Forex Yorumu (İnfo Yatırım)

EURUSD
Geçtiğimiz haftada kademeli aşağı yönlü hareketlenmeler gerçekleştiren EURUSD paritesi haftayı 1.0407 seviyelerinden kapattı. Genel olarak baktığımızda Avrupa kanadında sıkılaşma adımlarına yönelik beklentiler oldukça artıyor. Çeşitli yetkillilerden de bu yönde açıklamalar takip ediliyor. Böylelikle genel beklenti bu yıl sona ermeden faiz oranlarının sıfır üzerine çıkabileceği yönünde ağırlık kazanmış durumda. İlk adımın ise 25 baz puanlık faiz artışı ile Temmuz ayında gerçekleşebileceği bekleniyor. Haftanın ilk işlem gününde ise cılız bir ekonomik veri akışı takip edilecek. Piyasalar Euro bölgesinde TSİ 12:00’da açıklanacak olan Ticaret Dengesi verisini takip edecek. ABD kanadında ise 15:30’da açıklanacak olan New York Empire State İmalat Endeksi verisi küresel bazda dolarda volatiliteyi bir miktar artırabilir. EURUSD paritesini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde 1.0461 - 1.0634 - 1.0752 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1.0339 - 1.0222 - 1.0095 seviyeleri destek noktaları olarak takip edilebilir.
USDTRY
Geçtiğimiz hafta kademeli yukarı yönlü hareketlenmeler gerçekleştiren USDTRY paritesi haftayı yaklaşık olarak 15.46 seviyelerinde kapattı. Yeni haftaya ise bu seviyelerin yakınlarında başlayan paritede piyasalar geçtiğimiz hafta ABD kanadından gelen enflasyon verisini takip etmişti. Gelen açıklamaya göre ABD’de Nisan ayında tüketici fiyatları beklentilerin üzerinde gerçekleşti. Buna göre yıllık bazda yüzde 8.3 gerçekleşen enflasyon ile birlikte yüksek seyrin devam ettiği görüldü. Bugün ise piyasalar yeni güne yurtiçinden gelecek olan ekonomik veriler ile başlayacak. İlk olarak 10:00’da Cari Hesap verisi izlenecek. Ardından 11:00’da Bütçe Dengesi ekonomik verisi TL varlıklarında volatilitenin artmasına neden olacaktır. Haftanın ilk işlem gününde USDTRY paritesini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde 15.58 - 15.75 - 16.00 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 15.25 - 15.00 - 14.75 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.
ALTIN
Geçen hafta 1881 seviyelerinden açılan ons altın, haftanın son gününü 1811 seviyelerinden kapatarak %3.5 üzerinde değer kayıpları ile haftayı kapatmıştı. Bu düşüşle ons altın üst üste dördüncü haftayı da düşüşle kapattı. Dolar endeksinin son on yılın en yüksek seviyesi olan 104.5 seviyelerinden fiyatlanması ve ABD tahvil piyasasındaki hareketlilik, ons altının bu hafta zayıflamasının en büyük nedenlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Rusya-Ukrayna savaşının yarattığı ekonomik krizle oluşan küresel enflasyon altında talebi yükseltse de Fed’in uyguladığı sıkılaşma politikası herhangi bir faiz getirisi olmayan değerli metaller üzerinde baskılar oluşmasına neden oluyor. Bu hafta 1809.15 fiyatından açılan ons altın sabah saatlerinde yatay seyrediyor ve bu hafta yönünü Fed yetkililerinden gelen açıklamalar ve uluslararası haber akışlarından alacaktır. Bugün ekonomik takvimde sakin bir gün yatırımcıları bekliyor. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde 1815 - 1830 - 1853 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1800 - 1778 - 1755 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.


 İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
 www.infoyatirim.com

                                  ***
                               Yasal Uyarı
 
  Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
ÇİN'DE ŞANGHAY BİLEŞİK ENDEKSİ %0.3 DÜŞÜŞLE 3073,75 PUANDAN KAPANDI
MART AYINDA İTHALAT BİRİM DEĞER ENDEKSİ YILLIK %+33.7 (ÖNCEKİ: +36.5%) - TÜİK
CARİ İŞLEMLER DENGESİ OCAK-MART DÖNEMİNDE -18.07 MİLYAR DOLAR
MART AYINDA İTHALAT MİKTAR ENDEKSİ YILLIK %-2.2 (ÖNCEKİ: +5.9%) - TÜİK
ÖDEMELER DENGESİNDE NET HATA VE NOKSAN MART AYINDA +1 MİLYAR 579 DOLAR
MART AYINDA MEVSİM VE TAKVİM ETKİLERİNDEN ARINDIRILMIŞ İHRACAT MİKTAR ENDEKSİ %-3.9 (ÖNCEKİ: +1.5%) - TÜİK
ÖDEMELER DENGESİNDE NET HATA VE NOKSAN OCAK-MART DÖNEMİNDE +83 MİLYON DOLAR
MART AYINDA MEVSİM VE TAKVİM ETKİLERİNDEN ARINDIRILMIŞ İTHALAT MİKTAR ENDEKSİ %-4.2 (ÖNCEKİ: -1.0%) - TÜİK
TCMB, ŞUBAT AYI CARİ DENGE RAKAMINI -5 MİLYAR 441 MİLYON DOLAR OLARAK REVİZE ETTİ (ÖNCEKİ: -5 MİLYAR 154 MİLYON DOLAR)
MART AYINDA DIŞ TİCARET HADDİ OLARAK GERÇEKLEŞTİ 75.3 (ÖNCEKİ: 76.3)
Facebookta Paylaş