madende ektisini hissettirmiş gözüküyor. Değerli maden bu sabah satıcılı. Diğer yandan, Avrupa'da aşı ve vaka sayıları Avro'yu destekleyici etki yapabilecekken Dolar endeksinde (DXY) net bir güçlenme şu aşamada beklemiyoruz. Bu kapsamda, değerli maden 20 ve 50 günlük ortalamaları arasında bant hareketi yapabilir ki 1.731 - 1.758 bölgesi hareket alanı olarak izlenebilir.


Ziraat Yatırım Menkul Değerler
www.ziraatyatirim.com.tr

                                   ***
                               Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
HONG KONG'DA HANG SENG ENDEKSİ 0.9 DÜŞÜŞLE 28453,28 PUANDAN KAPANDI
ÇİN'DE YUAN KREDİLERİ MART SONUNDA YILLIK %+12.6 (BEKLENTİ: %+12.6)
ÇİN'DE YENİ YUAN KREDİLERİ MART'TA 2.73 TRLN YUAN (BEKLENTİ: 2.5 TRLN YUAN)
ÇİN'DE MART SONUNDA DÖVİZ MEVDUATLARI 956.8 MYR DOLAR (ÖNCEKİ:961.7 MYR)
ÇİN'DE M2 PARA ARZI MART'TA YILLIK %+9.4 (BEKLENTİ: %+9.6)
ÇİN'DE TOPLAM SOSYAL FİNANSMAN MART'TA 3.34 TRLYN YUAN
TCMB, 19.04.2021 vadeli 46.00 milyar TL tutarlı repo ihalesi açtı
ALMANYA/BDI: ALMANYAN'İN BU YIL İHRACAT ARTIŞININ %8.5 OLMASI BEKLENİYOR (ÖNCEKİ TAHMİN:%+6)
ALMANYA/BDI: BU YIL İÇİN GSYİH BEKLENTİSİ %+3.5'TEN %+3'E ÇEKİLDİ
ALMANYA/BDI: BU YIL SANAYİ ÜRETİMİ BÜYÜMESİNİN %8 OLMASI BEKLENİYOR
FITCH: İYİLEŞEN ORTAM, AVUSTURALYA'DAKİ BÜYÜK BANKALARIN DURAĞAN GÖRÜNÜMÜNÜ DESTEKLİYOR
Facebookta Paylaş