FX Bülteni (Ziraat Yatırım)

USD/TRY: Küresel piyasalarda enflasyon endişeleri tekrar gündeme gelirken, risk alma iştahı zayıf. Buna karşın, paritelerde genel olarak hareketler sınırlı kalırken, Dolar'daki tepki de yine sınırlı. Bu sabahki fiyatlamaların ardından, istihdam verileri ve Yellen'in faiz artırımı ile ilgili yorumu sonrası bugün Fed yetkililerinin konuşmaları yakından takip edilecektir. Bugün ayrıca Almanya ZEW endeksi izlenecek. Yarın ise ABD'de açıklanacak enflasyon verisi önemli. Küresel çapta enflasyon endişelerini tetikleyen gelişmelerden olan emtialardaki sert yükselişin, Dolar / TL tarafında etkisini hissettirdiğini düşünüyoruz. TL bu sabah sepet bazında (1USD 1EUR ortalaması) %0,5'e yaklaşan değer kaybı yaşarken, emtia ihracatçısı Gelişmekte Olan Ülke paralarından negatif ayrışıyor. Diğer yandan, halen enflasyonun üzerinde olan politika faizi kalkan oluşturmaya devam edebilir ve kurda olası yükselişler sınırlı kalabilir. Bu kapsamda, kurun 8,36 direncinin altında kalabileceğini düşünüyoruz ki bu sabah açıklanan mart ayı cari açık verisinin 3,33 milyar USD ile 3,6 milyar USD olan beklentileri altında kalması TL tarafına sınırlı da olsa olumlu etki yapabilir. Aksi durumunda, 8,36 direncinin kırılması durumunda 8,41 yakın direnç konumunda. Öte taraftan, olası düşüşlerde 8,27 ve 8,22 sıralı destekler olarak izlenebilir.
 
EUR/USD: Yaşanan yükselişlerin ardından, risk iştahının bozulmasıyla paritede de kısmi kar realizasyonları görüldü. Bu sabah da sınırlı da olsa baskı altında kalan paritede 1,21 desteği önemli gözüküyor. Halihazırda ABD on yıllık tahvil faizi tekrar %1,60'ın üzerine çıksa da Avrupa'da da enflasyon beklentileri son zamanların en yükseğinde. Diğer yandan, Avrupa'da kısıtlamaların yavaş yavaş gevşetilmeye başlandığı gözleniyor. Bu kapsamda, ABD tahvil faizindeki harekete karşın Dolar'ın güçlenemediğini de izlerken, EURUSD 1,21'in üzerinde kalabilir. Aksi durumda, paritede kar realizasyonları belirginleşebilir ve 1,2050 seviyesine kadar düşüş görülebilir. Öte taraftan, olası yükselişlerde 1,2180 direncinin üzerinde 1,2230 hedef olarak izlenebilir.
 
XAU/USD: Dün de yükselişini sürdüren Ons Altın günü %0,3 primle 1.836 seviyesinde tamamladı. Bu sabah ise enflasyon endişelerinin tekrar fiyatlanmaya başladığını gözlemlerken, %1,60'ın üzerine çıkan ABD on yıllık tahvil faizi ile birlikte değerli madende kısmi geri çekilme eğilimi var. Şu aşamada, bu sabahki fiyatlamalar ve Ons Altın'da yaşanan yükselişler de dikkate alındığında değerli madende bugün kar satışları görülebilir. Bu kapsamda, Ons Altın 1.850 direncinin altında kalarak 1.820 seviyesine kadar geri çekilebilir. Olası düşüşler bu seviyeden tepki gelmemesi durumunda 1.813 yakın destek konumunda. Diğer yandan, değerli madende yükselişin tekrar görülmesi ve 1.850 direncinin kırılması durumunda 1.872 hedefe girebilir


Ziraat Yatırım Menkul Değerler
www.ziraatyatirim.com.tr

                                   ***
                               Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
TESLA, ŞANGHAY'DA ARAZİ SATIN ALMA PLANINI ARTAN SİYASİ GERİLİM NEDENİYLE DONDURDU -RTRS/BN/BLOOMBERG HT
ÇİN'DE ŞANGHAY BİLEŞİK ENDEKSİ %0.4 ARTIŞLA 3441,85 PUANDAN KAPANDI
TCMB 1 AY VADELİ 1 MİLYAR DOLAR TUTARLI DÖVİZ KARŞILIĞI TL SWAP İHALESİ AÇTI
MART AYINDA PERAKENDE CİRO YILLIK % 38,9 ARTTI (ÖNCEKİ AY: +21.0%) - TÜİK
CARİ İŞLEMLER DENGESİ OCAK-MART DÖNEMİNDE -7.77 MİLYAR DOLAR
MART AYINDA PERAKENDE CİRO AYLIK % 5,7 ARTTI (ÖNCEKİ AY: +4.5%) - TÜİK
SANAYİ ÜRETİMİ 1.ÇEYREKTE BİR ÖNCEKİ YILIN AYNI ÇEYREĞİNE GÖRE %12.3 ARTTI
ÖDEMELER DENGESİNDE NET HATA VE NOKSAN MART AYINDA +1.56 MİLYAR DOLAR
ÖDEMELER DENGESİNDE NET HATA VE NOKSAN OCAK-MART DÖNEMİNDE +6.92 MİLYAR DOLAR
TCMB, ŞUBAT AYI CARİ DENGE RAKAMINI -2 MİLYAR 585 MİLYON DOLAR OLARAK REVİZE ETTİ (ÖNCEKİ: -2 MİLYAR 610 MİLYON DOLAR)
Facebookta Paylaş