Forex Bülteni (Ziraat Yatırım)

USD/TRY: Küresel piyasalarda yaşanan soluklanmanın ardından bu sabah risk iştahı tekrar baskı altında. Trump ve Biden'ın ilk televizyon münazarasından piyasaları hareketlendirebilecek net bir sonuç çıkmazken, ABD vadelilerdeki satış baskısının piyasalar üzerinde etkisi görülüyor. Paritelerde ise hafif Dolar lehine bir fiyatlama gözleniyor. Yurtdışındaki risk algısında bozulma işaretleri görülse de TL bu sabah pozitif ayrışıyor. TCMB ve BDDK kararlarının ardından bu sabah da TL mevduatta ve döviz alımlarında vergilerin indirildiğine yönelik haber akışı TL'yi destekliyor. Şu aşamada koordineli olarak atılan adımların TL üzerinde olumlu etki yapmaya devam edeceğini düşünüyoruz. Bu kapsamda, kurun 7,84 direncinin atlında kalarak önemli gözüken 7,76 desteğini kırabileceğini ve 7,69 seviyesine kadar düşüş kaydedebileceğini düşünüyoruz.
EUR/USD: Paritenin risk iştahındaki görüntüyle şekillendiğini izlerken, risk pozitif ortamda toparlanan kısa vadeli teknik göstergelerle birlikte paritenin takip ettiğimiz 1,1750 - 1,1770 bölgesini hedeflediğini izledik. Bu sabah ise risk iştahının tekrar baskılandığını izlerken, paritenin de hafif gerileme eğiliminde olduğunu gözlemliyoruz. Şu aşamada, risk algısındaki bozulma eğilimine bağlı olarak parite baskı altında kalabilir ve 1,1770 direncinin altında kalarak 1,17 desteğini kırmayı deneyebilir ki bu seviyenin kırılması durumunda 1,1660 hedef olabilir. Diğer yandan, olası yükselişlerde 1,1770 seviyesinin üzerinde 1,1810 yakın direnci hedef olabilir. Bugün ABD'de eylül ayı ADP özel sektör istihdam değişimi, eylül ayı Chicago PMI, bekleyen konut satışları ve ikinci çeyrek final büyüme verileri açıklanacak. Euro Bölgesi'nde ise TSİ 12'de eylül ayı öncü TÜFE verileri açıklanacak.
XAU/USD: Risk algısının bozulma eğiliminde olması ile Dolar tekrar taleple karşılaşırken, bu hafta toparlanma eğiliminde olan değerli madende geri çekilme gözlemliyoruz. Günün geri kalanında da risk iştahındaki bozulmanın devam edebileceğini ve Dolar'ın taleple karşılaşabileceğini düşünüyoruz. Bu kapsamda, değerli madenin 1.896 yakın direncinin altında kalarak düşüş eğiliminde olabileceğini öngörüyoruz ki 1.878 desteğinin altında 1.865 hedef olarak izlenebilir. Diğer yandan, olası yükselişlerde 1.896 direncinin geçilmesi durumunda 1.912 hedef olabilir.


Ziraat Yatırım Menkul Değerler
www.ziraatyatirim.com.tr

                                   ***
                               Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
İSPANYA'DA CARİ İŞLEMLER DENGESİ TEMMUZ'DA: +1.45 MYR EURO (ÖNCEKİ:+2.04 MYR)
G. AFRİKA'DA TÜFE AĞUSTOS'TA AYLIK % +0.20 YILLIK %+3.1
İSVİÇRE'DE YATIRIMCI GÜVEN GÖSTERGESİ EYLÜL'DE: 26.2 (ÖNCEKİ:45.6)
ALMANYA'NİN BADEN-WUERTTEMBERG EYALETİNDE TÜFE EYLÜL'DE YILLIK %-0.2 (ÖNCEKİ: %-0.4)
ALMANYA'NİN BADEN-WUERTTEMBERG EYALETİNDE TÜFE EYLÜL'DE AYLIK %+0.1 (ÖNCEKİ: %-0.5)
ALMANYA'DA TOPLAM İŞSİZ SAYISI EYLÜL'DE : 2.85 MLN
MERKEL : SALGININ SONUNDA DEĞİLİZ, KIŞ ZORLU ZAMAN OLACAK
MERKEL : BİR BAŞKA KARANTİNA OLMASINDAN SAKINMAK İÇİN HERŞEYİ YAPMAK İSTİYORUZ
FRANSA/MACRON: TÜRKİYE'NİN DAĞLIK KARABAĞ KONUSUNDAKİ AÇIKLAMALARI DÜŞÜNCESİZCE VE TEHLİKELİ
ECB/LAGARDE: MART AYINDAN BU YANA ALDIĞIMIZ ÖNLEMLER 2020-2022'DE ENFLASYONU KÜMÜLATİF OLARAK % 0,8, GSYH BÜYÜMESİNİ İSE % 1.3 ARTIRACAK
MERKEL: ÇİN İLE ADİL BİR TİCARET İSTİYORUZ
Facebookta Paylaş