USD/TRY: ABD tarafında olumlu bilançoların etkisiyle piyasaların yükselişini izlemiştik. Bu sabah ise Facebook'un çatı şirketi Meta'nın beklentiler altında kalan finansalları ile birlikte teknoloji hisselerinin baskı altında kalmasıyla Nasdaq ve, S&P 500 vadelileri ekside. Diğer yandan, yarınki ABD tarım dışı istihdam verisi öncesi ADP özel sektör istihdamı, sürpriz bir şekilde ocakta 301 bin kişi azaldı. Veri, tarım dışı istihdam öncesi öncü gösterge olarak izlense de farklılaşmalar olabilmekte. Cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam verisi ADP'de olduğu gibi istihdam azalışına işaret ederse martta 25 baz puan artırım ihtimali güçlenebilir. Yurtiçi tarafa bakıldığında ticaret Bakanlığı tarafından geçici dış ticaret verilerine göre ocak ayında ihracat 17,6 milyar USD, ithalat da 28 milyar USD gerçekleşti. Bu sabah açıklanan ve beklentilere yakın olarak %11,10 açıklanan ocak ayı TÜFE verisi öncesinde Dolar/TL'de oynaklığın kısmen arttığını izledik. TÜFE öncesinde 13,63 seviyelerine kadar yükselen kurda veri açıklandıktan sonra kısmi geri çekilme hakim. Teknik taraftan baktığınızda kurdaki geri çekilmenin devamı halinde 13,35 destek seviyesine geri çekilme beklenebilir. Yukarı yönlü hareketlerde 13,67 güçlü direnç konumunda. Bu seviyenin aşılması halinde 13,82 hedefe girebilir. Bugün yurt dışında veri akışı yoğun görünüyor. İngiltere Merkez Bankası'nın politika faizini artırması beklenirken, önde gelen bazı merkez bankaları ile sıkılaşma adımları ayrışan ECB'nin enflasyondaki geçicilik vurgusuna yönelik ifadeleri izlenecek. Ayrıca ABD ISM imalat dışı verisi de günün öne çıkanlarından.
EUR/USD: Bugün duyurulacak Avrupa Merkez Bankası faiz kararında değişiklik beklenmiyor. Açıklanacak karardan sonra ECB Başkanı Lagarde'ın açıklamalarında sıkılaşmanın ipuçları aranacak. Dün, ECB kararı öncesi EURUSD günü 1,1306'da kapattı. Fed başkanlarının 50 baz puanlık faiz artırımına sıcak bakmamalarıyla genel olarak düşüş eğiliminde olan Dolar ise üç günlük düşüşüne son vererek hafif artıda seyrediyor. ECB toplantısı dışında BoE toplantısı ve ABD'de açıklanacak veriler (ISM imalat dışı başta olmak üzere) paritede oynaklığın artmasıyla sonuçlanabilir. Paritede teknik seviyelere bakıldığında, 1,1330 ve 1,1420 sıralı dirençler olarak izlenebilir. Aşağıda ise 1,1265 - 1,1220 ve 1,1185 sıralı destekler konumunda.
XAU/USD: Kıymetli madenin haftanın başında gösterdiği toparlamanın, halihazırda 200 günlük ortalama civarında yavaşladığı gözleniyor. Bugün ABD'de ABD ISM imalat dışı verisi başta olmak üzere, ECB ve BoE toplantıları da yakından izlenecekken, değerli madende yarınki tarım dışı isihdam verisi öncesinde kısmi oynaklık görülebilir. Değerli madende 1.795 - 1.815 bant hareketi beklerken, söz konusu sevilerin dışında aşağıda 1.780 destek, yukarıda ise 1.830 direnç olarak izlenebilir.
Ziraat Yatırım Menkul Değerler
www.ziraatyatirim.com.tr
***
Yasal Uyarı
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.