BİST & VİOP Bülteni (Reel Kapital Menkul Değerler )


Küresel piyasaların odağında bir kez daha ABD’de yükselen politik ve ekonomik riskler var. Kuzey Kore ve Rusya artan gerilimn yarattığı jeopolitik risklerin yanı sıra Trump yönetimine ilişkin istikrarsızlık da piyasaları meşgul ediyor. Beyaz Saray’da 10 gün önce göreve başlayan Anthony Scaramucci de dün görevinden ayrıldı. Scaramucci 10 gün önce istifa eden Sean Spicer’ın yerine göreve gelmişti.

Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer, politik belirsizliğin büyümeye zarar verdiğini, faizi düşük tutan bazı faktörlerin zamanla ortadan kaybolabileceğini belirtti. Fischer’ın konuşma metninde ABD’de hali hazırda gündemde olan sağlık hizmetleri, vergi reformu, ticaret politikaları, kamu projelerine ilişkin belirsizliklerin şirketlerin de projelerini ertelemesine yol açabileceği belirtiliyor ki, %3-4 büyüme sağlaması beklenen bu projelerin hiçbirinin Trump’ın öngördüğü şekliyle olmayacağı açık. Piyasalar Fed’in faizleri hızlı artıramayacağı ve Trump’ın da pasif bir Başkan olarak hiçbir vaadini yerine getiremeyeceği noktasında duruyor ve USD kan kaybediyor.

Euro Bölgesi’nde TÜFE, Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre beklentilere paralel bir şekilde %1,3 arttı. Gıda ve enerjinin dışarıda kaldığı çekirdek TÜFE’de ise, aynı dönemde %1,1 olan beklentinin üzerinde %1,2’lik artış olduğunu görmekteyiz. Manşet enflasyonun Haziran ile aynı seviyede kalması ve düşük kalmasından endişe edilen çekirdek enflasyonun yukarı hareket etmiş olması bakımından veri setini olumlu olarak değerlendirmek mümkündür.

Bugün içerideki en önemli gelişme TCMB’nin 2017/III Enflasyon Raporu sunumu olacaktır. Sunum kapsamında konuşma yapacak olan Sn. Murat Çetinkaya’nın MB’nin «enflasyon odaklı sıkı para politikası»na ilişkin söyleyecekleri önem arz edecektir. Fiyat istikrarı ve enflasyon beklentilerinin düşük kalması açısından «sıkı para politikası» vurgusunun devam ettirilmesi ve faiz indirimi sinyali verilmemesi gerektiğini düşünüyoruz.

Avrupa’da PMI’lar ve 2Q17 GSYH büyümesi, ABD’de Haziraan PCE ve Temmuz ISM imalat verileri önem arz edecek. Eğer veriler piyasanın görüşünü değiştirmeye yetmezse, ECB ve Fed arasındaki görünürdeki politika eğilimi ayrışımı biraz daha belirginleşebilir ve piyasalar EUR pozitif fiyatlama eğilimini sürdürebilir. Nitekim EUR 1,18 üzerine gelmiştir.

Çin imalat PMI verisinin sabah Asya piyasalarında ve vadeli endekslerde yarattığı olumlu hava, TRY’de görülen değer kazancı ve endeksin dün de düşüşle kapanmasından dolayı bugün pozitif bir açılış olmasını bekleriz.


KapitalFX / Reel Kapital Menkul Değerler
www.kapitalfx.com
destek@kapitalfx.com


***Raporun Tamamı Ekteki Dosyada Bulunmaktadır***

                                  ***
                               Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmessi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Facebookta Paylaş