FX Bülteni (Ziraat Yatırım)

USD/TRY: Dün ABD'de açıklanan ISM hizmet PMI'ı 60,1 ile beklentilerin altında gerçekleşti. Her ne kadar bu rakam eşik 50 seviyesinin oldukça üzerinde olsa da alt detaylarda görülen zayıflık ve açılmaların ardından bunun gibi öncü göstergelerde zirvelerden düşüş olabileceği endişeleri risk iştahını zayıflattı. Dolar endeksi (DXY) %0,4 oranında yükseldi. ABD on yıllık tahvil faizi ise %1,35'lere kadar geriledi. Delta varyantı da bir taraftan potansiyel risk olarak izlenirken, bu sabah da risk iştahı baskı altında. Şahin geçen haziran Fed toplantısının bu akşam açıklanacak tutanakları günün önemli gelişmesi iken, mevcut fiyatlamalar zayıf risk iştahının devam edebileceğine işaret ediyor. Bu da Dolar'ı küresel çapta desteklemeye devam edebilir. Dünkü zayıf risk iştahı Dolar / TL tarafında da etkisini gösterse de TL'nin emsallerinden olumlu ayrıştığını izledik. Geçen hafta TCMB'nin zorunlu karşılık hamlesi ve BDDK'nın makro ihtiyati tedbirler kapsamında getirdiği bazı sınırlamaların TL tarafında etkisini göstermeye devam ettiğini düşünüyoruz. Bu kapsamda, kurda 8,70/71 direncinin altında fiyatlamanın devam edebileceğini öngörüyoruz. Aşağıda ise 8,64 destek. Söz konusu seviyelerin dışında aşağıda 8,5950, yukarı ise 8,7450 seviyesi takip edilebilir.
 
EUR/USD: Zayıflayan risk iştahının Dolar'ı desteklediğini gözlemlerken, parite dün %0,4 oranında düşerek 1,1823 seviyesinden günü tamamladı. Dün ABD'den gelen öncü ISM hizmet PMI'ının ekonomide pandemi sonrası toparlanmanın zirve yapabileceğine yönelik algı yaratması ve Delta varyantı endişesi risk iştahını baskılayan ana faktörler olurken, OPEC+ tarafındaki anlaşmazlık da negatif haber akışı olarak izlendi. Bu sabah da risk iştahının baskı altında kalmaya devam ettiğini gözlemlerken, Fed toplantı tutanaklarının izleneceği günde paritede düşüş eğilimi sürebilir ve 1,1790 hedef olabilir. Sonraki hedef ise 1,1745 seviyesinde. Diğer yandan, olası yükselişlerde 1,1880 tepki gelebilecek direnç olarak izlenebilir. Aksi durumda 1,1930 tepki gelebilecek bir sonraki direnç konumunda.
 
XAU/USD: Dün ABD piyasasının açılmasıyla oynaklık artarken, 1.815 seviyesine kadar yükselen değerli maden Dolar güçlenmesi ile günü 1.796,7 seviyesinden tamamladı. Dolar güçlenmesine karşın risk iştahındaki zayıflıkla düşen ABD on yıllık tahvil faizinin değerli madeni destekleyebileceğini düşünüyoruz ki Ons Altın bu sabah 1.800 seviyesinin üzerinde kalma eğiliminde. Bu kapsamda, Fed toplantı tutanaklarının izleneceği günde değerli madenin dünkü en yüksek seviye olan 1.815 seviyesini tekrar test edebileceğini düşünüyoruz. Ana direnç ise 1.830 seviyesinde. Öte yandan olası düşüşlerde 1.790 tepki gelebilecek destek olarak izlenebilir. Aksi durumda 1.777 bir sonraki destek konumunda


Ziraat Yatırım Menkul Değerler
www.ziraatyatirim.com.tr

                                   ***
                               Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
İSVEÇ'TE SANAYİ ÜRETİMİ (DEĞ. BAK.) MAYIS'TA AYLIK:% +0.1 (ÖNCEKİ:%+0.3)
İSVEÇ'TE ÖZEL SEKTÖR ÜRETİMİ MAYIS'TA AYLIK:%-0.2 (ÖNCEKİ:%-0.2)
İSVEÇ'TE HİZMET ÜRETİMİ MAYIS'TA YILLIK:% +8.4 (ÖNCEKİ:%+9.2)
İSVEÇ'TE İNŞAAT ÜRETİMİ MAYIS'TA YILLIK:% -5.2 (ÖNCEKİ:%-5.5)
İSVEÇ'TE İNŞAAT ÜRETİMİ MAYIS'TA AYLIK:% +0.1 (ÖNCEKİ:%-0.3)
TCMB, BOTAŞ'A 269 MİLYON DOLAR İLE 6 AY SONRA İLK KEZ DÖVİZ SATIŞI GERÇEKLEŞTİRDİ - BLOOMBERG HT
İSVEÇ'TE HANEHALKI TÜKETİMİ MAYIS'TA YILLIK:% +8.8 (ÖNCEKİ:%+7.5)
İSVEÇ'TE HANEHALKI TÜKETİMİ MAYIS'TA AYLIK:% +2.6 (ÖNCEKİ:%-5.1)
İSVEÇ'TE YENİ SİPARİŞLER MAYIS'TA YILLIK:%+32.7 (ÖNCEKİ:%+30.5)
İSVEÇ'TE SANAYİ ÜRETİMİ (DEĞ. BAK.) MAYIS'TA YILLIK:% +24.2 (ÖNCEKİ:%+26.4.)
İSVEÇ'TE ÖZEL SEKTÖR ÜRETİMİ MAYIS'TA YILLIK:%+9.7 (ÖNCEKİ:%+10.7)
Facebookta Paylaş