Forex Bülteni (Ziraat Yatırım)

USD/TRY: Çin imalat PMI'nın iyi gelmesiyle küresel piyasalar olumlu risk iştahıyla haftaya başlıyorlar. Öte yandan, ticaret görüşmelerinde ilk faz anlaşma ihtimali de sürerken, daha geniş kapsamlı bir anlaşma da bir taraftan gündemde kalmaya devam ediyor. Bu kapsamda, yoğun geçecek haftada bugün küresel piyasalar iyimser tarafta kalabilir. Fiyatlamalara baktığımızda, Dolar endeksi dirençli durmaya devam ediyor. Dolar'daki görüntüyle beraber Gelişmekte Olan Ülke para birimleri, olumlu risk iştahına rağmen güçlenemiyorlar. Tarım dışı istihdam verisi dışında, önemli verilerin izleneceği bu haftada, ABD'de son dönemde iyi gelen verilerin devamı bekleniyor. Bu kapsamda, Dolar gücünü korumaya devam edebilir. Gelişmekte Olan Ülke para birimleri ise yatay bir görüntü sergileyebilirler. Cuma günü 5,75'den kapatan Dolar / TL de, haftanın ilk işlem gününde söz konusu kapanışın etrafında bant hareketi yapabilir. Yurtiçindeki veri akışına baktığımızda, TSİ 10'da kasım ayına ilişkin imalat sektörü PMI ve yılın üçüncü çeyreğine ilişkin GSYH büyüme verisi takip edildi. Yıllık olarak Türkiye ekonomisi üçüncü çeyrekte %0,9 oranında büyürken (beklenti %1), PMI 49,5 seviyesinde gerçekleşti. Önceki 49 idi. Yarın ise kasım ayına ait enflasyon verisi öne çıkıyor. Perşembe günü de Merkez Bankası'nın 2020 yılına ilişkin Para ve Kur Politikası Raporu açıklanacak. Ek olarak, NATO Zirvesi, OPEC toplantısı bu hafta yakından takip edilecek gelişmeler arasında yer alıyor.

Ziraat Yatırım Menkul Değerler
www.ziraatyatirim.com.tr

                                   ***
                               Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
RUSYA MERKEZ BANKASI BAŞKANI : MEVCUT TÜKETİCİ KREDİ BÜYÜMESİNDEN RİSK GÖRÜNMÜYOR
3.ÇEYREKTE HANEHALKI NİHAİ TÜKETİM HARCAMALARI %1,5 ARTTI - TÜİK
3.ÇEYREKTE MAL VE HİZMET İHRACATI %5,1 MAL VE HİZMET İTHALATI İSE %7,6 ARTTI- TÜİK
3.ÇEYREKTE İŞGÜCÜ ÖDEMELERİ %19,8 ARTTI- TÜİK
Merkez Bankası'nca açıklanan rezerv verilerine göre bugün piyasa 854,0 milyon TL artıda
Merkez Bankası'nca açıklanan verilere göre bankaların serbest depoları toplamı 15258,1 milyon TL
TÜRKİYE İMALAT SANAYİ SATIN ALMA YÖNETİCİLERİ ENDEKSİ KASIM AYINDA:49.5 (EKİM: 49.0)
GSYH 3.ÇEYREKTE ZİNCİRLENMİŞ HACİM ENDEKSİ OLARAK YILLIK +0.9% (ÖNCEKİ: -1.5%)- TÜİK
TAKVİM ETKİSİNDEN ARINDIRILMIŞ GSYH ZİNCİRLENMİŞ HACİM ENDEKSİ, 3.ÇEYREKTE YILLIK +0.6% (ÖNCEKİ: -1.4%)
BLOOMBERG HT TÜKETİCİ GÜVEN ENDEKSİ KASIM'DA %6,07 ARTIŞLA 86,57 OLDU
MEVSİM VE TAKVİM ETKİLERİNDEN ARINDIRILMIŞ GSYH ZİNCİRLENMİŞ HACİM ENDEKSİ, BİR ÖNCEKİ ÇEYREĞE GÖRE +0.4% (ÖNCEKİ: +1.2%)
Facebookta Paylaş