FX Bülteni (İnfo Yatırım)

EURUSD
Haftanın dördüncü işlem gününde ekonomik takvime baktığımızda, euro bölgesinden gelecek ve piyasaları sert etkileyebilecek bir ekonomik veri akışı bulunmuyor. Piyasalar Avrupa Merkez Bankası Yönetim Konseyi üyesi Olli Rehn’in açıklamalarını takip etti. Rehn; hafta başında küresel piyasalarda görülen satış dalgasının ekonominin temelleri kaynaklı olmadığını, tarih sezonunda belirsizlik ve zayıf piyasa likidite koşullarında piyasanın aşırı tepki verdiğini belirtti. Haftaya 1.0917 seviyelerinde başlangıç yapan EURUSD paritesi, haftanın dördüncü işlem gününe 1.0919 seviyelerinde başlangıç yaptı. EURUSD paritesini teknik olarak inceleyecek olursak 1.0965 - 1.1009 - 1.1043 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1.0903 - 1.0849 - 1.0785 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.

Petrol
Küresel bazda jeopolitik gelişmeler fiyatlamalar üzerinde etkili olabiliyor. Son olarak orta doğuda artan gerilim, İran’ın İsrail’e olası misilleme saldırısı ihtimali jeopolitik risklerin de yüksek kalmasına neden olabiliyor. Dün kademeli yukarı yönlü hareketlenmeler gerçekleştiren petrol kazançlarını korudu. Diğer yandan dün ABD’den gelen ham petrol stokları ekonomik verisi izlendi. Buna göre ABD’de geçen hafta ham petrol stokları 3,728M varil azaldı. Piyasalardaki beklentiler ise azalışın 1,600M varil olabileceği yönündeydi. Bu da petrolü bir miktar destekledi. Crude ürününü teknik olarak inceleyecek olursak 76.42 - 78.69 - 81.30 seviyeleri direnç noktaları olarak; 74.07 - 71.77 - 69.07 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
XAUUSD
Haftanın dördüncü işlem gününe 2382 dolar seviyelerinde başlayan ons altında piyasalar ekonomik takvimde cılız bir gün geçirecek. Bununla birlikte TSİ 15:30’da ABD’den gelecek olan işsizlik haklarından yararlanma başvuruları ekonomik verisi ile volatilite bir miktar artacaktır. Geçen hafta ABD’den gelen tarım dışı istihdam verisi izlenmiş ve bu veri piyasaları tam olarak tatmin etmemişti. Ek olarak FED geçen hafta gerçekleştirdiği toplantısında faiz oranında bir değişikliğe gitmemiş ve enflasyon ile işgücü piyasasındaki gelişmeleri yakından izleyeceğini belirtmişti. Bu sebeple bugün açıklanacak veri ile bu konuda ipuçları aranacak. Her ne kadar FED’in Eylül’de yılın ilk faiz indirim adımı beklentisi piyasalarda mevcut olsa da, ülkeden gelen ekonomik veriler ile bu konuda ipuçları aranıyor. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 2415 - 2430 - 2450 seviyeleri direnç noktaları olarak; 2381 - 2365 - 2350 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.



 İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
 www.infoyatirim.com

                                  ***
                               Yasal Uyarı
 
  Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
TCMB/Karahan: Önümüzdeki dönemde sermaye girişleri jeopolitik gelişmelerle oynaklık gösterebilir
TCMB/Karahan: TL mevduattaki artışın devam edeceğini düşünüyoruz
TCMB/Karahan: TL mevduatların payı yıl sonu hedefini aştı
TCMB/Karahan: Önümüzdeki dönemde diğer para piyasalarında da işlem yapmaya başlayacağız
TCMB/Karahan: Mevduat faizleri TL'ye geçişi sağlayacak seviyede kalacak
TCMB/Karahan:Tüketici kredilerindeki zayıflama devam ediyor
TCMB/Karahan: Manşet enflasyondaki düşüşle birlikte tüm sektör beklentileri gerileyecek
TCMB/Karahan: Sıkı parasal duruş korunuyor
TCMB/Karahan: Likidite fazlasını sterilize etmeye devam edeceğiz
TCMB/Karahan: Temel mal gruplarında fiyat artışı sınırlı gerçekleşti
TCMB/Karahan: Enflasyon beklentilerinin tahmin aralığına yakınsaması kritik önemde
TCMB/Karahan: Tüketicilerin enflasyon beklentileri piyasa katılımcılarına göre yüksek
Facebookta Paylaş