Forex Yorumu (Ziraat Yatırım)


FX BÜLTENİ 22 Haziran 2022

USD/TRY: Fed'in güçlü faiz artırımı ardından yetkililerin açıklamaları izlenmeye devam ediliyor. Richmond Fed Başkanı Barkin'in, Fed'in faiz oranlarını mümkün olduğunca hızlı artırması gerektiğini düşündüğü görülüyor. Dolar endeksi %0,3 artıda ve 104,8 seviyesinde. Dün %3,31'lerin üzerini test eden ABD 10 yıllık tahvilin faizi güvenli liman talebinin izlenmesiyle bugün %3,23 seviyelerinde. Brent petrolün varil fiyatı, %5 düşüşle 106,7 USD seviyesinde. Enerji ve emtia fiyatlarının yanı sıra buğday, pamuk, palm yağı, soya ve mısır gibi tarım emtia fiyatlarındaki düşüş de dikkatimizi çekmekte. Yurt içinde ise yarınki PPK toplantısı bekleniyor, Türkiye 5 yıllık CDS, 15 baz puan azalışla 806 baz puan seviyesinde. Bugün yurtiçinde diplomatik görüşme odaklı bir gündeyiz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman'ın görüşmeleri izlenecek. Ayrıca, Karadeniz'de tahıl koridoru konulu Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler yetkililerinin katılacağı dörtlü zirvenin önümüzdeki hafta İstanbul'da yapılması beklenmekte. Yurt içi veri takviminde bugün tüketici güven endeksi takip edildi. Haziran ayında endeks 63,4'e geriledi. Mayıs ayında endeks 67,6 seviyesindeydi. Ek olarak, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın GES ihracında talep toplama süresi bugün sona erecek. Dolar TL de şu sıralar 17,36'larda yatay seyrediyor. 17,44 seviyesinin altında fiyatlamanın sürebileceğini düşünüyoruz. Olası düşüşlerde 17,15 bölgesi yakın destek olarak izlenebilir. Yurt dışında bugün veri takvimine bakıldığında ise, ABD tarafında, Fed Başkanı Powell'ın TSİ 16.30'daki ABD Senatosu'ndaki sunumu izlenecek. Ayrıca TSİ 19.50'de Chicago Fed Başkanı Evans'ın, TSİ 20:30'da Philadelphia Fed Başkanı Harker'ın ve Richmond Fed Başkanı Barkin'in konuşmaları takip edilecek.
 

EUR/USD: Dün 1,0583'lere kadar yükselen paritede kapanış 1,0531'den gerçekleşti. Bugün ise aşağı yönlü hareketler gözleniyor. Fed yetkililerinin açıklamaları izlenmeye devam ediliyor. Dolardaki güçlenmeyle baskı altında kalan paritede teknik seviyelere bakıldığında 1,0445 yakın desteğinin kırılması durumunda 1,0360 hedefe girebilir. Yukarı yönlü hareketlerin gündeme gelmesi halinde ise 1,0565 ve 1,0620 sıralı dirençleri takip edilebilir. Veri gündemine bakıldığında TSİ 17'de ise Euro Bölgesi haziran ayı öncü tüketici güven endeksi açıklanacak.
 

XAU/USD: Dün %3,31'lerin üzerini test eden ABD 10 yıllık tahvilin faizi bugün %3,23 seviyelerinde. Dolardaki güçlenmeyle birlikte değerli madende 1.825'in altı test ediliyor. Aşağı yönlü hareketlerin devam etmesi halinde 1.815 yakın desteğinin altında 1.800 gündeme gelebilir. Yukarı yönlü hareketlerde ise 1.840 ve 1.860 sıralı dirençleri takip edilebilir.



Ziraat Yatırım Menkul Değerler
www.ziraatyatirim.com.tr

                                   ***
                               Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
HONG KONG'DA HANG SENG ENDEKSİ %2.6 DÜŞÜŞLE 21008,34 PUANDAN KAPANDI
AVRUPA KOMİSYONU, RUSYA'NIN DOĞAL GAZ AKIŞINI DÜŞÜRMESİNİ 'OLDUKÇA DÜZENBAZ HAREKET' OLARAK TANIMLIYOR
TCMB, 29.06.2022 vadeli 131.00 milyar TL tutarlı repo ihalesi açtı
G. AFRİKA'DA TÜFE MAYIS'TA AYLIK % +0.7 (ÖNCEKİ:%+0.60)
G. AFRİKA'DA TÜFE MAYIS'TA YILLIK % +6.5 (ÖNCEKİ:%+5.9)
ECB/Elderson: Bankalar iklim gündemlerinde somut ilerleme kaydediyor
ECB/ELDERSON: BANKALARIN EN GEÇ 2024 SONUNA KADAR BEKLENTİLERİMİZLE TAMAMEN UYUM GÖSTEREBİLMESİ MAKUL
ECB/Elderson: Bireysel davalarda bunu mümkün kılamayacak bankaların argümanlarını dinlemeye açığız
Facebookta Paylaş