Çin, 70 yılda 174 kat büyüdü

1952 yılında kurulan Çin Halk Cumhuriyeti, 70 yılda çok önemli başarılara imza attı. GSYİH'sı 174 kat artan Çin, şu anda küresel ekonominin yüzde 16'sını elinde bulunduruyor. 70 yıllık süreçte dünyadaki en büyük sanayi ülkesi, en büyük mal ticareti ülkesi, en çok döviz rezervine sahip ülke olan Çin, ikinci büyük yabancı sermaye çeken ülke ünvanını da ele geçirdi.
                                              
1 Ekim'de 70'inci yaşını kutlayacak olan Çin Halk Cumhuriyeti, kuruluşundan bu yana geçen 70 yıl içinde ekonomik bir mucizeye imza attı. 70 yılda ekonomik, sosyal ve kültürel alanda önemli adımlar atarak dünyanın ikinci büyük ekonomisi haline gelen Çin'in gayrisafi yurt içi hasılası (GSYİH) 2018 yılında, 1952 yılına göre 174 kat artarken, küresel ekonominin büyüklüğünün yüzde 16'ını oluşturdu.
 
Çin'in 1950 yılında 1 milyar 130 milyon olan dış ticaret hacmi ise 2018 itibarıyla 4,6 trilyon dolara çıktı. 70 yıllık süreçte dünyadaki en büyük sanayi ülkesi, en büyük mal ticareti ülkesi, en çok döviz rezervine sahip ülke olan Çin, ikinci büyük yabancı sermaye çeken ülke unvanını da ele geçirdi.
 
Son dönemde attığı adımlarla dünyanın birçok bölgesinin kalkınmasına öncülük eden Çin, Kuşak Yol Projesi ile de dünya ticaret haritasını yeniden şekillendiriyor. Çok taraflılıkta ısrar eden Çin, Kuşak ve Yol inisiyatifi gibi projeler ortaya koyarak, küresel kalkınma ve yönetişime olumlu katkılarda bulunmaya devam ediyor.
 

 


















 
Çin Uluslararası Radyosu









Diğer Haberler
AB/BARNİER: AB VE İNGİLTERE'NİN İRLANDA SINIR GARANTİSİ SORUNUNA BİR ÇÖZÜM BULACAĞI İYİMSERLİĞİ İÇİN BİR SEBEP OLMADIĞINI GÖRÜYORUM
ALMAN EKONOMİ BAKANI : ALMAN EKONOMİSİNDEKİ BÜYÜME GÜÇLERİ BOZULDU, FAKAT RESESYONDA DEĞİLİZ
KANDİLLİ RASATHANESİ: SILIVRI ACIKLARINDA 4.7 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ
İSTANBUL'DA HİSSEDİLEN BİR DEPREM MEYDANA GELDİ - HABERTÜRK
TCMB, 01.10.2019 vadeli 2.00 milyar TL tutarlı repo ihalesi açtı
ECB/VİLLEROY: ŞİRKET TAHVİLLERİ GİBİ ÖZEL VARLIKLARIN AŞIRI SATIN ALINMASI VARLIK FİYATLAMALARINDA RİSK BOZULMALARINA YOL AÇABİLİR
Facebookta Paylaş