Forex Bülteni (Ziraat Yatırım)

USD/TRY: Koronavirüs tablosunun kötüleşmeye devam etmesi ile pandeminin tekrar gündemin ilk sırasında yer alması risk iştahını baskılıyor. Ancak agresif fiyatlamalar gözlenmiyor. ABD on yıllık tahvilindeki 10 baz puanlık gerilemede dünkü enflasyon verisinin düşük gelmesinin de payı var. Şu aşamada koronavirüs ile ilgili kısa vadeli risklere karşın aşı ile ilgili gelişmeler risk alma iştahındaki azalmayı sınırlayabilir ki Gelişmekte Olan Ülke para birimleri yatay bir görüntü sergiliyorlar. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "ekonomideki yeni dönem" açıklamaları sonrası TL'de ise pozitif ayrışma sürüyor. Dolar / TL bu sabah 7,61'li seviyelere kadar geriledi. Şu aşamada yaşanan son gelişmeler oyun planını değiştirebilecek potansiyele sahip. Dolayısıyla, halihazırda ciddi iskontoya sahip TL varlıklarda yabancı ilgisiyle birlikte pozitif ayrışmanın devam edebileceğini düşünüyoruz. Dolar / TL de 7,76 seviyesinin altında kalarak tekrar 7,55 desteğine kadar geri çekilebilir. Sonraki destek ise 7,51 seviyesinde. Yurtiçinde bu sabah açıklanan eylül ayı sanayi üretimi verisi yıllık olarak %8,1 oranında artış kaydetti. Beklenti %7,5 idi. Yurtiçinde ayrıca TSİ 14.30'da TCMB kasım ayı Beklenti Anketi takip edilecekken, ABD tarafında TSİ 16.30'da ekim ayına ilişkin ÜFE verileri izlenecek. ABD'de bugün ayrıca TSİ 18'de kasım ayına ilişkin Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi öncü verisi takip edilecek.
 
EUR/USD: Dün ABD'de açıklanan enflasyon beklentilerin hafif altında kalırken, yıllık bazda çekirdek TÜFE'nin ekimde %1,8 seviyesine yükselmesi beklenirken, %1,6 seviyesine geriledi. Diğer yandan, Avrupa tarafında da veriler beklentileri karşılayamazken, hem Avrupa'da hem de ABD'de koronavirüs tablosu kötüleşmeye devam ediyor. Merkez bankalarından güvercin açıklamaların da gelmeye devam ettiği ortamda parite bant 1,1770 - 1,1850 arasında hareketi yapabilir. Bu seviyelerin dışında aşağıda 1,1730 desteği, yukarıda ise 1,1890 direnci izlenebilir.
 
XAU/USD: Aşı haberleri ile sert satış kaydeden değerli madende koronavirüs vaka sayısının artması altının yatay seyretmesine olanak verdiği söylenebilir. Ancak aşı ile ilgili gelişmeler değerli maden üzerinde etkisini göstermeye devam edebilir ve olası tepki yükselişleri sınırlı kalabilir. Bu kapsamda da değerli madenin 1.888 direncinin altında kalabileceğini öngörüyoruz. Aksi durumda 1.900 tepki gelebilecek ana direnç olarak izlenebilir. Diğer yandan, olası düşüşlerde 1.865 seviyesinin altında 1.850 destek olarak izlenebilir


Ziraat Yatırım Menkul Değerler
www.ziraatyatirim.com.tr

                                   ***
                               Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
EYLÜL AYINDA PERAKENDE CİRO AYLIK % 3,4 ARTTI (ÖNCEKİ AY: +1.9%) - TÜİK
SANAYİ, İNŞAAT, TİCARET VE HİZMET SEKTÖRLERİ TOPLAMINDA CİRO ENDEKSİ EYLÜL AYINDA YILLIK +26,2% (ÖNCEKİ: +23.5%) - TÜİK
SANAYİ, İNŞAAT, TİCARET VE HİZMET SEKTÖRLERİ TOPLAMINDA CİRO ENDEKSİ EYLÜL AYINDA AYLIK +3,4 % (ÖNCEKİ: +3.0%) - TÜİK
SANAYİ ÜRETİMİ EYLÜL AYINDA YILLIK +8.1 % (ÖNCEKİ: +10.4%)
SANAYİ ÜRETİMİ EYLÜL AYINDA AYLIK +1.7% (ÖNCEKİ: +3.4%)
EYLÜL AYINDA PERAKENDE SATIŞ HACMİ YILLIK % %7,8 ARTTI (ÖNCEKİ AY: +5.8%) - TÜİK
EYLÜL AYINDA PERAKENDE SATIŞ HACMİ AYLIK % 2,8 ARTTI(ÖNCEKİ AY: +1.4%) - TÜİK
EYLÜL AYINDA PERAKENDE CİRO YILLIK % 20,7 ARTTI (ÖNCEKİ AY: +18.2%) - TÜİK
Facebookta Paylaş