FX Bülteni (Ziraat Yatırım)

USD/TRY: : Küresel çapta zayıf risk iştahı devam ediyor. OPEC+ toplantısı sonrasında 80 Dolar'ın üzerine çıkan Brent petrol ve emtialardaki yükseliş enflasyondaki görece yüksek seviyelerin kalıcılı olabileceğine yönelik beklentilerin canlı kalmasını sağlıyor. Ekonomilerdeki kırılganlık da dikkate alındığında stagflasyon endişeleri piyasaları baskılayan ana katalizör olarak duruyor. Bu ortamda Dolar güçlü durabilir ki kısa vadeli soluklanmanın ardından Dolar endeksi bu sabah tekrar yükselişte. Stagflasyon konusunun ön plana çıktığı ortamda, bugün Euro Bölgesi ülkeleri ve ABD'de hizmet sektörü PMI verileri ile ABD ISM imalat dışı PMI verisi yakından izlenecektir. Yurtiçi tarafta, dünkü enflasyon verisine net bir tepki vermeyen Dolar / TL'de ise kısa vadeli bant hareketi sürüyor. 7 Ekim'de TCMB'nin yatırımcılarla yapacağı telekonferans, önümüzdeki faiz kararı öncesinde bir sinyal niteliği taşıyabilir. Bu kapsamda, kurda 7 Ekim'e kadar net bir hareket gözlenmeyebilir. Diğer yandan, yurtdışı piyasalardaki görüntü ve Dolar'daki güçlenme eğilimi aşağı yönlü hareketlerin sınırlı kalmasını sağlayabilir. Destekler 8,8280 ve 8,80 seviyelerinde. Yukarıda ise 8,8950 ve 8,94 sıralı dirençler olarak takip edilebilir.
 
EUR/USD: Yaşanan düşüşlerin ardından dün beklentimiz doğrultusunda teknik bir yükseliş kaydeden parite 1,1640 seviyesine kadar yükselebildi. Kapanış ise 1,1620 seviyesinden gerçekleşti. Genel olarak ekonomilerdeki kırılganlık ve enflasyon beklentilerindeki bozulma risk iştahı zayıf kalmasına neden oluyor. Zayıf risk iştahı da Dolar'a olan talebin canlı kalmasını sağlıyor. Euro tarafında ise net bir katalizör gözlenmiyor. Bu kapsamda, kısa vadeli tepki yükselişinin ardından paritede güçlü Dolar temasıyla tekrar baskı görülebileceğini ve paritenin 1,1640 seviyesinin altında kalarak 1,1565 desteğine kadar geri çekilebileceğini düşünüyoruz. Ana destek ise 1,1520 seviyesinde.
 
XAU/USD: Dolar endeksindeki (DXY) kısmi geri çekilmeden ve %1,50'nin altında kalan ABD on yıllık tahvil faizindeki hareketten destek bulan değerli maden dün 1.770,5 seviyesine kadar yükseldi. Kapanış da 1.769,5 seviyesinden gerçekleşti. Bu sabah ise Dolar'da tekrar kuvvetlenme gözlenirken, değerli madenin satıcılı bir görüntü sergilediğini izliyoruz. Risk iştahındaki zayıflık nedeniyle Dolar'da güçlenme eğilimin sürmesini beklerken, %1,50'ye yaklaşan ABD on yıllık tahvil faizi ile birlikte Ons Altın'ın 1.770 seviyesinin altında kalarak 1.750 desteğini test edebileceğini düşünüyoruz. Bu desteğin kırılması durumunda 1.733 desteğine kadar geri çekilme gözlenebilir. Yukarıda, 1.770 seviyesinin geçilmesi durumunda ise 1.784 ana direnç konumunda.


Ziraat Yatırım Menkul Değerler
www.ziraatyatirim.com.tr

                                   ***
                               Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
TCMB, 12.10.2021 vadeli 49.00 milyar TL tutarlı repo ihalesi açtı
EURO BÖLGESİ HİZMET SEKTÖRÜ PMI EYLÜL'DE:56.4 (BEKLENTİ:56.3 ÖNCEKİ:56.3)
İTALYA'DA 2. ÇEYREKTE ISTAT KAMU AÇIĞI/GSYİH: %7.6 (ÖNCEKİ:13.1)
EURO BÖLGESİ BİLEŞİK PMI EYLÜL'DE:56.2 (ÖNCEKİ:56.1)
ALMANYA'DA HİZMET SEKTÖRÜ PMI EYLÜL'DE: 56.2 (BEKLENTİ:56.0 ÖNCEKİ:56.0)
ALMANYA'DA BİLEŞİK PMI EYLÜL'DE: 55.5 (ÖNCEKİ:55.3)
FRANSA'DA BİLEŞİK PMI EYLÜL'DE: 55.3 (ÖNCEKİ:55.1)
FRANSA'DA HİZMET SEKTÖRÜ PMI EYLÜL'DE: 56.2 (BEKLENTİ:56.0 ÖNCEKİ:56.0)
İTALYA'DA HİZMET SEKTÖRÜ PMI EYLÜL'DE:55.5 (BEKLENTİ:56.5 ÖNCEKİ:58.0)
İTALYA'DA BİLEŞİK PMI EYLÜL'DE: 56.6 (ÖNCEKİ:59.1)
İNGİLTERE BAŞBAKANI JOHNSON: İŞLETMELER; ÖDEME, KOŞULLAR VE ALTYAPIDA YETERİNCE YATIRIM YAPMADI
İSPANYA'DA HİZMET SEKTÖRÜ PMI EYLÜL'DE: 56.9 (BEKLENTİ:58.1 ÖNCEKİ:60.1)
Facebookta Paylaş