FX Bülteni (Ziraat Yatırım)

USD/TRY: Artan vakalar ve ABD'de dün ISM verisinin güçlü genişleme bölgesinde gelmesine rağmen beklentilerin altında kalması ekonomik toparlanmaya yönelik kısmi endişeler yarattı. Buna bağlı olarak ABD on yıllık tahvil faizinin %1,20 seviyesinin altına gerilediği gözlenmekte. Diğer yandan, söz konusu veriler yukarıda belirtildiği gibi genişleme bölgesindeler. Buna ek olarak bu hafta ABD tarım dışı istihdam verisi başta olmak üzere önemli verile takip edilecek. Bu kapsamda, büyüme endişeleri sınırlı kalabilir ki ABD vadelileri artı bölgede seyretmekteler. Bu arada ABD on yıllık tahvil faizindeki gerileme ile Dolar'ın güçlenememesi piyasalar için destekleyici olabilir. Bu kapsamda, bugün Gelişmekte Olan Ülke para birimleri ile birlikte TL de yükselişini sürdürebilir. Bugün yurtiçinde temmuz ayında %1,80 oranında gerçekleşerek %1,57 olan beklentilerin üzerinde gelen enflasyona karşın (Yıllık enflasyon ise %18,95 ile politika faizin olan %19'un hemen altında gerçekleşti.) TL'nin dirençli görüntüsünü koruması kurdaki düşüş trendinin de devam edebileceğine işaret ediyor. Düşüşün devam etmesi durumunda 8,2830 hedef olarak izlenebilir. Sonraki destek ise 8,23 seviyesinde. Diğer yandan olası yükselişlerde 8,38 tepki gelebilecek direnç olarak takip edilebilir.
 
EUR/USD: Avrupa'nın gerek vaka sayısında gerekse de aşılanmada ABD'den daha iyi olması pariteyi desteklenebilecek bir katalizörken, her iki ekonomide kapanmaların şu aşamada beklenmemesi bu etkiyi sınırlayabilir. Merkez bankaları tarafında da hem Fed hem de ECB güvercin. Diğer yandan, Asya'da zayıf gelen veriler Euro Bölgesi'ni olumsuz etkileyebilecek bir gelişme iken risk iştahında net bir bozulma gözlenmiyor. Özetle, paritede katalizörlerin genel olarak dengede olduğu söylenebilecekken, cuma günkü ABD tarım dışı istihdam verisi paritenin yönü konusunda belirleyici olabilir. Bugün ise önemli bir veri akışı gözlenmezken, teknik olarak kısa vadeli yükseliş eğilimini koruyan parite 1,1825 desteğinin üzerinde kalabilir. Yukarıda ise 1,1950 direnç konumunda.
 
XAU/USD: Reel faizlerdeki düşük seviyeler, Fed'in varlık alımlarının azaltılmasında yavaş davranacağının güvencesini vermesi ile baskılanan Dolar, değerli madeni destekleyebilir. Buna ek olarak, büyüme endişelerinin kısmen artması ile ABD on yıllık tahvil faizinin %1,20'nin altına gerilemesi Ons Altın'ı destekleyebilecek bir diğer faktör. Öte yandan, bu hafta ABD açıklanacak tarım dışı istihdam verisi öncesinde net bir pozisyonlanma gözlenmeyebilir. Bu kapsamda, değerli madende bant hareketi görülebileceğini düşünürken, bugün 1.793 - 1.823 hareket alanı olarak izlenebilir.


Ziraat Yatırım Menkul Değerler
www.ziraatyatirim.com.tr

                                   ***
                               Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
İSPANYA'YA GELEN TURİST SAYISI HAZİRAN'DA 2.2 MİLYON (ÖNCEKİ: 1.36 MİLYON)
G. KORE MERKEZ BANKASI: PARA POLİTİKASININ, AÇIK BÜYÜMESİNİ FRENLEMEYE YÖNELİK DÜZENLENMESİ GEREK
G. KORE MERKEZ BANKASI: ARTAN FAİZ ORANLARI, GAYRİMENKUL PİYASA YATIRIMCILARINA BİR İŞARET VEREBİLİR
TEMMUZ AYINDA ULAŞTIRMA TÜFE AYLIK %+1.08
(F) YÖNETİLEN-YÖNLENDİRİLEN FİYATLAR HARİÇ TÜFE; AYLIK %+1.43, YILLIK %+20.23
TEMMUZ AYINDA ULAŞTIRMA TÜFE YILLIK % +24.62
ÇİN'DE ŞANGHAY BİLEŞİK ENDEKSİ 0.5 DÜŞÜŞLE 3447,99 PUANDAN KAPANDI
YURT İÇİ ÜRETİCİ FİYAT ENDEKSİ, TEMMUZ'TA 12 AYLIK ORTALAMALARA GÖRE: % 28,47 ARTTI (ÖNCEKİ AY: +25,38%)
Facebookta Paylaş