Çağrı Merkezleri Derneği/Tarakçı:Çağrı Merkezleri 85 Bin Kişilik İstihdama Ulaştı

Kuruluştan konuya ilişkin yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:

Point Hotel Barbaros'ta gerçekleşen Çalıştay'ın açılış konuşması MÜSİAD Hizmetler Sektör Kurulu Başkanı Sertip Akşahin yaptı. Akşahin; Çağrı Merkezi Sektörünün Anadolu'da yaptığı yatırımları, kadın ve engellileri istihdama dâhil etme konusundaki katkılarını yakından takip ettiklerini ve desteklediklerini vurguladı. Kurul Başkanı ayrıca, 11.000'i aşan üyesi, 60.000'e yakın işletmeyi temsil eden ve yaklaşık 1.600.000 kişiye istihdam sağlayan, bu yönüyle Türkiye ekonomisine yön veren sivil toplum kuruluşlarından biri olan MÜSİAD ile potansiyel işbirliği olanaklarına dikkat çekti.

Katılımcıların takdiminin ardından MÜSİAD Hizmetler Sektör Kurulu Yönetim Kurulu Üyesi Nurdan Ertuğrul, MÜSİAD hakkında bilgilendirme yaptı. MÜSİAD'ın, bölgesinde, ekonomik ve siyasi alanda etkin, dünyada saygın bir Türkiye hayaliyle yola çıkan hassasiyet sahibi iş adamları tarafından 9 Mayıs 1990'da kurulduğunu belirten Ertuğrul; "MÜSİAD'ın misyonu; ulusal ve uluslararası düzeyde bağımsız ve bağlantısız hareket eden bir işadamları derneği olarak, üyeleri arasındaki dayanışmayı geliştirmek ve kendi içinde sağladığı bu birlik ve beraberlik ruhuyla ülkemizin maddi ve manevi yönden gelişmesine katkıda bulunmaktır" dedi.

Çalıştay'da Çağrı Merkezi Sektörünün temsilcileri, sektörün yatırım olanakları, teknoloji ve tasarım süreçlerine dair sunumlar gerçekleştirildi. Bu sunumlar çerçevesinde söz alan Çağrı Merkezleri Derneği Başkanı Metin Tarakçı, 4,45 milyar TL pazar değerine ve 85 bin kişilik istihdama ulaşan çağrı merkezi sektörünün, 50'ye yakın ilde yapılan yatırımlarla ekonomiye ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlayan stratejik iş alanlarından biri olduğunun altını çizdi.

Sunumda; 2016 verilerine göre, finans ve telekom sektörleri, çağrı merkezi sektörünün neredeyse %50'sini oluşturduğu, kadın istihdamında en önemli sektörler arasında yer aldığı, müşteri temsilcilerinin %64'ü kadınlardan oluştuğu, genç nüfusa istihdam olanaağı sağlayan sektörde müşteri temsilcilerinin yaş ortalamasının 25 olduğu, yabancı dilde hizmet veren müşteri temsilcisi sayısı 4.000'e yakın olduğu ve ağırlık İngilizce ve Almanca iken, % 4'lük bölümü ise Arapça hizmet verdiği aktarıldı.

Çağrı Merkezlerinin fiziksel tasarımı konusunda bilgi veren MOD Tasarım Genel Müdürü Ercan Sicim ise; çağrı merkezlerinin fiziki tasarımı ve kurulumu konusunda anahtar teslim hizmet verme prensibi ile çalıştıklarını, her bütçe ve her m2 için projelendirme, üretim ve kurulum gerçekleştirdiklerini belirterek, Türkiye çapında gerçekleştirdikleri projelerden örnekler sundu.



Facebookta Paylaş