Kuruluştan yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:
Yenilenebilir enerji, elektrikli araçlar ve şarj altyapısı, akıllı şebeke, depolama teknolojileri, nesnelerin interneti, yapay zekâ ve akıllı şehirler konularına odaklanan EUROGIA, 1 Temmuz 2021 itibarıyla yeni dönemine başlamış olacak. Topluluk, bu odak alanları için geliştirilen proje önerilerini değerlendirerek standartlarını yakalayan en iyi projelere uygunluk vermeye devam ediyor. Aynı zamanda projelerin fonlanması konusunda yerel fon kaynakları ile iletişim kurularak fonlanan projelerin takip ve değerlendirmesini gerçekleştiriyor.
Enerjisa Enerji CEO'su Murat Pınar'ın başkanlığını yaptığı topluluğun 'Eurogia 2030 Teknoloji Yol Haritası' kapsamında 2025'e kadar öngördüğü strateji, EUREKA tarafından onaylandı.
Çevre Dostu Teknolojiler Desteklenecek
Küresel enerji trendleri olan Dekarbonizasyon, Desentralizasyon (Ademi merkeziyetçilik), Dijitalizasyon, Demokratizasyon ve Deregülasyon başlıkları ışığında şekillendirilen yol haritasının en önemli önceliklerinden biri enerji sistemlerinin karbon ayak izinin azaltılması olacak. Pazar oluşumunda kullanılabilecek inovasyonların çerçevesinin çizildiği yol haritası kapsamındaki yeni teknolojileri içeren projeler desteklenecek.
Küresel Trendler Işığında Geleceğin Enerji Dünyasına Yatırım Yapıyoruz
EUROGIA Başkanı Murat Pınar, açıklanan yol haritasıyla ilgili olarak, "EUROGIA, Avrupa Birliği'nin geleceğinin enerji anlayışını oluşturma ve kurgulama konularında hem yeşil enerji kullanımı hem de akıllı şebekelerinin akıllı şehirlerdeki kurgusu alanında Ar-Ge çalışmalarının başını çekiyor. Bu anlamda, son 3 yıldır yoğun bir şekilde içinde bulduğumuz bu faaliyetleri bir yol haritası çatısı altında kurgulayarak, '2030 Yol Haritası' başlığı altında topladık. Önümüzdeki 5 yıldaki hedefimiz 5D olarak adlandırılan küresel trendleri odağına alan projeleri desteklemek olacak. Bu da daha akıllı ve daha yeşil bir gelecek için çalışmak anlamına geliyor. Tüm bu çalışmalara büyük emek veren EUROGIA Genel Müdürü Sinem Altuncu, Teknik Komite Başkanı Pierre Besse ve Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür ederim. Biz aynı zamanda Enerjisa Enerji olarak da bu vizyonu paylaşıyoruz ve sürdürülebilirlik ile teknoloji odağındaki yatırımlarımıza hızla devam ediyoruz. Bu anlamda, Başkent EDAŞ, Toroslar EDAŞ ve AYEDAŞ bölgelerimizde sürdürdüğümüz AR-GE ve inovasyon çalışmalarımızla ülkemizin ve sektörümüzün gelişimine katkı sağlamaya devam edeceğiz." dedi.
EUROGIA Hakkında
Uluslararası Şirketlerin 'Düşük Karbonlu Enerji Teknolojileri' geliştirme konusundaki iş birliklerini destekleyen EUROGIA, mevcut teknolojilerin yaygınlaştırılmasının sağlanması ve inovatif teknolojik çözümlerin geliştirilmesi konusunda çalışmalarda bulunuyor.
Avrupa Birliği ülkeleri başta olmak üzere 40 ülkenin kamusal olarak fonladığı ve hükümetler arası düzeyde kabul edilmiş uluslararası bir organizasyon olan EUROGIA, çalışmalarını KOBİ, kamu araştırma merkezleri, üniversiteler ve uluslararası şirketlerden oluşan paydaşları ile gerçekleştiriyor. Türkiye 2013 yılından bu yana EUROGIA'ye en fazla proje sunan ülke konumunda.
EUROGIA Topluluğu'nun odağında, çeşitli temiz enerji kaynakları geliştirmek, tüm tüketici ve endüstri uygulamalarında enerji verimliliğini geliştirmek, dünyanın büyüyen enerji ihtiyacını yenilenebilir kaynaklardan sağlamak ve teknoloji ile toplum arasındaki etkileşimde sürdürülebilir ve etkili bir enerji sistemi oluşturmak gibi Ar-Ge projeleri yer alıyor