Çin, hastalıkların neden olduğu yoksulluğu gidermek için Cuma günü yeni bir program başlattı. Yoksulluğun Azaltılması ve Kalkınma Grubu Başkanlığı'ndan Xia Gengsheng'in açıklamalarına göre Şubat ayına kadar sürecek olan program kapsamında göçmen işçilerinin evlerine döndükleri hasat sonu döneminden ve Bahar Şenliği tatilinden yararlanılarak kaç tane yoksul kişinin hastalık geçirdiği tespit edilecek ve yeni politika sayesinde bu veriler güncel tutulacak. Xia, 2016 yılı sonunda, Çin’deki 10 eyalette düşük gelirli sakinlerin yüzde 50'den fazlasının hastalık nedeniyle daha da yoksullaştığını belirtti. Bu nedenle hastalıklarla mücadele büyük önem taşıyor.
Çin, 2020 yılına kadar kırsal alanlardaki tüm yurttaşlarını kişi başına yıllık 2.300 yuan (348 ABD doları) olan yoksulluk sınırının üstüne çıkartmayı hedefliyor. Böylece Çin kırsal yoksulluk problemini kalıcı olarak çözmüş olacak. Hastalıklardan muzdarip olan kırsal yoksullara yardım için Çin devleti güçlü bir çaba içinde bulunuyor. Geçen yıldan bu yana ciddi veya kronik hastalıkları olan 4.2 milyondan fazla yoksul hasta tedavi altına alındı. Aile hekimliği sistemi, yoksulluk sınırının altında yaşayanların yaklaşık yüzde 80'ini içerecek şekilde genişletildi. Bunun yanında ülkedeki en iyi hastanelerden 900 tanesi yoksul bölgelerdeki 1.000'den fazla hastaneye doktor gönderdi ve uzaktan sağlık hizmeti ağı geliştirdi.
Çin uyguladığı bu yoksullukla mücadele politikaları ile 2020 yılına kadar yoksulluk sorununu ortadan kaldırmak istiyor. Çin’in bu çabaları “2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nin” gerçekleştirilmesi konusunda tüm ülkelere ilham ve umut veriyor. New York’taki Birleşmiş Milletler Genel Merkezinde 25-27 Eylül 2015 tarihinde gerçekleştirilen BM Sürdürülebilir Kalkınma Zirvesinde 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri 193 ülkenin imzası ile kabul edilmişti.17 küresel hedeften birincisi ise “her tür yoksulluğu, nerede olursa olsun sona erdirmek” olarak tanımlanmıştı.
-Çin Uluslararası Radyosu -