Forex Bülteni (Ziraat Yatırım)

USD/TRY: Ticaret gelişmeleriyle ilgili olumsuz haber akışı ve ABD'den beklentilerin altında kalan ISM imalat verisinin ardından dün risk iştahının bozulduğunu gözlemledik. Dolar ise küresel çapta değer kaybetti. Bu sabaha baktığımızda ise piyasalarda hafif de olsa toparlanma eğilimi gözlemiyoruz. Bu hafta ABD'de tarım dışı başta olmak üzere önemli veriler takip edilecekken söz konusu verinin etkisi sınırlı kalabilir. Halihazırda ABD'de tüketim ile ilgili veriler iyi geliyor. Ticaret gelişimleri tarafında ise, ticari partnerlere yönelik yeni tarifelerin gündeme gelmesi olası ABD - Çin anlaşmasıyla ilgili beklentileri bir miktar azaltabilir. Dolayısıyla, bu gelişme risk iştahında en azından olası bir toparlanmayı sınırlayabilir. Diğer yandan, güçlenemeyen Ons Altın'daki hareket ise risk iştahındaki olası baskının derinleşmeyebileceğini gösteriyor. ABD on yıllık tahvil faizi de hafif yükselirken, Yen değer kaybediyor. Özetle Dolar, dünkü değer kaybını bir miktar telafi etmek isteyebilir. Yurtiçinde ise sabah 10'da açıklanan kasım ayı enflasyonu verisinin Dolar / TL üzerinde sınırlı etki yaptığını gözlemliyoruz. Kasım ayında TÜFE aylık %0,38 oranında artış kaydetti. Beklenti %0,75 idi. Böylece yıllık enflasyon %10,56 olarak gerçekleşti. Önceki %8,55 idi. Günün geri kalanında kurun 5,75 civarında bant hareketi yapabileceği görüşümüzü koruyoruz.

 

EUR/USD: ABD'den beklentilerin altında gelen ISM imalatının diğer yandan Avrupa'da ise kısmen iyi gelen verilerin parite üzerinde etkili olduğu gözlemledik. Dün %0,5 oranında yükseliş kaydeden parite günü 1,1075 seviyesinden kapattı. Bu hafta ABD'de tarım dışı başta olmak üzere önemli veriler takip edilecekken, söz konusu verinin etkisi sınırlı kalabilir. Halihazırda ABD'de tüketim ile ilgili veriler iyi geliyor. Bu kapsamda, dün değer kaybeden Dolar bugün bir miktar toparlanma eğilimi gösterebilir ve paritede 1,11 seviyesinin altında kalabilir. Olası düşüşlerde ise 1,1040 seviyesinden tepki görülebilir. Diğer yandan, paritenin 1,11 seviyesini aşması durumunda 1,1150 seviyesine kadar ivmelenme görülebilir.

 

XAU/USD: Dün zayıflayan risk iştahıyla beraber değerli maden taleple karşılaşsa da, bir önceki kapanışın hafif altında günü kapattı. ABD'de önemli verilerin takip edileceği haftada, ABD on yıllık tahvil faizi tekrar %1,84'lere yükselirken değerli maden 1.466 direncinin altında kalabilir. Aksi durumda, bu seviyenin kırılması durumunda 1.474 hedef olabilir. Öte yandan, ticaret gelişmeleri ile ilgili olumsuz haber akışı (Trump'ın Brezilya ve Arjantin'den ithal edilen çelik ve alüminyumda tarifelerin uygulamaya alındığını belirtmesi ile 2,4 milyar dolarlık Fransa ürününe ek vergi teklifi) değerli madeni bir miktar destekleyebilir. Bu kapsamda, olası geri çekilmelerde 1.455 seviyesinden tepki görülebilir. Özetle, Ons Altın'da bugün 1.455 - 1.466 aralığında dalgalanma görülebilir.



Ziraat Yatırım Menkul Değerler
www.ziraatyatirim.com.tr

                                   ***
                               Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
İSVİÇRE'DE TÜFE KASIM'DA AYLIK %-0.1 YILLIK %-0.1
FRANSA MALİYE BAKANI: AVRUPA BİRLİĞİ, ABD'NİN SON TARİFE TEHDİDİNE GÜÇLÜ ŞEKİLDE CEVAP VERMEYE HAZIR
MOODY'S: İNGİLTERE BANKACILIK GÖRÜNÜMÜNÜ DURAĞANDAN NEGATİFE DÜŞÜRDÜ
FRANSA MALİYE BAKANI: ABD'NİN FRANSIZ ÜRÜNLERİNE SON TARİFE TEHDİDİ KABUL EDİLEMEZ
(B) İŞLENMEMİŞ GIDA ÜRÜNLERİ, ENERJİ, ALKOLLÜ İÇKİLER VE TÜTÜN İLE ALTIN HARİÇ TÜFE; AYLIK +0.59%, YILLIK +9.90%
(C) ENERJİ, GIDA VE ALKOLSÜZ İÇECEKLER, ALKOLLÜ İÇKİLER İLE TÜTÜN ÜRÜNLERİ VE ALTIN HARİÇ TÜFE; AYLIK +0.51%, YILLIK +9.25%
(D) İŞLENMEMİŞ GIDA, ALKOLLÜ İÇECEKLER VE TÜTÜN ÜRÜNLERİ HARİÇ TÜFE; AYLIK +0.54%, YILLIK +9.72%
Facebookta Paylaş