Ekonomik Güven Endeksi analizi (Bizim Menkul)

TÜİK’in aylık olarak yayımladığı, mevsim etkilerinden arındırılmış Ekonomik Güven Endeksi, Şubat ayında bir önceki aya göre %0,5, önceki yılın aynı ayına göre %22,8 artış göstererek 97,5 olarak gerçekleşti.

Mevsim etkilerinden arındırılmış Tüketici Güven Endeksi, Şubat ayında bir önceki aya kıyasla %2,7, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre %0,9 düşüş göstererek 57,3 olarak gerçekleşti.

Mevsim etkilerinden arındırılmış Hizmet Sektörü Güven Endeksi, Şubat ayında bir önceki aya kıyasla %3,4, bir önceki yılın aynı ayına göre %23,9 artışla 98,5 oldu.

Reel Kesim Güven Endeksi, Şubat ayında, bir önceki aya göre %0,3, bir önceki yılın aynı ayına göre %10,1 artarak 106,7 seviyesinde gerçekleşmiştir.

Ekonomik Güven Endeksi’ndeki değişim ile çeşitli ekonomik veriler arasında yaptığımız korelasyon analizine göre EGE ve Dolar/TL’deki değişim negatif yönlü 0,62 korelasyon katsayısı ile en anlamlı doğrusal ilişkiye sahiptir. Dolar kurundaki değişimlerle ekonomiye olan güven ters yönlü hareket etmektedir. İncelemeye konu olan diğer bağımsız değişkenlerin birbirleri ile olan korelasyon katsayıları incelendiğinde en yüksek korelasyon katsayısının pozitif yönlü 0,80 ile dolar kuru ve CDS Primi arasında olduğu görülmektedir.

 BMD Araştırma
 Bizim Menkul Değerler A.Ş.
 bmd.com.tr
 
                                  ***
                               Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
BANKACILIK SEKTÖRÜ TİCARİ VE DİĞER KREDİLERİ 2 TRİLYON 112,9 MİLYAR TL (ÖNCEKİ HAFTA: 2 TRİLYON 100,1 MİLYAR, YILBAŞI: 2 TRİLYON 72,2 MİLYAR TL)-BDDK
BANKACILIK SEKTÖRÜ BİREYSEL KREDİ KARTLARI 115,0 MİLYAR TL (ÖNCEKİ HAFTA: 118,2, YILBAŞI: 115,4 MİLYAR TL)-BDDK
BANKACILIK SEKTÖRÜ TAKİPTEKİ ALACAKLARI 152,3 MİLYAR TL (ÖNCEKİ HAFTA: 152,3 MİLYAR TL YILBAŞI: 148,5 MİLYAR TL)-BDDK
BANKACILIK SEKTÖRÜ TÜKETİCİ KREDİLERİ VE BİREYSEL KREDİ KARTLARI 606,6 MİLYAR TL (ÖNCEKİ HAFTA: 607,2 YILBAŞI: 580,1 MİLYAR TL)-BDDK
BANKACILIK SEKTÖRÜ TOPLAM KREDİLERİ 21 ŞUBAT'TA 2 TRİLYON 719 MİLYAR TL (ÖNCEKİ HAFTA: 2 TRİLYON 707,2 MİLYAR, YILBAŞI: 2 TRİLYON 652,3 MİLYAR TL)-BDDK
BANKACILIK SİSTEMİ MEVDUATI 2 TRİLYON 653,77 MİLYAR TL (ÖNCEKİ HAFTA: 2 TRİLYON 650,5 MİLYAR, YILBAŞI: 2 TRİLYON 569,9 MİLYAR TL)-BDDK
BOE/CUNLİFFE: EĞER BİR ŞOK OLURSA, POLİTİKA ALANINI HIZLICA BİR LİKİDİTE TUZAĞINDAN KAÇINMAYA YÖNELİK KULLANMALIYIZ
BOE/CUNLİFFE: DEĞİŞEN PARA POLİTİKASI ÇERÇEVESİ KONUSUNDA İHTİYATLI OLUNMALI
BOE/CUNLİFFE: REEL FAİZ ORANI TRENDİ 0 İLA 100 BAZ PUAN ARASINDA
BOE/CUNLİFFE:GELİŞMİŞ ÜLKELERDE VERİMLİLİK KONUSUNDA UZUN VADELİ KÖTÜMSERLİK VAR
BOE/CUNLİFFE: İNGİLTERE FİRMALARININ MARJ VE KARLILIĞINDA BİR GERİLEME İVMESİ GÖREBİLİRİZ
BOE/CUNLİFFE: İNGİLTERE, YEREL MALİYET BASKILARINA RAĞMEN, ZAYIF YEREL ENFLASYONA SAHİP
Facebookta Paylaş