FX Bülteni (Ziraat Yatırım)


USD/TRY: Geçtiğimiz haftanın son işlem gününde risk iştahında başlayan toparlanma devam ediyor. ABD ekonomisinin gücünü koruduğu ortamda şirket bilançoların çoğunlukla beklentilerin üzerinde gelmesi borsalarda dipten alımları destekliyor. Bu hafta başında da Fed yetkilileri tarafından yapılan rahatlatıcı açıklamalar piyasalardaki toparlanmaya destek veriyor. Dolar'daki baskı da sürerken, Gelişmekte Olan Ülke para bilimleri değer kazanıyor. Şahin Fed sonrasında görece daha dirençli durmaya çalışan TL de Dolar'daki düşüşten olumlu etkilenen para birimlerinin başında geliyor. «Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat» uygulamasına yönelik teşvik edici adımlar TL'de oynaklığın düşmesine katkı sağlamaya devam etmekte. Son olarak, yurtdışında yerleşik vatandaşların yurtdışı bankalardan transfer ettikleri döviz tevdiat hesapları ve döviz cinsinden katılım fonlarının da Yurt Dışında Yerleşik Vatandaşlar Mevduat ve Katılım Sistemi (YUVAM) olarak adlandırılan hesaplar aracılığıyla kur korumalı mevduat sistemine dahil edilmesine ilişkin TCMB Tebliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu bağlamda kurdaki gevşeme eğilimin sürebileceğin düşünüyoruz ki 13,2650 desteğinin altında 13,01 hedefe girebilir. Olası yükselişlerde ise 13,55 direnç konumunda. Bugün Avrupa imalat PMI verilerinin nihai hali ve ABD ISM imalat izlenecek.
 
EUR/USD: Dün Fed üyelerinin faiz artırımı konusunda ılımlı açıklamaları risk iştahını desteklerken, söylemler Dolar endeksinde de gevşemeyi beraberinde getirdi. Öte yandan Almanya öncü TÜFE verisinin beklenenden yüksek gelmesi ECB tarafından faiz artırım beklentilerini biraz öne çekebilir. Bu bağlamda paritede yukarı yönlü tepki biraz daha sürebilir. Ancak, ECB toplantısında Fed toplantısı gibi agresif söylemler beklenmiyor. Bu kapsamda, yükselişlerin sınırlı kalabileceğini düşünüyoruz ki 1,1315 direnç seviyesi olarak takip edilebilir. Aşağıda ise 1,1220 ve 1,1185 sıralı destekler.
 
XAU/USD: Dün Fed yetkililerinin ılımlı açıklamaları piyasalardaki risk iştahını artırırken, Dolar'ın değer kaybettiğini izledik. Kıymetli madenin de kısmen yukarı yöneldiğini izliyoruz. Kısa vadeli grafiklerde dip çalışması da yapan değerli madende kısmi yükseliş eğilimi 1.795 desteği kırılmadıkça sürebilir. 1.805 seviyesinin üzerindeki bir kalıcılıkta da 1.822 direnç olarak izlenebilir. Diğer yandan, 1.795 desteğinin altına sarkma yaşanması durumunda 1.780 hedef olabilir.

Ziraat Yatırım Menkul Değerler
www.ziraatyatirim.com.tr

                                   ***
                               Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
UKRAYNA DEVLET BAŞKANI: EKONOMİMİZ İSTİKRAR KAZANIYOR
İSVİÇRE'DE 1. ÇEYREKTE MD TÜKETİCİ GÜVEN ENDEKSİ: -3.60 (ÖNCEKİ:3.80)
TCMB, 08.02.2022 vadeli 80.00 milyar TL tutarlı repo ihalesi açtı
HİNDİSTAN BÜTÇESİ: 2022/23 MALİ YILINDA NOMİNAL GSYH'NİN %11.1 BÜYÜMESİ BEKLENİYOR
HİNDİSTAN BÜTÇESİ: 2023 MALİ YILINDA NET VERGİ GELİRLERİNİN 1.93 TRLN RUPİ OLMASI BEKLENİYOR
HİNDİSTAN MALİYE BAKANI: HİNDİSTAN'IN 2022 MALİ YILINDA BÜYÜMESİ %9.2 OLACAK
HİNDİSTAN BÜTÇESİ: 2022/23 MALİ YILINDA HÜKÜMETİN PİYASADAN NET BORÇLANMASININ 11.59 TRLN RUPİ OLMASI BEKLENİYOR
HİNDİSTAN BÜTÇESİ: 2023 MALİ YILINDA BRÜT BORÇLANMA 14.95 TRİLYON RUPİ
Facebookta Paylaş