EURUSD
Haftanın ilk işlem gününde Euro bölgesinden gelen Sanayi Üretimi verisi takip edildi. Avrupa İstatistik Ofisi’nin açıklamasına göre Euro bölgesinde sanayi üretimi Eylül’de bir önceki aya kıyasla yüzde 0.9 arttı. Veri tahminlerin bir miktar üzerinde gerçekleşti. Her ne kadar Eylül’de sanayi üretimi yükselse de, enerji krizi ve taleplerde yaşanan daralmalar önümüzdeki aylarda sanayi üretiminde gerilemeler yaşanmasına neden olabilir. Diğer yandan para politikası konusunda ECB yetkililerinden gelen açıklamalar yakından izleniyor. Son olarak ECB yönetim kurulu üyesi Panetta; bankanın faiz oranlarını yükseltmeye devam edebileceğini fakat ekonomik gerilemeyi derinleştirebilme riskine karşı bankanın aşırı sıkılaşmadan kaçınması gerektiğini belirtti. Panetta yönetim kurulundaki güvercin tarafta yer alıyor. Diğer yandan bir diğer yetkili Galhau; ABD’de enflasyonun olumlu sinyaller verdiğini, bu durumun küresel bazda enflasyon ile mücadele eden yetkililer için rahatlama yarattığını belirtti. Diğer yandan ABD kanadında FED’in ‘ikinci adamı’ Brainard; yakın zamanda daha düşük boyutta faiz artışlarına geçilmesi gerektiğini belirtti. Fakat bu açıklama ardından ‘daha yapılacak çok iş var’ açıklaması küresel piyasalarda dalgalanmalar yaşanmasına neden oldu. Yeni günde 13:00’da Almanya kanadından gelecek ZEW Ekonomik Hissiyat ve Euro bölgesinden gelecek olan GSYİH verileri izlenecek. EURUSD paritesini teknik olarak inceleyecek olursak 1.0364 - 1.0474 - 1.0581 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1.0198 - 0.9975 - 0.9726 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
USDTRY
Haftanın ikinci işlem gününe başlarken USDTRY paritesi yeni günde de 18.60 seviyelerinde fiyatlamalar gerçekleştiriyor. Son zamanlarda dar bantta fiyatlamalar yaşayan paritede 11:00’da yurtiçinden gelecek olan Bütçe Dengesi ekonomik verisi takip edilecek. Veri ile birlikte TL varlıklarında volatilite bir miktar artabilir. Dolar kanadına bakacak olursak TSİ 16:30’da ABD’den gelecek olan ÜFE verisi dolar endeksinde volatilitenin artmasına neden olacaktır. Dün FED kanadında Başkan Yrd. Brainard; yakın zamanda daha düşük boyutta faiz artışlarına geçilmesi gerektiği açıklamasında bulunurken, henüz yapılacak işlerinin çok olduğunu da sözlerine ekledi. USDTRY paritesini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 18.65 - 18.75 - 18.85 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Gevşemelerde ise 18.45 - 18.32 - 18.15 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.
ALTIN
Altın kanadında son günlerde ABD kanadından gelen enflasyon verisinin yankıları devam ediyor. Geçen hafta gelen veriye göre ABD’de enflasyon beklentilerin altında kalmış ve böylelikle FED’in agresif adımlarında ivmesinin azalabileceğine yönelik beklentiler artmıştı. Bununla birlikte FED Başkan Yrd. Brainard; yakın zamanda daha düşük boyutta faiz artışlarına geçilmesi gerektiğini ama daha yapılacak çok işin olduğunu belirtti. Bu açıklama da küresel bazda dalgalanmalar yaşanmasına neden oldu. Altının Kasım performansına baktığımızda ay başından bu yana yaklaşık olarak yüzde 9’a yakın değer kazanımı yaşandığı görülüyor. Yeni günde ise TSİ 16:30’da açıklanacak olan ÜFE verisi izlenecek. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1800 - 1830 - 1857 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Gevşemelerde ise 1755 - 1730 - 1705 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.
İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
www.infoyatirim.com
***
Yasal Uyarı
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.