EİB ?Belediye Başkanlarına Projelerinizde Türk Doğaltaşı Kullanın Çağrısında Bulundu

Kuruluştan konuya ilişkin yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:

Türkiye’de çıkan doğaltaşlar, Kabe’den Beyaz Saray’a, dünyanın en büyük havaalanlarından ünlülerin malikanelerine dünyanın en prestijli yapılarını süslerken, Türkiye’de kamu binalarında ithal granit kullanılması Türk doğaltaş sektörünü harekete geçirdi.

Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde seçilen Belediye Başkanlarına, “Projelerinizde Türk doğaltaşı kullanın, müteahhitlere Türk doğaltaşı kullanmalarını şart koşun” çağrısında bulundu.

Gazeteci Serap Dikmen Ahmetoğlu’nun TV35 Televizyonu’nda hazırlayıp sunduğu, Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi Başkanı Murat Demircan’ın sürekli stüdyo konuğu olduğu “Reel Ekonomi Programı”na konuk olan EMİB Başkanı Kaya, “Dünya'nın her tarafında örneğin İspanya'da, İtalya'da, İsrail'de kamu binalarında, havaalanlarında, mahalli idarelerin prestijli yapılarında o yörelerin doğaltaşları kullanılıyor, Türkiye'de mermerin başkenti konumundaki Afyon'da yapılan Devlet Hastanesinde ise ithal taş kullanıldı. Yeni seçilen Belediye Başkanlarından beklentimiz yeni projelerinde Türk doğaltaşı kullanılmasını şart koşmaları. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilen Sayın Tunç Soyer'i ziyaret ederek hem hayırlı olsun diyeceğiz, hem de sektörümüzün talebini paylaşacağız. Sayın Soyer'in bu konuda Türkiye'deki tüm belediye başkanlarına örnek olmasını diliyoruz" şeklinde konuştu.

Marble Fuarı’nda 30 bin ton taş sattık

Doğaltaş sektörünün Mart ayında katıldığı Xiamen ve Marble Doğaltaş Fuarlarından beklentilerinin üzerinde ihracat bağlantılarıyla döndüğünü de dile getiren Kaya, Xiamen Fuarı’ndan yüzde 70’in üzerinde memnuniyetle ayrıldıklarını, İzmir Marble Fuarı’nda ise; bin 800 adet blok mermer sergilediklerini ve bu blokların yüzde 90’dan fazlasını sattıklarını, bu taşların miktar olarak 30 bin ton’a ulaştığını, 2019 yılında 2 milyar dolar ihracat hedeflediklerini sözlerine ekledi.



Diğer Haberler
ALMAN EKONOMİ BAKANI : 2018'İN 2. YARISINDA GÖRDÜĞÜMÜZ EKONOMİDEKİ YAVAŞLAMA, BU YIL BOYUNCA KADEMELİ OLARAK AŞILACAK
FAO'NUN DÜNYA BUĞDAY STOK TAHMİNİ 267 MİLYON TON (ÖNCEKİ TAHMİN: 264.7 MİLYON TON)
FAO'NUN DÜNYA PİRİNÇ ÜRETİM TAHMİNİ 516,4 MİLYON TON (ÖNCEKİ TAHMİN: 514.9 MİLYON TON)
FAO'NUN DÜNYA PİRİNÇ STOK TAHMİNİ 181.5 MİLYON TON (ÖNCEKİ TAHMİN: 177.6 MİLYON TON)
FAO GLOBAL ŞEKER FİYATLARI ENDEKSİ MART AYINDA:180.4 (ŞUBAT : 184)
FAO GLOBAL GIDA FİYAT ENDEKSİ MART AYINDA: 167 (ŞUBAT : 167.5 )
FAO GLOBAL TAHIL FİYATLARI ENDEKSİ MART AYINDA: 164.8 (ŞUBAT : 169 )
Facebookta Paylaş