Çin Futbol Federasyonu, kulüplerin ve futbolcuların gelirleri ve sponsorluklarla ilgili önemli kararlar aldı. Yeni uygulamaya göre futbol kulübünün adında, herhangi bir hissedarın, hissedarla ilişkili tarafın veya kulübün gerçek kontrolörünün adını, ticaret unvanını veya marka adını içermeyeceğini ve benzer Çince karakterler veya ifadeler kullanılamayacak.
Federasyon ayrıca Çin Süper Ligi’nin ilk takımındaki yerli oyuncuların yıllık maaşının vergi öncesi 5 milyon yuan’ı, ortalama yıllık maaşının vergi öncesi 3 milyon yuan’ı ve yıllık dış yardım maaşının vergi öncesi 3 milyon Euro’yu geçmeyeceği kararını da aldı.
Futbol Federasyonu’nun hamlesinin amacı, Çin futbolunun ‘sahte refahını’ engellemek, ligin sağlıklı işleyişini teşvik etmek ve Çin futbolunun seviyesini yükseltmek. Sponsorların daha çok takımın performansı ve kendi çıkarlarıyla ilgilendiğini düşünen federasyon, bu kararıyla daha kaliteli bir futbol altyapısı oluşturmayı hedefliyor.
Çin’de son yıllarda emlak geliştiricileri profesyonel futbolun en önemli ‘fon sağlayıcıları’ haline geldi. 2020 Çin Süper Ligi’ndeki 16 kulüpten 15’inin emlak geçmişi olan ana sponsorları ve 11’inin gayrimenkule dayalı sponsorları var. Bu nedenle Çin Süper Ligi bir zamanlar “Çin Emlak Ligi” olarak anılıyordu.
Gayrimenkul geliştiricileri uzun zamandır futbola yatırım yapıyor. Jianye, Greentown ve Yatai gibi emlak şirketleri 1990’lardan beri futbola yatırım yapıyor ve o zamandan beri faaliyet gösteriyor. Wanda aynı zamanda Çin futbolunun ilk yatırımcılarından biriydi. 2000 yılında çekildi ve 2011’de geri döndü.
Çin Uluslararası Radyosu