FX Bülteni (Ziraat Yatırım)

USD/TRY: ABD'de şubat ayına ilişkin çekirdek TÜFE'nin beklentilerin hafif altında kalmasının da desteğiyle 10 yıllık tahvil faizinin %1,50 seviyesine kadar gerilemesi ve Senato'dan bazı değişikliklerle geçen Biden'ın 1,9 trilyon USD'lik teşvik paketi teklifinin Temsilciler Meclisi'nde dün onaylanmasının etkisiyle risk iştahında pozitif seyir sürüyor. ABD'de iyi geçen 3 yıllık tahvil ihalesi sonrasında ABD tahvil faizlerinde gevşeme görülmüştü. Dün gerçekleştirilen 10 yıllık tahvil ihalesine ise talep düşük gelse de etkisi kısa sürdü. Bugün de 30 yıllık ihale takip edilecek. Bunun dışında Avrupa'da TSİ 15.45'te ECB'nin faiz kararı ve TSİ 16.30'da ECB Başkanı Christine Lagarde'ın konuşması izlenecek. Yurtiçi tarafta ise bu sabah yılın ilk cari denge rakamları (Ocak ayında 1,87 milyar USD açık verildi; beklenti 1,5 milyar USD idi) takip edilirken, günün geri kalanında TCMB rezerv, DTH ve menkul kıymet istatistiklerini paylaşacak. Fiyatlamalara bakıldığında, risk iştahındaki toparlanmanın belirginleşmesi ile kurda yaşanan düşüş eğilimi 200 günlük ortalamanın geçtiği 7,4150 civarına kadar devam edebilir. Sonraki yakın destek 7,3650 civarında. Diğer yandan, olası yükselişlerde 7,51 ve 7,58 sıralı dirençler olarak takip edilebilir.
 
EUR/USD: Tahvil faizlerindeki gevşeme eğilimi ile piyasalardaki düzeltme baskısı azalırken, Dolar'daki düşüşle birlikte paritenin 1,19 seviyesinin üzerinde güçlenme eğiliminde olduğunda izliyoruz. ABD'de 30 yıllık tahvil ihalesi, Avrupa'da ise ECB faiz kararının öne çıktığı günde paritenin yükseliş eğilimini sürdürebileceğini düşünüyoruz. Bu kapsamda, 1,19 seviyesinin altına sarkma yaşanmadıkça 1,1980 seviyesi hedefte kalabilir. Bir sonraki hedef ise 1,2040 seviyesinde. Diğer yandan, 1,19 desteğinin altına sarkma yaşanması durumunda 1,1825 - 1,1835 destek bölgesi hedefe girebilir. Bugünkü ECB toplantısında, piyasa katılımcıları, ECB'nin faiz oranlarında değişikliğe gitmesini beklemezlerken, ECB'nin tahvil faizlerindeki yükselişe yorumu ve bu yükselişe karşı tahvil alımlarını hızlandırıp hızlandırmayacağına yönelik açıklamaları yakından izlenecek.
 
XAU/USD: ABD'de şubat ayına ilişkin çekirdek TÜFE'nin beklentilerin hafif altında kalmasının da desteğiyle ABD on yıllık tahvili faizlerinin %1,50 seviyesine kadar gerilemesi değerli madende tepki yükselişinin sürmesini sağladı ve değerli maden günü %0,5 primle 1.725,5 seviyesinden kapattı. Küresel piyasalarda faiz kaynaklık baskı azalmış gözüküyor. Bu kapsamda, değerli madende yükseliş eğiliminin sürebileceğini ve Ons Altın'ın 1.720 yakın desteğinin üzerinde kalarak 1.760 seviyesini hedefleyebileceğini düşünüyoruz. Ara direnç 1.741 seviyesinde iken, 1.720 desteğinin altına sarkma yaşanması durumunda 1.700 seviyesine kadar geri çekilme gözlenebilir


Ziraat Yatırım Menkul Değerler
www.ziraatyatirim.com.tr

                                   ***
                               Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
TCMB, 18.03.2021 vadeli 84.00 milyar TL tutarlı repo ihalesi açtı
ÖZBEKİSTAN MERKEZ BANKASI POLİTİKA FAİZİNİ DEĞİŞTİRMEDİ :%14.0
ÖDEMELER DENGESİNDE NET HATA VE NOKSAN OCAK AYINDA +3.8 MİLYAR DOLAR
Merkez Bankası'nca açıklanan rezerv verilerine göre bugün piyasa 12995,4 milyon TL ekside
Merkez Bankası'nca açıklanan verilere göre bankaların serbest depoları toplamı 70432,4 milyon TL
CARİ İŞLEMLER DENGESİ OCAK AYINDA -1.8 MİLYAR DOLAR (BEKLENTİ: -1.7 MİLYAR DOLAR) -TCMB
ON İKİ AYLIK CARİ İŞLEMLER DENGESİ -36.6 MİLYAR DOLAR -TCMB
TAKVİM ETKİLERİNDEN ARINDIRILMIŞ TOPLAM SANAYİ ÇALIŞAN KİŞİ BAŞINA ÜRETİM ENDEKSİ, 4.ÇEYREKTE, ÖNCEKİ YILA GÖRE 2.3 % ARTTI
Facebookta Paylaş