Finceptor, Keiretsu Forum Türkiye melek yatırımcıları tarafından 3,5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Kuruluştan yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:

Merkeziyetsiz finans (DeFi) protokolü olup, Web3 projelerinin likidite ve sermaye finansmanı organize edebileceği bir platform olan Finceptor, Keiretsu Forum Türkiye melek yatırımcıları tarafından 3,5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı.
Finceptor Web3 sermaye ve likidite finansman platformu olup, Web3 protokollerinin token arzı öncesi, token arz ve token arz sonrası aşamalarda finansmana erişmesini sağlıyor. Bireysel yatırımcılar 1 dolardan başlayan ve sermaye korumalı yatırım modelleri ile Web3 proje tokenlarına ICO öncesi, ICO aşaması ve ICO sonrasında OTC gibi yollar ile bu projelere yatırım yapabiliyor.

Finceptor Kurucu Ortakları Can Kocagil, Arman Vural Budunoğlu, Güneş Serel, Ege Kafalı ve Emre Dönmez, girişimlerini 1 yılda geliştirdiklerini belirterek, “50 binin üzerinde Web3 yatırımcı topluluğumuz ve 5 binden fazla KYC'li kullanıcımız var. Polygon'un Hypernest DeFi hızlandırma programından mezun olan Finceptor, aynı zamanda Web3 dünyasının önemli isimlerinden Brinc ve Türkiye'deki önemli bankalar Yapı Kredi ve Neohub tarafından destekleniyor. ICO öncesi ve sonrasındaki aşamalarda likidite finansmanı sağlayan finansal ürünler sunarak fonlanan Web3 projelerinin DeFi dünyasında daha derin ve verimli marketlere sahip olmasını sağlayarak, yeni kullanıcılar ve trader'lar çekebilmesini sağlıyoruz. Aynı zamanda yatırımcı koruma modellerimiz, yatırım ön koşullarının esnekliği, regülasyona uyumlu altyapımız ve proje seçimi alanında ince elenip sık dokunması ile rakiplerimizden ayrışıyoruz.” dedi.
Hedef ve planlarından da bahseden şirketin CEO’su Can Kocagil “Keiretsu Forum Türkiye melek yatırımcıları tarafından 3,5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldık. Hedefimiz; Türkiye ve Asya'daki en büyük Web3 yatırımcı topluluklardan biri haline gelmek. Web2 ve CeFi yatırımcılarına yeni bir varlık sınıfı ve yatırım modeli tanıtarak geleceğin Web3 dünyasının bir parçası olmalarını istiyoruz. Aynı şekilde topluluğu ön plana çıkaran yeni fonlanma ve finansman modelleri ile geleceğin Web3 projelerinin sadece kurumsal sermayelere bağımlı kalmadan, geleceğin finansman yöntemleri ile fonlanabilmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.
Keiretsu Forum Türkiye: Keiretsu Forum, 4 kıtada 53 şubesi ve 3.500’ün üzerinde akredite - lisanslı yatırımcı üyesi ile dünyanın en büyük melek yatırımcı ağıdır. Teknoloji, tüketim malları, internet, sağlık, enerji, gayrimenkul vb. yüksek büyüme gösteren çeşitli sektörlerdeki 1500'ü aşkın girişimci şirkete, $950 milyon üzerinde melek yatırım gerçekleştirilmesine aracılık etmiştir. Türkiye’de 100’den fazla melek yatırımcısı, 20’den fazla kurumsal üyesi, 85 girişime 140 milyon TL gerçekleştirdiği yatırım ile Türkiye’nin en büyük ve en güçlü melek yatırımcı ağı olmayı başarmıştır. Keiretsu Forum, iş dünyasının önde gelen isimlerinden, özel sermaye yatırımcılarından, risk sermayedarlarından ve kolektif/kurumsal yatırımcılardan oluşan dünyanın lider yatırımcı topluluğudur. Keiretsu Forum kaliteli bir girişim yaratmak için gerekli olan sermaye, yetenek, teknoloji ve kaynaklara erişimi kolaylaştırmak için girişim sermayedarları, üniversiteler ve diğer partner kuruluşlar ile iş birliği içerisinde çalışır.



Diğer Haberler
BOJ/Ueda: Döviz kuru piyasasındaki dalgalanma bugünkü önlemlerin hedefine dahil edildi
BOJ/Ueda: Kur hedefimiz yok
BOJ/Ueda: ABD ekonomisi beklenmedik şekilde sağlam fakat Mart ayında görülen mali karmaşa riskleri var
BOJ/Ueda: 2023 mali yılındaki fiyat görünümündeki zıplama enflasyon hedefinin elde edilmesine doğru bir miktar ilerleme olduğu anlamına geliyor
BOJ/Ueda: ABD ekonomisi için beklentilerin artması yumuşak iniş elde edecek
Japonya/Matsuno: BOJ'un makul para politikası yönetimini ileri taşımasını bekliyoruz
BOJ/Ueda: Aralık'tan Ocak'a kadar olanlar, halihazırda görünür olan risklere yönelik cevap verme çabalarının yan etkilerinin aşırı gelişmesiydi
Facebookta Paylaş