Nasıl Bir Ekonomi (NBE) gazetesinde yayınlanan habere göre; Deprem nedeniyle bölgedeki bazı demiryolu hatlarında meydana gelen hasar, ihracat lojistiğini aksattı. Sıkıntıdan, en fazla maden ihracatçılarının etkilendiği bildiriliyor. İhracat yükünü limana indiremeyen işletmeler, yurt dışında iş kaybetmeye başladı. Kapıdere-Gölbaşı arasındaki tünelin çökmesi sonucu demiryolu taşımaları alternatif güzergah olarak Malatya civarındaki Tohma Köprüsü’nü kullanıyor. Ancak bu köprü de hasar nedeniyle yüzde 50 kapasiteyle çalışıyor. Günlük üç bin tona yakın yükün geçtiği köprüden, deprem sonrası bin 500 ton yük geçişine izin veriliyor. Bazı şirketlerin, armatöre ceza ödememek için yurt dışı siparişlerini iptal ettiği de gelen haberler arasında. Sektör temsilcileri, onarım çalışmalarına hız verilmesi çağrısında bulundu.
Demiryolu taşımacılığında deprem sonrası bazı önemli hatlarda meydana gelen hasar, maden ihracatını büyük sekteye uğrattı. Demiryolu firmaları, madencilerin limana indirmek istediği ihracat yükünün yarısını bile taşıyamıyor. Yurt dışı siparişlerinde iptallerin başladığı belirtiliyor.
Deprem felaketi nedeniyle bazı demiryolu hatlarında meydana gelen hasar, lojistikçiyi ve ihracatçıyı büyük sıkıntıya soktu. Lojistikçiler gelen taşıma taleplerini karşılamakta büyük sıkıntı yaşarken, ihracat tarafında ise en büyük darbeyi madenciler aldı. Doğu’daki maden ocakları, ihracat yükünü limana indirmediği için yurt dışında iş kaybetmeye başladı. Konuyla ilgili EKONOMİ gazetesine konuşan Demiryolu Taşımacılığı Derneği (DTD) Başkanı Onur Küçükakdere, ihracatta daha büyük kayıplar yaşanmaması için yollardaki onarım çalışmalarına hız verilmesi çağrısında bulundu.