USD/TRY: Haftaya başlarken küresel risk alma iştahı pozitif. Çin'de regülasyon baskısının azalabileceğine yönelik haber akışı ve zayıflama eğilimindeki veriler ile artan vaka sayılarının Çin'in ekonomiyi desteklemek için adım atabileceği beklentilerini beraberinde getirmesi risk iştahını desteklerken, ABD'de 550 milyar USD'lik altyapı paketi yasa taslağının Senato'dan geçme ihtimalinin artırması piyasalar için olumlu bir diğer haber akışı. Güvercin Fed sonrasında geçen hafta değer kazanan Gelişmekte Olan Ülke para birimleri de bu sabah sakin. Yurtdışında hafta genelinde açıklanacak PMI verileri dışında, ABD'de cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam verisi haftanın risk olayı. Yurtiçinde ise yarınki temmuz ayı enflasyonu kritik veri olarak izlenecekken, TL'de enflasyon verisine kadar dirençli görüntü korunabilir ki oynaklık görece düşük seviyede kalmaya devam ediyor. TL geçen hafta Dolar karşısında %1,2 oranında değer kazanmıştı. Gerek risk iştahındaki görüntü gerekse de TL'deki yükseliş trendine bağlı olarak Dolar / TL'de düşüş eğilimi 100 günlük ortalamanın geçtiği 8,3750 seviyesine kadar devam edebilir. Olası yükselişlerde tepki gelebilecek direnç ise 8,48 - 8,50 bölgesinde.
EUR/USD: Avrupa'nın gerek vaka sayısında gerekse de aşılanmada ABD'den daha iyi olması pariteyi desteklenebilecek bir katalizörken, her iki ekonomide kapanmaların şu aşamada beklenmemesi bu etkiyi sınırlayabilir. Merkez bankaları tarafında da hem Fed hem de ECB güvercin. Diğer yandan, Asya'da zayıf gelen veriler Euro Bölgesi'ni olumsuz etkileyebilecek bir gelişme iken risk iştahında toparlanma gözleniyor. Özetle, paritede katalizörlerin genel olarak dengede olduğu söylenebilecekken, cuma günkü ABD tarım dışı istihdam verisi paritenin yönü konusunda belirleyici olabilir. Öncesinde çarşamba günü ABD'de açıklanacak temmuz ayı ADP özel sektör istihdam verisi ile hafta genelinde ABD ve Avrupa'da açıklanacak PMI'lar paritede oynaklık yaratabilir. Pariteye teknik olarak baktığımızda, kısa ve orta vadeli göstergeler yukarı yönlü hareketin devam edebileceğini gösteriyor. Bu kapsamda, parite 1,1825 desteğinin üzerinde kalarak 1,1960 seviyesini hedefleyebilir.
XAU/USD: Reel faizlerdeki düşük seviyeler, Fed'in varlık alımlarının azaltılmasında yavaş davranacağının güvencesini vermesi ile baskılanan Dolar, değerli madeni destekleyebilir. Diğer yandan, bu hafta ABD açıklanacak tarım dışı istihdam verisi öncesinde net bir pozisyonlanma gözlenmeyebilir. Bu kapsamda, değerli madende bant hareketi görülebilir. Risk alma iştahının pozitif olduğu bu sabah ise satıcılı seyreden değerli madende 1.795 tepki gelebilecek destek olarak izlenebilir. Yukarıda ise 1.820 direnç konumunda. Söz konusu seviyelerin dışında aşağıda 1.789, yukarıda ise 1.827 sıralı yakın destek ve direnç olarak takip edilebilir.
Ziraat Yatırım Menkul Değerler
www.ziraatyatirim.com.tr
***
Yasal Uyarı
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.