USD/TRY: Dün ABD'de açıklanan makro veriler piyasalarda oynaklığı artırdı. Zayıf gelen veriler Fed'den bu yıl için beklenen üç faiz indirim tahminlerini desteklerken, piyasa bu sefer ekonomik büyümeye yönelik artan endişeleri fiyatladı. Borsalarda sert düşüş yaşanırken, zayıf risk ortamında Dolar endeksi (DXY) %0,3 oranında yükseliş kaydetti. Gelişmekte Olan Ülke para birimleri de genel olarak baskı altında kaldı. Dünkü ABD verilerinin ardından bugün yine ABD'de açıklanacak kritik tarım dışı istihdam verisinin önemi biraz daha artmış durumda. Temmuzda tarım dışı istihdam artışının 206 bin kişiden 175 bin kişi seviyesine yavaşlaması ve işsizlik oranın bir önceki aya benzer şekilde %4,1 seviyesinde gerçekleşmesi bekleniyor. Zayıf bir veride piyasanın büyümeye yönelik endişeleri daha da artabilir ve risk iştahındaki zayıflık belirginlik kazanabilir. Bir süredir 33,0 seviyesinin üzerinde kalmaya çalışan Dolar/TL de küresel piyasalardaki oynaklıktan kısmen de olsa etkilenebilir. Bu sabah kur dünkü kapanış seviyesi olan 33,11 seviyesinin hafif üzerinde seyrediyor.
EUR/USD: Dün ABD'de ISM verisi beklentilerin aksine gerileyerek imalat sanayinde daralmanın kısmen hızlandığına işaret etti. Ayrıca, ABD haftalık işsizlik maaşı başvuruları da beklentilerin üzerinde açıklanarak istihdam piyasasındaki soğumaya işaret etti. Avrupa tarafında ise imalat PMI verileri takip edildi. Veriler daralma bölgesinde kalmaya devam etti. Ek olarak, İngiltere Merkez Bankası, dünkü toplantısında beklentilere paralel olarak 25 baz puanlık bir indirime gitti. Zayıflayan risk iştahıyla parite dünü %0,3 geri çekilmeyle 1,0791 seviyesinde tamamlarken, bugün ABD Tarım Dışı İstihdam verisi hafta kapanışında belirleyici olabilir. Teknik olarak, 1,0780 desteğinin altında 1,0735 seviyesine kadar düşüş gözlenebilir. Diğer yandan, olası yükselişlerde 1,0850 ve 1,09 sıralı dirençler konumunda.
XAU/USD: Jeopolitik riskler, ABD'de mega teknoloji şirketlerinin beklentilerin altında kalan bilançoları, zayıf açıklanan veriler ve Fed'in faiz indirimi ihtimalini yükseltmesi değerli madene olan talebin artmasındaki bazı faktörler olarak öne çıkıyor. Dün 2.446 seviyesinden tamamlayan Ons Altın'da bu sabah alıcılı bir görüntü hakim. Dünkü ABD verilerinin ardından bugün Fed'in de yakından izlediği ABD tarım dışı istihdam verisi değerli maden üzerinde etkili olabilir. Teknik seviyelere bakıldığında ise Ons Altın'ın tarihi zirvesi olan 2.484 seviyesini aşması halinde alımlar hızlanabilir ve 2.505 yeni zirve olarak hedefte kalabilir. Geri çekilme halinde ise 2.435 ve 2.411 seviyeleri destek noktaları olarak takip edilebilir.
Ziraat Yatırım Menkul Değerler
www.ziraatyatirim.com.tr
***
Yasal Uyarı
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.